Več

  KOLIKO SODNIKOV NIMA PRAVOSODNEGA IZPITA?!

   

  »/…/ Prebrala sem to kalvarijo Ruparja. Koliko gorja. Koliko laži. Najbolj žalostno pa je sodstvo, ki površno dela. Sama sem delala na sodišču in poznam te stvari. Vprašanje je, koliko sodnikov ima dejansko opravljen pravosodni izpit. Sramota.« – tako se je v elektronskem sporočilu na moj članek z naslovom »Župan Rupar žrtev krivosodja in politične zarote«, v Dosjeju objavljen v soboto 5. avgusta 2023, odzvala Slovenka, katere imena ne bom javno razkrivala.

   

  ŽUPAN RUPAR ŽRTEV KRIVOSODJA IN POLITIČNE ZAROTE

   

  - Advertisement -

  »Sama sem delala na sodišču in poznam te stvari. Vprašanje je, koliko sodnikov ima dejansko opravljen pravosodni izpit.« – močna izjava in pogumna potrditev tistega, kar nekateri vemo: tega, da vsi sodniki v Sloveniji v resnici nimajo in niso opravili pravosodnega izpita ali uradno pravniškega državnega izpita. In jih je torej Republika Slovenija zaposlila nezakonito. In sodijo nezakonito – ob tem, da nezakonito premnogi tudi sodijo. A, to je slovenska javna tajna, sploh odkar je po zaslugi novinarja Luka Perša Slovenija izvedela za vrhovnega sodnika Branka Maslešo, ki je bil z enako »(anti)referenco« – brez pravosodnega izpita in z več različicami »diplome« – celo predsednik Vrhovnega sodišča RS, ne le sodnik. Zatem so ga ekspresno upokojili, to pa je tudi vse, kar se je posledično zgodilo – za slovenske organe pregona je nedotakljiv, jasno. Pa še z odškodninsko tožbo je na Twitter profilu Vrhovnega sodišča RS zažugal novinarsko razgaljenim resnicam, kar je represivno zadišalo po zlorabi uradnega Twitter računa Vrhovnega sodišča RS.

  »Branko Masleša je vrh ledene gore iz kopice sodnikov brez pravosodnega izpita. Ima 3 različne diplome in še danes ne vemo, katera je prava. Meni je sodil v zadevi ‘prasica’, a sem se pritožil na Ustavno sodišče RS, na katerem zadeva leži v najnižjem predalu hladilnika. Zahtevam zakonitega sodnika, čeprav me je obsodil na kazen samo 0,0 evra. Od tedaj sem kaznovana oseba in nisem mogel kandidirati za direktorja RTV SLO. Branko bi vsaj to moral vedeti, da je tudi kazen 0,0 evra kaznovalni delikt. Tudi to dokazuje, da nima DPI po naših predpisih,« se je ob mojem novinarskem vprašanju razgovoril Vili Kovačič, vsej Sloveniji znan po svoji fenomenalni sodni zmagi na Ustavnem sodišču RS, zaradi katere je 14. marca 2018 znenada odstopil takratni predsednik vlade dr. Miro Cerar in njegova vlada je padla. »Ne želim, da mi sodijo mesarji, ampak sodniki z DPI in s pravno fakulteto! Takih je več deset sodnikov, lahko pa tudi več sto. Nihče ne ve, kako globoka je slovenska greznica.«

   

  Vili Kovačič, vir: njegov osebnih arhiv.

   

  Naslovna FOTO, vir: https://www.pexels.com/photo/brown-wooden-gavel-on-brown-wooden-table-6077326/

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  JEZDECI APOKALIPSE

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  4 KOMENTARJI

  1. V letih 1968 sem opozoril na nepravilnosti direktorja in sem bil v momentu nezaželjena oseba.
   Tako kod je še danez v Sloveniji!
   Direktor je koristil stanovanje firme, koristil je elektriko in ne samo to! Vse to bi še nekako razumel. Toda nisem razumel, da je tovariš imel v februarju kar 44 dnevnic kar smo se v šoli učili da je februar najkrajši mesec v letu. Zato sem na delavskem sesstanku imel vprašanje, zakaj ima toliko dnevnic saj mesec februar nima toliko dni. Sledilo je besedno obračunavanje. Toda to še ni vse. Sedaj se je že začelo trdo obračunavanje.
   Ko se je proti večeru pri meni oglasil obratni električar in mi dal nasvet: “jutri ne hodi na delo”! Ni bilo komentarja, a ko ga je moja mama prijela z besedo je le povedal. “Nastavili so ti elektriko da te speče”! Vse je bilo meni jasno. Naslednji daan ob osmih sem bil v pisarni in sem dejal da me nebo več na delo. Zahteval sem samo še mojo delovno knjižico….
   Tu se je začela moja kalvarija in šel sem v svet kjer sem še danez in bom tudi tu ostal. Mi je pa hudo in vskemu ki se spusti v politično debato povem zakaj sem šel v svet. Mnogi kar ne morejo verjeti.

  2. I haven’t checked in here for a while since I thought it was getting boring, but the last few posts are good quality so I guess I will add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂

  3. To je nepojmljivo!
   Seveda se bo končalo v Bruslju na ESČP.
   Kaj mislite, da bo revolveraš z Vrh.sodišča, Billy the Kidžordžević dovolil, da Pavlu Ruparju uspe?
   Zelo malo morgen.
   Ampak ! Tudi tega bo počasi konec. Prihaja nekaj velikega. Najprej bo velik pogreb s črnim in rdečim ognjemetom ognjemetom. Pele bodo Kombinatke, Laibach in Partizanski zbor za dirigentskim pultom
   pa bo pater Knavs s sv.Gore nad slovenskim Auschwitzem. Za glavno kuliso v mozaiku bo poskrbel zastonj pater Rupnik, blagoslavljal pa bo vse to primorsko sranje, škof Jurij Bizjakov, seveda !
   Nato bo sledilo ljuck rajanje in še sojenje na Tromostovju in pred Magistratom, pripravlja se sodba kamen za vrat in v Ljubljanico !
   Nisem zloben, tako si je izvolil Narod. ko bo dovolj in preveč hudo!
   SAJ SI NAROD PIŠE SODBO SAM ŽE 32 LET IN IZDELEK MORA EN DAN NA PLANO !

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj