Več

  POTVORJENO POROČILO VARUHA ČLOVEKOVIH PRAVIC IN TAROK NESPOSOBNEGA PUSTOSLEMŠKA

   

  Poročilo varuha 2013:

  https://www.varuh-rs.si/fileadmin/user_upload/pdf/lp/Devetnajsto_redno_letno_porocilo_Varuha_CP_RS_za_leto_2013.pdf

   

  - Advertisement -

  Na 91. strani začne z varuhovim obiskom forenzike, kot razlog obiska navajajo »pritožbe glede neugodnih bivalnih razmer«  niti z besedo ne omenjajo ukrepov vezanja, zaradi katerih so dejansko prišli. Obisk je bil 3. 9. 2013 (14 dni po tem, ko so me 15. 8. 2013 neupravičeno zvezali in ponaredili mojo zdravniško dokumentacijo), kot direktna posledica moje prijave o vezanju in potvarjanju dokumentacije. O tem v letnem poročilu varuha ni ničesar. Še celo podlago za obisk si je vlasta gladko priredila.

  Omenjajo neživljenjske temperature, totalne laži. To so novi prostori bolnice, moderno klimatiziranje/izolacija … kaj ‘ma veze, da klime ni v »vsakem prostoru«, kdo pa rabi klimo v vsakem prostoru razen razvajenih državnih uradnikov. S tem so se ukvarjali, namesto z vezanjem in s potvarjanjem zdravstvene dokumentacije. Niti besede o nečloveškem vezanju in mučenju, ki se je dnevno dogajalo na oddelku, ko so bili nekateri pacienti konstantno zvezani na posteljo 

  Varuhov obisk je bil narejen na podlagi prijave, ki je vsebovala nečloveško vezanje in namerno mučenje pacientov kot glavni razlog, poleg tega je bil varuh seznanjen z mojim pismom vodji oddelka pustoslemšku … V letnem poročilu vezanja ni nikjer v nobeni obliki. Varuhinja vlasta je pač bila vredna svojega denarja.

  Pustoslemšek, vodja enote, je bil tudi uradno seznanjen z nočnimi zabavami, kar vrže luč na njegovo preventivno pripravo na potencialno pizdarijo, ki se je neizogibno tudi zgodila, kar je razvidno iz poročila varuha:

   

  Če pustoslemšek ne zna zagotavljati varnosti življenj pacientov in zaposlenih in so le-ta ogrožena, bi moral nemudoma odstopiti in prepustil delo nekomu, ki za to je kompetenten … Ali pa recimo tisti, ki je imenoval takega nesposobneža, njegovo inkompetenco zaznati in ga zamenjati. In minimalno 11, optimalno 15 novih zaposlenih? Pa kaj mislijo imet’ turnir v taroku???

  Ker 6 ljudi ni dovolj, da čuva 20 zadrogiranih in zvezanih pacientov …

   

  Vir: https://pixabay.com/illustrations/head-3d-face-woman-s-head-172351/

   

  Tragična nesreča z mladim fantom, ki si je zaradi malomarnosti osebja UKC Maribor hudo poškodoval hrbtenico, zaradi katere ni mogel več hoditi in govoriti, se je zgodila 2. 11. 2013. 

   

  https://www.24ur.com/novice/crna-kronika/je-za-skok-pacienta-s-forenzicnega-oddelka-krivo-pomanjkljivo-varovanje.html?ts=1396750243&stream_cat=928

  Vir: https://www.24ur.com/novice/crna-kronika/je-za-skok-pacienta-s-forenzicnega-oddelka-krivo-pomanjkljivo-varovanje.html?ts=1396750243&stream_cat=928; FOTO: Mia Media

   

  Njegova mama je pravilno razumela razloge, vendar so jo žal »na easy« odpikali, ker ni imela cele slike o dogajanju na UKC Maribor.

  Prodali so pravljico o kadrovski podhranjenosti, pri polni zavesti vodje enote mirana pustoslemška, da obstoječi zaposleni (ki jih je že itak preveč) ne opravljajo svojih nalog, in dejstvom, da je vedel, da so življenja in varnost pacientov v danih pogojih ogrožena. Osebje je počelo vse drugo, razen svojih nalog. Kar je tudi razlog za napihnjen javni sektor … ker vsi igrajo tarok in noben ne dela 

   

  EKSKLUZIVNO: MUČENJE IN ZANEMARJANJE PACIENTOV NA FORENZIČNEM ODDELKU UKC MARIBOR

   

  Odprto priznanje o kadrovski podhranjenosti, tudi če bi držalo vodo, bi moralo že samo posebej predstavljati direktno priznanje odgovornosti države za izplačilo odškodnine … saj bi morala država poskrbeti, da sistem deluje. Osebna odgovornost gre nedvomno vodji oddelka pustoslemšku, ki je dobro vedel, da je inkompetenten in da njegov podrejeni ne opravljajo svojih nalog, in vendar kljub temu do danes ni odstopil.

  Svoj del odgovornosti nosi tudi varuh človekovih pravic, ki je za ogroženost pacientov zelo dobro vedel in ni ukrepal pravočasno.

   

  Vir: https://www.youtube.com/watch?v=LWfAdTcwxpY

   

  miran pustoslemšek se je zavestno sprenevedal ob izjemno hudi nesreči, ki je imela za posledico mladega fanta, ki zaradi zlomljene hrbtenice ni bil več sposoben hoditi in govoriti, za katero je bil v največji meri odgovoren prav on. Kako lahko vodja enote miran pustoslemšek govori o kakršni koli kadrovski podhranjenosti, ko mu podrejeni špilajo tarok cele noči. Kar je dobro vedel. Boli ga kurac, saj v sloveniji proračunski paraziti ne odgovarjajo za nič.

   

  Vir: https://pixabay.com/vectors/facebook-social-network-like-1558618/

   

  Naslovna FOTO: rdeča zvezda na roki – psihiatra mag. Mirana Pustoslemška, dr. med., vodje “psihiatrične forenzike” UKC Maribor; vir: https://onaplus.delo.si/psihiater-miran-pustoslemsek-vsi-ne-morejo-biti-morilci

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  UDBOMAFIJSKI UMOR ODLIČNEGA KRIMINALISTA

  LIPICANCE KOLJEJO! JEDO NA BRDU?!

  ZAROTA VELIKIH STARCEV

  REVOLUCIJA V ZRAKU

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj