Več

  KOLIKO SODNIKOV NIMA PRAVOSODNEGA IZPITA?!

   

  »/…/ Prebrala sem to kalvarijo Ruparja. Koliko gorja. Koliko laži. Najbolj žalostno pa je sodstvo, ki površno dela. Sama sem delala na sodišču in poznam te stvari. Vprašanje je, koliko sodnikov ima dejansko opravljen pravosodni izpit. Sramota.« – tako se je v elektronskem sporočilu na moj članek z naslovom »Župan Rupar žrtev krivosodja in politične zarote«, v Dosjeju objavljen v soboto 5. avgusta 2023, odzvala Slovenka, katere imena ne bom javno razkrivala.

   

  ŽUPAN RUPAR ŽRTEV KRIVOSODJA IN POLITIČNE ZAROTE

   

  - Advertisement -

  »Sama sem delala na sodišču in poznam te stvari. Vprašanje je, koliko sodnikov ima dejansko opravljen pravosodni izpit.« – močna izjava in pogumna potrditev tistega, kar nekateri vemo: tega, da vsi sodniki v Sloveniji v resnici nimajo in niso opravili pravosodnega izpita ali uradno pravniškega državnega izpita. In jih je torej Republika Slovenija zaposlila nezakonito. In sodijo nezakonito – ob tem, da nezakonito premnogi tudi sodijo. A, to je slovenska javna tajna, sploh odkar je po zaslugi novinarja Luka Perša Slovenija izvedela za vrhovnega sodnika Branka Maslešo, ki je bil z enako »(anti)referenco« – brez pravosodnega izpita in z več različicami »diplome« – celo predsednik Vrhovnega sodišča RS, ne le sodnik. Zatem so ga ekspresno upokojili, to pa je tudi vse, kar se je posledično zgodilo – za slovenske organe pregona je nedotakljiv, jasno. Pa še z odškodninsko tožbo je na Twitter profilu Vrhovnega sodišča RS zažugal novinarsko razgaljenim resnicam, kar je represivno zadišalo po zlorabi uradnega Twitter računa Vrhovnega sodišča RS.

  »Branko Masleša je vrh ledene gore iz kopice sodnikov brez pravosodnega izpita. Ima 3 različne diplome in še danes ne vemo, katera je prava. Meni je sodil v zadevi ‘prasica’, a sem se pritožil na Ustavno sodišče RS, na katerem zadeva leži v najnižjem predalu hladilnika. Zahtevam zakonitega sodnika, čeprav me je obsodil na kazen samo 0,0 evra. Od tedaj sem kaznovana oseba in nisem mogel kandidirati za direktorja RTV SLO. Branko bi vsaj to moral vedeti, da je tudi kazen 0,0 evra kaznovalni delikt. Tudi to dokazuje, da nima DPI po naših predpisih,« se je ob mojem novinarskem vprašanju razgovoril Vili Kovačič, vsej Sloveniji znan po svoji fenomenalni sodni zmagi na Ustavnem sodišču RS, zaradi katere je 14. marca 2018 znenada odstopil takratni predsednik vlade dr. Miro Cerar in njegova vlada je padla. »Ne želim, da mi sodijo mesarji, ampak sodniki z DPI in s pravno fakulteto! Takih je več deset sodnikov, lahko pa tudi več sto. Nihče ne ve, kako globoka je slovenska greznica.«

   

  Vili Kovačič, vir: njegov osebnih arhiv.

   

  Naslovna FOTO, vir: https://www.pexels.com/photo/brown-wooden-gavel-on-brown-wooden-table-6077326/

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj