Več

  PROSLAVI 27. APRILA OB ROB!

   

   

  Napad na Tigrovce na Mali gori pri Ribnici, ki se je zgodil pred 80 leti, 13. 5. 1941, ni bil sad domoljubja, ampak rezultat izdajstva prednikov ZZBNOV!

  Izdajo in izdajalca je leta 2014 na RTV SLO pri Jožetu Možini v oddaji Pričevalci razkril sin izdajalca Bruno Tekavec. Ni bil po sredi mimohod italijanske patrulje, ampak je tam patruljiral boljševiški “vojvoda” in raubšic Filip Gašper Tekavec v njegovem lovskem rajonu. Filip je bil potem za izdajo nagrajen s strani Aleša Beblerja – postal je komandant partizanske ribniške čete. Uradno pa naj bi izdajo zagrešil vaški posebnež Trinkhaus, kot to trdi uradna zgodovina.  

   

  - Advertisement -

  Pričevanje Bruna Tekavca o izdaji Tigrovcev na Mali gori:

   

  https://4d.rtvslo.si/arhiv/pricevalci/174341875

  /o izdaji je govora od 20. minute dalje/

   

  Bruno Tekavec; vir: https://4d.rtvslo.si/arhiv/pricevalci/174341875

   

  Izdaja je bila spisana v italijanščini in slovenščini in odvržena ob polnoči pred policijsko postajo v Ribnici (vir: Pričevalci). Zjutraj so s kamionom prihrumeli na Malo goro fašisti – Italijani in začel se je 4-urni spopad, v katerem je izgubil življenje Danilo Zelen, Ferdo Kravanja je bil hudo ranjen. Anton Majnik pa je pobegnil.

  Zato je užaljenost ZZBNOV, ker ni bila vabljena državno proslavo na Malo goro pri Ribnici, povsem brezpredmetna in je “povsem nesorazmerna”, razen če se gospodje pridejo pokesat in javno opravičit za izdajstvo.

   

  VLADNI VRH DANES SLOVESNO V POČASTITEV TIGR-a, ZAČETNIKA UPORA PROTI OKUPATORJU

   

  Prepričan sem, da bi 2. svetovna vojna na slovenskem potekala povsem drugače, če bi Danilo Zelen – vojaški poveljnik TIGR-a, ostal živ. Mala gora pri Ribnici je zato Katynski gozd vodstva slovenskih komunistov. Kidrič je zahteval: posamezne Tigrovce v OF sprejeti – organizacijo TIGR uničiti.

   

  MASAKER V KATYNU

   

  Uradna zgodovina ni znanost, ampak prevečkrat  kamuflaža: tako kot za preprečitev mitinga resnice 1. decembra 1988 še vedno slavijo odlikovanca TOMAŽA ERTLA, ne pa Slavka Kmetiča – vodjo sindikata strojevodij Slovenije in Jugoslavije, za Malo goro kot kača noge skrivajo izdajstvo boljševikov. Takrat so po gozdovih komunistični politkomisarji peli: “Čez gore polja, naj pesem nam doni, Slovenija junaška, sovjetska bodeš ti”. 

   

  Takrat, ko so nacisti in boljševiki v Trbovljah leta 1941 skupaj praznovali 1. maj, so se Tigrovci pripravljali na upor in so zbirali orožje. Sicer pa verzi povedo vse: 

  TI ŠEL SI MED PRVIMI V BOJ,
  KO ČLOVEK NI VIDEL IZHODA
  IN PADEL TAKRAT SI,

  KO MNOGIM BILA JE ŠE TUJA BESEDA SVOBODA.

  Andrej Jelačin, Senožeče, 2. 6. 1991
  Danilu Zelenu ob 50-letnici njegove smrti.

   

  Danilo Zelen, vojaški poveljnik TIGR-a; vir: https://www.casnik.si/spomin-na-tigr-in-malo-goro/

   

  DANILO ZELEN

  http://www.hervardi.com/danilo_zelen.php

   

  PV RS Janez Janša med svečanim polaganjem venca v čast TIGR-u 27. aprila na Mali gori pri Ribnici; vir: https://twitter.com/vladaRS/status/1387060673977462788/photo/2

   

  Naslovna FOTO: žalni venec PV RS Janeza Janše, 27. aprila 2021 svečano položen pred spomenik TIGR-a na Mali gori pri Ribnici; https://twitter.com/vladaRS/status/1387060673977462788/photo/3

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  JEZDECI APOKALIPSE

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  1 komentar

  1. 13.Maj – je že neuradni Dan upora slovenskega naroda
   Zato slovenske zastave na svetlo na ta sveti dan Slovenstva!
   ———————————————————————————————————
   Filip Tekavec -Gašper je res pritlehni 1.narodni izdajalec NOB OF Revolucije ampak razumeti je potrebno, da je nekdo podlo izdajstvo odobril in zaukazal in to ne na lokalnem nivoju.
   Vsekakor je ukaz moral priti iz vrha Komunjarov foteljašev v Ljubljani iz Kardeljevega genocidnega kroga Boljševikov. Vse priznanje, spoštovanje in občudovanje pa zasluži Gašperjev sin za visoko domoljubno in etično dejanje priznanja greha lastnega očeta, moj poklon.
   Je pa misel g.Kovačiča, da bi bil boj z okupatorjem nekaj povsem drugega, če bi Danilo Zelen ne padel
   13.Maja. Glede njegove sposobnosti si lahko predstavljamo veliko, bojim pa se , da mu ne bi dali komunisti dolgo dihati in vprašanje je kako bi se vse obrnilo…špekulacije so o tem jako zahtevne.

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj