Free Porn
xbporn
Več

  KRALJ SALOMON

  Goran Arh, arhitekt
  Goran Arh, arhitekt
  V šole sem hodil v Novi Gorici, tudi večino življenja sem preživel tu. Sem sin očeta Gorenjca, Bohinjca, če sem natančen, in matere iz srbske družine. Rojen sem v Mostarju (Bosna in Hercegovina); moja mama mi je pojasnila, da takrat v tem novo nastajajočem mestu ni bilo dovolj hrane, ne bolnišnice, če bi se kaj zapletlo, medtem ko je njen rojstni kraj (Mostar) bilo staro mesto, z ogromnim kmečkim zaledjem, dovolj hrane in dobro organiziranim zdravstvom. Zato je šla tja rodit, kjer so ji njeni ljudje lahko pomagali. Potem se je vrnila v Gorico (vedno smo govorili Gorico, nikoli nismo rekli Novo Gorico!). Sem torej otrok juga in severa. Vzhoda in zahoda. Tu ob meji je komunizem mejil na kapitalizem, življenje je potekalo z vsemi napetostmi, pa tudi potenciali novo nastajajočega, obmejnega mesta, ki jih je okolje ponujalo. In ponujalo jih je dosti! Pa vzelo je tudi dosti. Po gimnaziji sem odšel v Ljubljano študirat, tako kot večina mojih sošolcev. Študiral sem arhitekturo in potem 30 let delal v poklicu. Nekaj časa v firmah, večinoma pa kot svobodnjak.

   

  Recimo, da se pred Salomonom pojavita dve ženski in obe zame trdita, da sem njun otrok.

  Sam sem padel na glavo in imam hud pretres možganov, izgubil sem spomin. Ne spomnim se ničesar. Niti tega ne, kdo je moja mama, katera od obeh. Zdaj pri najboljši volji ne vem, kdo sem, h kateri od obeh naj grem, kam spadam.

  Obe materi so privedli pred Salomona, pa naj on presodi, čigav sem.

   

  - Advertisement -

  Ena mati pravi: “Tako bo, kot boste razsodili, gospod sodnik! Zakon mora obstajati za vse, ker red mora biti. Zato vi presodite, kaj je za otroka najboljše. Karkoli boste presodili, bom sprejela in bo zame kot božja beseda! Ker je na koncu itak useglih. Važno je le, da je zakonito 

   

  Druga mati pa pravi: Jaz sem MATI. Samo dotakni se mojega otroka (tako pravi kralju Salomonu v ksiht!), pa ti čreva izpulim, boš videl, kaj te bo zadelo. Ti še veš ne, česa sem zmožna. Ubijem tebe in vso tvojo familijo. Ženo ti zastrupim, tvoj rod iztrebim, dvor ti podrem, kraljestvo uničim … samo dotakni se mojega otroka!!!

   

  Jaz nimam prav nobenega dvoma, katero od teh dveh mater hočem za svojo, katero si bom izbral. Nobenega dvoma nimam!

   

  Vir: https://pixabay.com/vectors/baby-back-silhouette-mom-mother-42029/

   

  Salomon ni bil neumen vladar. Dober vladar ve, kako zelo globoka je lahko ženska duša. Kadar je globoka, seveda! Ker ni vedno, ne upa si vedno biti globoka.

  Salomon tudi ve, zakaj ni globoka, kadar ni globoka, in je ne preganja zaradi tega, temveč je sočuten do nje.

  Ko pa je globoka, tedaj pred njo poklekne.

  Zato so nekateri vladarji v zgodovini bili božji ljudje.

   

   

   

  &  &  &
  PODPIRAM(O) SLOVENSKI NEODVISNI MEDIJ:
  Spletni medij DOSJE – od 20. 5. 2020 pri Ministrstvu za kulturo RS vpisan v Razvid medijev RS -, ki ne prejema nikakršne subvencije, želim(o) podpreti z donacijo:  https://www.paypal.com/paypalme/mojcavocko?locale.x=en_US
  Kontakt za donacije in oglaševanje: pošlji e-pošto

  Naslovna fotografija, vir: https://pixabay.com/photos/justice-libra-symbolism-themis-4592723/

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj