Slovenski komunisti in jugonostalgiki že dalj čas tuhtajo, kaj bi s kučanovimi posmrtnimi ostanki (leftovers), potem ko se njegov čas izteče.
Znan je odnos Rusov do Lennona, no, nekaj podobnega zdaj velja tudi za odnos slovenskih komunistov do kučana. Iz akademskih krogov je slišati, da ga bodo kremšnitizirali.
To je relativno preprost konservatorski prijem, ki temelji na karamelizaciji trupla skupaj s črno skrinjico (preden bi mu jo kdo izrezal!). Mi, antikomunisti (ateisti komunizma!), bomo morali namreč zelo paziti na to, da ne bi kdo po kučanovi smrti obstoja črne skrinjice zatajil. Ker potem ne bomo nikdar izvedeli, kaj je bilo tisto sranje s pranjem denarja v NLB.
Sploh pa ne bi bile jasne mnoge druge pizdarije.
Ves poseg kandiranja bivšega precednika oziroma njegove kremšnitizacije bi izvedli na Kremšnitsonian Institute v ZDA.
Je že vse tam dogovorjeno!
Poseg je naštudiran za črno skrinjico posebej, kajti v tem konkretnem primeru sploh ne gre toliko za ohranitev trupla, kot za trajno ohranitev črne skrinjice nedotaknjene. Z oblivanjem tekočega cukra ostane glazura jasno vidna!
Glazura mora biti vidna, da ne bi kdo kaj šaril okrog nje (kak Omerza, na primer), na glazuri bo prstne odtise prec poznat’.
V glavnem, proces poteka tako, da pokojnika posipajo z mletim cukrom. Potresajo!
Normalno ga prej slečejo do golega, nato pa ga povaljajo v cuker (z jajci vred), nato ga fejst stresajo, potresajo, pa spet stresajo … (je sicer zelo stresno, ne pa tudi potresno – če smem hudomušno pripomniti!). In ga pri tem ves čas segrevajo, dokler truplo popolnoma ne karamelizira. Če je potrebno popravljati napake, zadevo dodelajo s cedilčkom, s katerim sladkorni prah potresajo in posipajo po vseh tistih delih, kjer glazura še ni prijela (pod jajci).
Če je potrebno, truplo tudi namakajo v kopalne kadi, ki si jih prav s tem namenom sposodijo pri Ferrero Rocher. Tako se zagotovo glazura razporedi enakomerno.
Včasih morajo počakati kak teden, da se truplo razdiši, da ne diši preveč po čokoladi, nerodno je, če se ožaloščeni ostali oblizujejo, namesto da bi žalovali.
Če mravlje zraven ne pridejo, lahko tako truplo ostane celo še vsaj … tri mesece pa pol! Tudi štiri, če vreme zdrži.
Mimogrede: Sabotin je na varno suhem.
Za zdaj še študirajo nov postopek, ki pa je še v razvojni fazi – da bi ga nasolili! Baje dlje zdrži.
Domači znanstveniki predlagajo, da se ga zakoplje v zasko, se ga pri tem položi v lesen sod (dežo), nato pa da v skrinjo in vse skupaj zasuje v nek opuščen rudarski rov, kjer ga ziher nihče ne bo iskal, ker je prepovedano!
Sploh je pri nas prepovedano odkopavat’ rovove (rove, pardon, malo me je zaneslo).
Naslovna FOTO, vir: https://unsplash.com/photos/pink-powder-on-black-frying-pan-CYreeF3f7CY