test
Več

  OSUMLJENI PODKUPNINE ŠE VEDNO V POLICIJSKI UNIFORMI, JAZ ZARADI FB-ZAPISOV ODPUŠČEN

   

  Ker enostavno več ne vem, kdo stoji za vsem tem, ker nihče v mojem primeru ni pristopil do mene in ker se policijski vrhovi premaknejo šele takrat, ko zadeva pride v javnost, bi vam želel razkriti ozadje moje odpovedi. 

   

  Iztok D. Kustec

   

  Namreč, oktobra 2018 sem zoper Aleša Rodeta, lastnika AVTI, d. o. o., podal kazensko ovadbo za goljufijo, v kateri sem jasno naznanil, da mi oseba grozi in da se bojim za svoje življenje. V poslih, sklenjenih preko AVTI, d. o. o., je sodeloval tudi moj sodelavec Urban Oktavijan Kocjan, zoper katerega sem spisal operativne informacije in z vsem seznanil komandirja. 

  - Advertisement -

  Takrat se je začelo Komandir mi je dejal, da to, kar sem počel v prostem času, ne pomeni, da sem ogrožen, kar seveda ni res niti po zakonu, in je vso zadevo zamolčal, čeprav bi moral o tem obvestiti SDT itn. Tu se ni zgodilo nič. 

  Ker sem želel zadevi priti do dna, saj so indici jasno kazali, da je bilo storjeno kaznivo dejanje z elementi korupcije, sem dosegel, da je bila zadeva, povezana s koruptivnim sodelavcem, posredovana naprej. Na sodišču je bilo vse skupaj zavrženo. 

  Meni so kmalu zatem vročili odpoved, ki se je nanašala na moje objave na Facebooku. Vedel sem, da je to sproducirano, saj v celotni karieri policista nikoli nisem bil v nobenem postopku ne kazenskem ne prekrškovnem niti disciplinskem. Iz čistega maščevanja so mi potem, ko sem že dobil odpoved, prišli na dom vročit še eno odpoved, čeprav so se dobro zavedali, da to, kar počnejo, ni zakonito. A fora je bila v tem, da sem takrat bil v bolniškem staležu, in so šli na to foro, da me ne bi bilo doma. Tudi to jim ni uspelo, saj je nadalje državna komisija to odpoved razveljavila kot nezakonito.

  In kot je v Tarči omenil dr. Brecelj: da je takih z jajci zelo malo … sem bil eden izmed njih, a to so taki pritiski, ki te na neki točki zlomijo, da si želiš še samo miru. 

   

  Iztok D. Kustec

   

  Moti me ta dvojna obravnava. Če si osumljen kaznivega dejanja, greš v suspenz, dokler ti ni dokazano na sodišču. V mojem primeru pa so me najprej odpustili in zdaj imam 20. oktobra na delovnem sodišču obravnavo – predtem je bila prestavljena že 6-krat, ko po moje lobirajo na sodišču. Vsak odvetnik, ki je pogledal mojo zadevo, pravi, da se preveč vidi, da je to bilo narejeno na silo.

   

   

  Čudi me samo to, da sem 1. 10. 2020 bil na PP Ormož zaradi članka v Slovenskih novicah. Zanimalo jih je, kdo mi grozi, a prej, ko sem to naznanil na zapisnik, ni nikogar zanimalo. Zadeva je po dveh letih prišla v javnost in zdaj bodo težko opravičili, zakaj v tem primeru ni bilo narejenega nič, ne zato, ker to ni bilo možno, ampak zato, ker sem to bil jaz.

  V kolikor bi to storil jaz kot policist, bi bil osumljen storitve KD opustitve uradne dolžnosti, ker pa je to storil komandir PP Koper, Loris Čendak, se to ne smatra niti kot kršitev. 

  Tisti, ki so molčali, bodo še dlje časa tiho, če jih bo strah, da bodo zaradi resnice ob službo in še kaj hujšega. Namreč, kolikor sem dobil občutek, policija uporablja moj primer kot učni primer zastraševanja, saj če boš samo pomislil na kaj proti nam, se pripravi na sankcije.

   

  P. S.:

  Policist, ki je bil utemeljeno osumljen kaznivega dejanja prejemanja podkupnine, je še dandanes zaposlen na PP Koper, jaz pa domnevno zaradi zapisov na FB več nisem, toliko samo za iztočnico.

   

  Iztok D. Kustec

   

   

  &  &  &

  PODPIRAM(O) SLOVENSKI NEODVISNI MEDIJ:
  Spletni medij DOSJE – od 20. 5. 2020 pri Ministrstvu za kulturo RS vpisan v Razvid medijev RS -, ki ne prejema nikakršne subvencije, želim(o) podpreti z donacijo:  https://www.paypal.com/paypalme/mojcavocko?locale.x=en_US

   Naslovna fotografija: Iztok D. Kustec

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  JEZDECI APOKALIPSE

  ON, KI RAZDVAJA …

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  ODPRTO PISMO VARUHU ČLOVEKOVIH PRAVIC!

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  1 komentar

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj