Več

  NOVI VLADI NAPROTI?

   

  V torek sem se na vsa usta nasmejala ob prebiranju pisma (Ona, Pisma, 2. 11. 2021) Novi vladi naproti” avtorice Antonine Horvat. Takšno pismo – kot parodijo – bi napisala tudi sama, pa mi ga ne bi objavili, saj …

  Antonini iz Ankarana so pismo objavili tudi v sredinem Delu (3. 11. 2021), celo lektorirano. Kot kaže, so ga na Delu »brali drugače« kot jaz. So napake v Oni naključne ali naklepne?

  Vir: https://pixabay.com/illustrations/emoticon-emoji-smile-cartoon-happy-1659233/

   

  »Kdo naj postane novi voditelj Slovenije«, začenja pismo Antonina H. In predlaga »ženske, ki že sedaj delamo več kot moški« (napiše), in doda »moški so se odločili iti v politiko (kjer prevladujejo in jih je 90% nesposobnih), ker so v gospodarstvu odpovedali«. No, Mesec & Co. dohtarji do tja (gospodarstva) še sploh niso prišli (moja opomba).

  - Advertisement -

  Zato predlaga, »po skandinavskem modelu, kjer so voditeljice držav ženske«, za predsednico Alenko Bratušek. Je bralka Dela pozabila, da je Alenka že bila predsednica vlade? Takrat se je ustrašila jedrne Evrope in ni hotela sanirati bančnega sistema preko evropske banke (EIB, ERB) s cenejšo obrestno mero, ampak je raje izbrala dražjo alternativo. In, čeprav je bil po oceni Bloomberga zahtevan donos na triletne slovenske obveznice 3,43 odstotka, se je država zadolžila pri ameriškem finančnem skladu po 4,74% obrestni meri in izgubila kar 63 milijonov evrov. 

  Prav tako je Bratuškova močno oškodovala majhne delničarje (z razlastitvijo), kar je ugotovilo tudi ESČP.

   

  https://old.delo.si/ozadja/halo-slovenija-placaj-in-trojke-ne-bo.html      

  Uroš Čufer kot minister za finance RS leta 2013, Alenka Bratušek kot predsednica vlade RS, Boštjan Jazbec, takratni guverner Banke Slovenije; vir: https://old.delo.si/ozadja/halo-slovenija-placaj-in-trojke-ne-bo.html

   

   

  Bralka v pismu predlaga tudi Alenkine pomočnice: Alenko Mlinar (Ona), kar je lektorica Dela popravila v Angeliko (pravilno), Grojzdnikovo (Ona) je lektorica izpustila, ker ni vedela, da gre za novinarko Darjo Groznik in »N. Kovač, T. Jarc ter druge samozavestne ženske, ki bodo počasi naredile red v sodstvu, ki je največji krivec za sramotno stanje Slovenije po ugledu v svetu«.

  Ko smo se, ženske iz Odbora 2014, leta trudile za »red v sodstvu« nas ONA (ženska revija) ni opazila, kazenski pravnik D. Petrovec, »Onin ljubimec«, nas je označil kar za »zametek drhali«, ker smo leta glasno protestirale pred Vrhovnim sodiščem v Ljubljani. Tam smo zapele tudi We Shall Overcome (Joan Baez), ki jo je vztrajnica Nada Žgur priredila v »Jutri bomo zmagali«.

   

   

  Več o mojem boju proti krivosodju na: https://dosjemilkonovic.si/ in v:

   

  GLAS LJUDSTVA – IZBIRA VRHOVNEGA SODNIKA

   

  Veliko resnice je v bralkini ugotovitvi o birokratizaciji države (piše o množici zakonov in podzakonskih aktov, pozabi pa omeniti preobsežno javno upravo) in o  »proizvodnji (po želji vlade) buteljnov v šolstvu«.

  In dodaja: »Alenka naj za pomočnike vzame pokončne ljudi: skupino KUL in gospode, med katerimi navede tudi Petra Galeta (v Delu popravljeno v Ivana), zdravnika z onkološkega inštituta (brez imena in priimka, zato je to lektorica v Delu – Pisma izpustila, najbrž je mišljen E. Brecelj, tudi »Onin ljubimec«). Doda še bivše direktorje Cankarjevega doma, Hotela Slon, Cankarjeve založbe

  No, brez omembe ministra Hojsa ne gre. »Policija z navodili Hojsa, se izživlja v bojni opremi nad mirnimi protestniki, ki s sedenjem na tleh na glavnih vpadnicah mirno protestirajo proti vladi po Ljubljani, in jih škropi z vodnim topom in solzivcem. Razbijači po mestu, ki se pomešajo med protestnike, so plačanci vlade«, napiše. Kot da bi brala-gledala nekatere MSM.

  Omeni še predsednika vlade in države in Tonina, Počivalška, Mahniča, Banovo (v Delu izpuščeno), člane SDS in Desusa, »ki naj odidejo na zavod za zaposlovanje«.

  Pismo zaključi: »Prihajajo težki časi, jim bomo kos? Zato podprimo naše ženske na volitvah, saj one podpirajo tri vogale in še glavni steber domovine. Srečno Slovenija …«

  Na koncu še sprašuje: »Zakaj ženske ne volijo žensk?”

   

  https://unsplash.com/photos/WajTuzeanUk

   

  Ja, ko je pred leti kandidirala za predsednico države ga. Barbara Brezigar, je niti “izjemne” ženske niti “izjemni” moški (mnogi so redni gostje različnih medijev) niso podprli. Le zakaj?

   

  Naslovna FOTO: štirje jezdeci apokalipse; vir: https://twitter.com/KrainzJodl/status/1245612007094550528/photo/1

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  JEZDECI APOKALIPSE

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj