asd
Več

  EKSKLUZIVNO: MARIBORSKEGA RAVNATELJA KARTELNO UMORILI MRHOVINARSKI MEDIJI

  Zoran Šarič, kriminalist v pokoju
  Zoran Šarič, kriminalist v pokoju
  Sem Zoran Šarič, rojen Mariborčan, domoljub, junija leta 1991 sem aktivno sodeloval v osamosvojitveni vojni kot delavec organov za notranje zadeve, od meseca decembra 2020 upokojen, do takrat pa 32 let redno zaposlen v policiji, 25 let na delovnim mestih kriminalistične policije kot kriminalist, zadnjih 7 let pa pomočnik vodje izmene v Operativno komunikacijskem centru Policijske uprave Maribor. Predvsem v zadnjem desetletju sem pri svojem delu pričel zaznavati veliko nepravilnosti in nezakonitosti v samih vrstah organov preiskovanja in pregona, kar sem kljub veliki izpostavljenosti predstavil v knjigi Županov boj o Francu Kanglerju. Danes nadaljujem s tovrstno tematiko, v pripravi je druga knjiga Boj še ni končan. Aprila 2020 sem bil celo deležen njihovega maščevanja zaradi mojih nazorov in aktivnosti v obliki predkazenskega pregona in hišne preiskave, vendar jim ni uspelo, dosegli so le svoj debakel, še enkrat več dokazali svojo zahrbtnost in nesposobnost. Ker skoraj do potankosti poznam delovanje in zakulisje teh organov, hkrati pa imam dober vpogled tudi v sedanje vroče politično dogajanje, smatram, da bodo moje kolumne prikazale neko realno stanje in predvsem resnico, kar je danes v množici medijskih manipulacij in sprevračanja dejanskega stanja nujno potrebno.

   

   

  Trenutno smo v Sloveniji priča neverjetnemu medijskemu pogromu nad predsednikom vlade Janezom Janšo in njegovo vlado, s strani režimskih medijev (MSM). Ne bom se spuščal v ugotavljanje, kaj je temu vzrok, dejstvo je le, da uporabljajo vse najbolj zavržne, pritlehne metode in prijeme, ki se jih ne bi sramovala niti nekdanja UDBA, za njihovo diskreditacijo. Tako odkrite medijske vojne še nismo doživeli. Z dokazanimi lažnimi novicami (fake news) so prodrli celo v Evropo in v sosednje, južne države. 

  Podobne zlorabe medijev za politično ali osebnostno uničenje nekoga sem opisoval že v knjigi Županov boj, o apokalipsi nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja.

   

  ŽUPANOV BOJ – ZAKULISJE OSEBNE IN POLITIČNE APOKALIPSE FRANCA KANGLERJA

  - Advertisement -

   

  V nadaljevanju sledi izsek iz knjige, ki predstavlja takratno medijsko diskreditacijo župana Kanglerja, njegove odzive pa so usmerili kot napad na njih in se prikazali v vlogi žrtev, enako je danes:

   

  Izsek iz knjige Županov boj; FOTO: Zoran Šarič

   

  V izseku sem kot primer namerno zajel žalostno in tragično zgodbo, ki se je zgodila koncem leta 2014 v Mariboru, v kateri so imeli mediji ključno vlogo. Ravnatelj Tehničnega šolskega centra in profesorica matematike naj bi se v navalu čustev, ki sta jih medsebojno gojila, predala strastem v eni od zaklenjenih učilnic na šoli, pri tem pa so ju skrivoma zalotili dijaki ter njuno seksualno početje posneli. Žal je ta posnetek nekontrolirano in nerazsodno zaokrožil med dijaki in nato še v medijih.

   

  Eden od člankov z usodnim posnetkom, ki pa je zdaj “zamrznjen”; vir: https://www.zurnal24.si/magazin/vip/bolje-da-jo-je-lizal-kot-pretepal-240198

   

  Nekako je še mogoče razumeti dijake, da so se ob tem razkritju naslajali in posmehovali in da nihče od njih ni razmišljal o nemoralnosti početja ter o tem, kakšne posledice lahko to prinese ključnima akterjema, nikakor pa ni mogoče razumeti raznih slovenskih medijev, ki so tiste dni senzacionalno objavljali afero, jo potencirali, oba vpletena pribijali na križ, namesto da bi jima zadevo olajšali in pomagali skozi pretresljivo dogajanje. Ker sta v prvi fazi oba dejanje zanikala, so se nekateri mediji celo ukvarjali s policijskim delom in objavljali fotografije profesoričinih prstanov kot dokaz, da je na posnetku res ona. Skrajno zavržno!

   

  Učiteljica matematike in v vrsti za njo ravnatelj Drago Kamenik, v desnem kotu izsek iz usodnega posnetka; vir: https://www.lunin.net/forum/index.php/topic/307-vzgoja-otrok/page-77

   

  V nadaljevanju objavljam primer objave nekega slovenskega medija, ki je s člankom neposredno nakazoval, da sta ravnatelj in profesorica storila nekaj »nemoralnega« in ju je treba pribiti na križ. Pomembno jim je bilo, da bi naj oba vpletena lagala in da sta zatajila pri svoji »vzgojiteljski« vlogi. Postavili so se celo v vlogo moralnega in kazenskega razsodnika.

   

   

  Vroči posnetki: dokazi ju postavljajo na laž

  24.11.2014 16:48:25

  P.R.

   

  Seksualni škandal, ki je razvnel strasti v Mariboru in Sloveniji, dobiva nadaljevanje. Dokazi, ki naj bi jih zbrali policisti, ravnatelja in učiteljico postavljajo na laž.

   

  Tako ravnatelj kot tudi učiteljica ne odstopata od prijave. Foto: Arhiv Svet24

   

  Vroči erotični posnetek, na katerem naj bi Drago Kamenik, ravnatelj Tehniškega šolskega centra Maribor, intimno oralno zadovoljeval učiteljico matematike, je očitno pristen, čeprav sta oba omenjena trdila nasprotno. Po neuradnih informacijah, ki so te dni pricurljale v javnost, naj bi ravnatelj policistom že takoj, ko je afera izbruhnila, priznal, da je na posnetku res on. Pristnost posnetka so z nekaterimi dokazi kriminalisti menda že potrdili, še pred tem so enako trdili tudi različni slovenski strokovnjaki na področju videomontaže.

  Veliko besed so si v zvezi z afero izmenjali tudi znani slovenski psihologi, šolniki in drugi. Nekdanja informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar je ob tem ostro opozorila na nemoralnost dijakov, ki so vroči posnetek posneli in objavili na spletu. Psihoanalitik Roman Vodeb je pred dnevi za Svet24 spregovoril tudi o vlogi staršev teh dijakov, a šele voznik tovornjaka, ki je s svojim videokomentarjem afere postal prava spletna zvezda, je opozoril na problem laganja, ki sta ga očitno uporabila oba akterja posnetka.

   

  »Podala sva kazensko ovadbo tudi zaradi osebne razžalitve in izdelave montažnega posnetka,« je pred dnevi za Svet24 zatrjeval ravnatelja Drago Kamenik. Foto: Arhiv Svet24

   

  Tako je ravnatelj, kot kaže, lagal pred službenimi kolegi, slovensko javnostjo in ne nazadnje pred dijaki. Pri vsem skupaj tako ne gre pozabiti na vzgojiteljsko vlogo, ki jo imata tako Kamenik kot učiteljica. In čeprav slovenska zakonodaja na tem področju ni eksaktna, bosta tako ravnatelj Kamenik kot tudi učiteljica matematike morda kmalu morala iskati novo službo.

  Dober glas seže v deveto vas, slabši pa očitno še dlje. Afera je namreč odmevala tudi v tujini, med drugim celo na Novi Zelandiji. Sicer pa ravnatelj in učiteljica ne odstopata od prijave zaradi domnevno nedovoljenega snemanja. Slednjo pa lahko vloži le tisti, ki je oškodovanec zaradi pristnega posnetka, in ne montiranega. Kriminalisti tako trenutno po neuradnih informacijah iščejo storilca (ali celo dva) omenjenega kaznivega dejanja, za katerega je zagrožena enoletna zaporna kazen.

  https://novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/54732fe6ca93a/vroci-posnetki-dokazi-ju-postavljajo-na-laz

   

  Spomnim se, kako sem od prvega dne afere na družbenih omrežjih zapisal, da sem zgrožen nad tem javnim, medijskim linčem in da se lahko zgodi najhujše. 

   

  “Prepoznal sem oba v sobi 102”

   

  Potem pa je prišel dan, ki je veliko ljudi zavil v črno. Takrat sem bil zaposlen na Policijski upravi Maribor, v Operativno komunikacijskem centru, in prav jaz sem to noč sprejel telefonski klic mlajšega moškega, ki je na številko 113 s pretresenim glasom sporočil, da je doma našel obešenega očeta. Ob omembi priimka in imena pokojnega me je spreletel srh. Da, bil je Drago Kamenik, ravnatelj iz afere, ki so jo povzročili dijaki z objavo v javnosti in tako nekritično povzeli večinski mediji. Imel sem priložnost tudi prebrati njegovo poslovilno pismo in iz njega je bilo med ostalim razvidno, pod kakšnim psihičnim pritiskom je bil zaradi internacionalizacije primera.

  In naslednjega dne po smrti ravnatelja, pa v nadalje, so vsi, popolnoma vsi mediji utihnili, niti enega članka, nobene objave na to temo ni bilo več. Kako prozorno in debilno! A sedaj pa bo vse pozabljeno, ker ste vsi utihnili? Vaše prejšnje objave nič več ne veljajo, kot da jih ni bilo? A samo smrt nedolžnega človeka lahko povzroči takšno razkritje o nemoralnosti in nečloveškosti medijev? Prej pa jim je dovoljeno vse?

   

  PORNIČ Z RAVNATELJEM IN UČITELJICO

  https://old.slovenskenovice.si/novice/slovenija/pornic-z-ravnateljem-uciteljico-pri-forenzikih

   

  Vir vseh 4-ih fotografij je zgoraj naveden članek Slovenskih novic: https://old.slovenskenovice.si/novice/slovenija/pornic-z-ravnateljem-uciteljico-pri-forenzikih

   

  Spomnim se, da sem se pred smrtjo ravnatelja zgražal nad početjem televizijske hiše Kanal A, ko je novinarka ravnatelja in profesorico obiskala kar na delovnem mestu v šoli, še dlje pa je šel moderator na RADIO 1, Denis Avdič, ki je ravnatelja poklical po telefonu in se mu posmehoval z izdajo majice ter napisom na njej “ližem kot ravnatelj”, vključno z logotipom jezika zraven.

  Tudi vroče debate je imel RADIO 1 na Facebooku na to temo in med stotine komentarjev sem pripisal tudi svojega. Žal se ne spomnim vsebine, je tudi nisem arhiviral, očitno pa je šlo za moj ogorčen odziv na medijski linč vpletenih v afero in še posebej na samomor ravnatelja. Pa me je še istega dne na messengerju presenetil zapis urednice RADIO 1, Lidije Sebanc, predvsem pa me je začudilo to, da se je med stotinami različnih komentarjev zasebno odzvala prav na mojega. Njen zapis objavljam v nadaljevanju:

   

  FOTO: Zoran Šarič

   

  Kako je razumeti njeno pisanje? Jaz ga razumem izključno kot sprevračanje pozornosti in odgovornosti na nekaj druga, na neke druge segmente, po njeno so mediji opravili svoje poslanstvo zakonito in utemeljeno. Moraliziranje okrog morebitnih novim smrti pa je v celoti patetično. Kakorkoli, s svojim pisanjem je hote ali nehote razgalila vso bedo medijskega prostora.

  In to je to, kar mediji počnejo še danes – zakuhajo, sproducirajo, sprovocirajo, napeljujejo, lažejo (fake news), prirejajo, krožijo kot krokarji, napadajo – ko pa naletijo na dostojnega nasprotnika, pa v trenutku postanejo žrtve in se kot takšni predstavijo in razjočejo v javnosti.

   

  Lidija Sebanc Božnar z Radia 1; vir: https://open.spotify.com/show/0J7vUzJ2XjPeNflU6lFPfm

   

  V nadaljevanju objavljam še samo svoj odgovor tej urednici Radia 1, gospe Lidiji Sebanc, ki je precej zgovoren in neposreden, nanj pa odgovora od nje nikdar nisem dobil:

   

  Spoštovana gospa urednica radia 1!

  Najprej vam želim citirati 17. člen novinarskega kodeksa:

  “Novinar spoštuje pravico posameznika do zasebnosti in se izogiba senzacionalističnemu in neupravičenemu razkrivanju njegove zasebnosti v javnosti. Poseg v posameznikovo zasebnost je upravičen le, če javni interes pretehta nad spoštovanjem njegove zasebnosti. Pri poročanju o javnih osebnostih in tistih, ki želijo dobiti moč in vpliv ter vzbujati pozornost, je pravica javnosti do obveščenosti širša. Novinar se mora zavedati, da lahko z zbiranjem ter objavo informacij, fotografij in posnetkov škodi posameznikom, ki niso vajeni medijske in javne pozornosti.” 

  Preseneča me, da ste se kljub številnim negativnim komentarjem na vaši FB strani obrnili prav name. Res je, ogorčen sem nad dejanji medijev v tej žalostni zadevi. Kako naj razumem vaše pisanje meni…kot opravičilo, iskanje izhoda iz zagate ali dokazovanje nedolžnosti? 

  Da boste lažje razumeli moje stališče do celotne zadeve, vam moram povedati, da je za menoj 25 let dela v kriminalistični policiji v Mariboru, sedaj pa sem še naprej na odgovornih policijskih delih. Prav tako sem tista uradna oseba, ki je sprejela telefonsko prijavo sina pokojnega ravnatelja, ko je očeta našel mrtvega in oseba, ki je prebrala poslovilno pismo pokojnega. Žal vam zaradi uradne tajnosti ne morem razkriti vsebine le te, lahko si pa predstavljate, kako strašljiva je in kako obremenjujoča za marsikoga. Sem tudi oseba, ki je od prvega dne, ko je zadeva prišla v javnost, dejala in javno napisala, da sem zgrožen nad tem javnim linčem in da obstaja možnost epiloga, kakršen se je na žalost zgodil. 

  Sprejemam dejstvo, da ste se mediji pričeli zavedati, kaj se je zgodilo. Obžalujem pa to, da se tega kot odrasle osebe v obliki urednikov, novinarjev, reporterjev, pa tudi oseb drugih institucij izven novinarstva ter ogromno fizičnih oseb, niste zavedali prej. Pričakoval bi, da ljudje ( vsaj večina ) znamo predalčkati slabo od dobrega, primerno od neprimernega, sprejemljivo od nesprejemljivega in v tem primeru predvidljivo od nepredvidljivega. 

  Sami veste, kakšna je bila teza od začetka…sama sta si kriva, ker sta se izpostavljala na neprimernem kraju ob nepravem času. Res je, zakonska zveza ne sprejema varanja, nobena zakonodaja pa tega ne prepoveduje, razen Zakon o prekrških v primeru, če je par zaloten na neprimernem kraju in to nekoga določenega moti. To pomeni, da to njuno početje ne more biti razlog za takšen linč. Sem star petdeset let, srečno poročen, oče krasnega sina in zase vem, da si moje družinske sreče nisem in ne bom pokvaril s takšnimi dejanji, ne bom pa nikdar naškodil nekomu, ki se je pač spustil v nekaj takšnega, ker se me njegov odnos niti malo ne tiče. A upate dejati, da ne poznate nikogar od vaših znancev, kolegov, prijateljev, ki bi varal, pa da vi to veste? Ste ga izdali njegovi družini, ste se vpletli v ta odnos in mu naškodili? Prepričan sem, da niste in da niti v sanjah ne pomišljate, da bi to naredili!!! Pa čeprav je oseba, ki jo poznate in ste mogoče ogorčeni, da to počne. Ljudje počnemo napake, kljub temu pa si ne želimo, da so vidne, še najmanj pa si želimo, da jih vidi celotna Slovenija, se na njih naslaja in se iz njih norčuje. 

  In prav tega ste v tej žalostni mariborski zgodbi krivi vi mediji, eni bolj, drugi manj. Sami lahko zaznate, kako se sedaj, ko je vrag odnesel šalo, vsi skupaj poskušate oprati in čimbolj minimalizirati svojo zgrešeno vlogo v tej zadevi, brišete poste, članke, ki vas posredno in neposredno obremenjujejo. Verjetno ste včeraj na TV slišali odvetnika družine Planinšeca, ki je povedal, da gredo do konca. To je tudi želja pokojnika. A lahko zanikate, da je vam in drugim medijem šlo za kaj druga, kot za senzacionalizem in popolno diskreditacijo vpletenih v afero s tem, ko je Denis Avdič klical ravnatelja in se posmehoval, z izdajo majice z napisom” ližem kot ravnatelj” ter logotip jezika zraven? A ni jasno izražen cilj medijev že v tem, da so ravnatelja in matematično profesorico novinarske in TV ekipe obiskale celo na njuni šoli ter od njiju iskale odgovore za njuno početje…kot da bi ju postavili pred razjarjeno množico krvoločnežev in jima ukazali ” priznajta “, drugače vama trda prede. Ko sem ju gledal, kako sta nemočna pribita ob zid, sem močno sočustvoval z njima. Nadalje ste se mediji ukvarjali celo s policijskim delom in objavljali fotografije profesoričinih prstanov kot dokaz, da je na posnetku res ona!!! Izpadli ste kot krvoločne zveri, ki so nekoga sodile in na žalost obsodile na smrt. 

  V vašem pisanju mi navajate, da vas sedaj skrbi za dijaka, ki je posnetek posnel in objavil. A ga niste prav vi mediji z vašim početjem vzpodbudili, da se je imel dosedaj za junaka? Seveda me skrbi tudi zanj in nekako sprejemam dejstvo, da se v svoji mladosti, življenjski neizkušenosti in mladostniški objestnosti ni popolnoma zavedal, do kakšnih posledic lahko privede njegovo početje. A prišlo je. Kaj sedaj? Samo to, da nas naj ta primer nekaj nauči in da se podobno nikdar več ne ponovi, ni dovolj, če smatramo, da imamo pravno državo, še manj pa za družine vpletenih ter otroka, ki je ostal brez očeta. Kaj bo s profesorico? Upam, da vam bo sedaj postalo mar tudi za te stvari in za te osebe. 

  Denisa Avdiča spoštujem kot človeka, še bolj kot estradnika, tokrat pa obžalujem, da ni znal ločiti med tem, kaj je prav in kaj ne, zraven njega pa še veliko odraslih, odgovornih oseb. 

  A se mediji sploh zavedate, kakšno moč in vpliv imate na ljudi in na samo vsakodnevno dogajanje? Tudi v tem primeru lahko ugotovite, kaj ste potegnili za seboj. Ne krivite zdaj tistih in ne izgovarjajte se na tiste, ki so pisali raznorazne komentarje, klikali, lajkali, delili. Vi ste jim dali inicial, vi ste jih potegnili v to brezno. 

  Zakaj raje svojega vpliva ne izkoristite za pozitivne reči, na primer da pomagate rešiti Slovenijo iz brezna propada, korupcije, tajkunizacije, mafijskega organiziranega kriminala, se v prvi vrsti postavite za človeka? Lahko se pohvalim, da sem v celoti avtor kazenske ovadbe zoper neznane storilce ( tajkune ) katero sem spisal pred dobrim letom dni in jo podal na državno tožilstvo v Mariboru. To ovadbo je za menoj povzelo še kakšnih 1000 državljanov Slovenije in jo podalo na Specializirano državno tožilstvo v Ljubljani. Prav tako je ovadbo z mojim soglasjem vzelo pod svoje okrilje znana Skupina kazenska ovadba, katere član sem nekaj časa bil tudi sam. Link do navedene kazenske ovadbe je ta: http://www.aktivnidrzavljan.si/kazenska-ovadba-zoper-neznane-storilce, in v kolikor je ne poznate, si jo lahko preberete. To vam navajam zaradi tega, ker mediji očitno raje govorite in objavljate senzacionalistične prispevke, s katerimi vam je osnovni cilj krepitev vaše poslovne politike, ne glede na rezultate in žrtve. A vam ni interes, da bi s svojo politiko doprinesli tudi k izboljšanju stanja v naši državi? Raje kot da bi javnosti predstavili to kazensko ovadbo, s katero bi polovili naše tajkune in povrnili pokradeno premoženje, ki ga imajo v davčnih oazah, posledično s tem poskrbeli za lepše čase nas in naših otrok, raje kamenjate dva nesrečna človeka, ki sta mogoče zagrešila le to, da sta se imela rada. Pa še to ni dokazano, da sta bila onadva. 

  Toliko od mene in želim, da ta afera dobi nek epilog, ki bo v najboljši meri pripomogel k temu, da se stvari izboljšajo in se nikdar več ne ponovijo v takšni obliki. Želim tudi zadoščenje za prizadete družine.

   

  Čisto na koncu moram dodati, da sem bil v službi opozorjen na ta moj odgovor, v katerem bi naj po njihovo uporabil nekatere zaupne podatke, ki so stvar izključno dela policije, vendar me zaradi tega niso sankcionirali.

  Danes pa me predvsem zanima, kako daleč sta policijska in sodna preiskava zaradi suma storitve kaznivega dejanja nezakonitega snemanja, saj sta ravnatelj in profesorica podala predlog za pregon. Kajti, ta dijak, ki je snemal, je to storil nezakonito, s čemer je posledično povzročena še smrt oškodovanca.

   

  Vir: https://pixabay.com/photos/candle-light-burn-flame-dark-968244/

   

  Naslovna FOTO: Denis Avdič, radijski voditelj Radia 1; vir: https://domzalec.si/novice/obvestila/v-domzale-prihaja-denis-avdic/?cn-reloaded=1

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  JEZDECI APOKALIPSE

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  3 KOMENTARJI

  1. naturally like your web site but you have to check the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I in finding it very troublesome to tell the reality however I will surely come again again.

  2. Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is fantastic, let alone the content!

  3. Can I just say what a reduction to seek out somebody who truly is aware of what theyre talking about on the internet. You positively know methods to bring an issue to mild and make it important. More people have to learn this and perceive this facet of the story. I cant imagine youre not more common because you definitely have the gift.

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj