Več

  KDO JE ČIGAV?

   

  O RTV Slovenija, aktivnem državljanstvu in demokraciji (US)

  Le nekaj dni pred montiranim “sodnim stampedom” proti raziskovalnemu novinarju Bojanu Požarju, ki sta ga, zaradi kritičnega pisanja tožila medijska tajkuna in ga je senat Višjega sodišča v Ljubljani skušal za mesec dni, tik pred volitvami, nezakonito strpati v pripor, je v prostorih Slovenskega mladinskega gledališča, 23. marca 2022, potekala javna tribuna o razmerah na Radioteleviziji Slovenija, ki sta jo organizirala Koordinacija novinarskih sindikatov RTV Slovenija in Sindikat novinarjev Slovenije. 

  “Nismo in ne bomo nikogaršnji hlapci,” je bilo sporočilo nekaterih novinarjev in delavcev RTV Slovenija, novinar, voditelj Studia City in politični aktivist Marcel Štefančič pa je dejal:

  “Jebeno več nas je kot njih, njih je samo ene par in vemo, kdo so. Zakaj potem živimo in se obnašamo kot jebena manjšina?”  

  - Advertisement -

   

   

  Kdo »smo mi« in kdo »so oni«, sprašujem Štefančiča?

  Ko sem pred leti (2013) na Kongresnem trgu prisostvovala proslavi ob Prešernovem dnevu sem po zaključku spregovorila za Studio City – intervjuval me je Siniša Gačić. Ko sva mu s prijateljico, tudi profesorico, skušali pojasniti, da novinarji SC živijo v mehurčku enakomislečih (vgrajena forma mentis), me je začudeno pogledal in postal zmeden. Kot kaže, ni razumel, kaj mu želiva povedati, je pa v oddaji vseeno objavil mojo kratko izjavo, da mora kritika temeljiti na vedenju (poznavanju dejstev, argumentih), zato oddajo SC gledam, da lahko kritiziram. No, danes je ne gledam več, mu pa (Štefančiču) pošiljam E-pisma – informacije o dejstvih, ki jih spoznavam drugje.

  Da nekateri (mnogi?) na RTV SLO sovražijo Janeza Janšo, sem opazila tudi v pogovoru s tam zaposlenim bivšim dijakom. Po protestu pred vrhovnim sodiščem (nezakonito sojenje JJ) smo se prijateljice ob naključnem srečanju z njim zapletle v pogovor in seveda aktualno temo »afera Patria«. Ugotovile smo, da je klima na RTV skrajno nastrojena proti JJ. Ko fant ni imel agumentov proti, je zaključil: »Samo naj gre iz politike, drugo me(nas) ne zanima!« (sic!)

  Na tnalu protestnikov štefančičev sta predvsem dr. Jože Možina, ki je brez dlake na jeziku (ponosna sem, da je bil naš dijak) in Igor Pirkovič, tudi pravnik in pesnik. Ali se bodo Štefančič & Co. lotili tudi novinarke Vide Petrovčič, ki je imela novembra 2021 odličen intervju z Možino, ne na 1. programu, ta je (bil) rezerviran za Štefančiča, ampak le na 3. programu.

   

  KDAJ BO SLOVENIJA OSVOBOJENA?

   

  Njen najnovejši intervju s pisateljem in publicistom Ivanom Sivcem (aktivist Štefančič se domoljubov izogiba) me je spodbudil k čestitki odlični novinarki, ki ga javno objavljam in štefančičem sporočam:

  »Napredek človeštva je bolj odvisen od vesti kot od domiselne inteligence.« Albert Einstein

   

   

   

  Moje pismo Vidi Petrovčič (28. 3. 2022):

   

  Pohvala in predlog

  Spoštovana novinarka ga. Vida Petrovčič! (v vednost vsem naslovnikom) 

  Čestitam za intervju s publicistom, pisateljem, pozitivno in domoljubno razmišljujočim g. Ivanom Sivcem, intervju, ki širi obzorja poslušalcev in gledalcev (za razliko od ozko razgledanih novodobnih politično aktivističnih NVO “Kovač obrazov”, ki jih promovirajo mainstream mediji).  

  Nasmejala sem se ob Sivčevi omembi Vilija Kovačiča (kako ga je nagovarjal za knjigo(e) o domoljubu(ih) Virgilu Ščeku in ostalih, kar naj bi prišlo tudi v izobraževalni program – zgodovina je naša učiteljica).  

  Z Vilijem že več let tesno sodelujem (čeprav je včasih “tečen”), ker vidim njegovo pozitivno energijo in željo za spremembe v dobro Slovenije in ljudi, kar pa marsikoga (kontinuiteta, globoka država) moti, zato Kovačič v monopoliziranih MSM ni zaželen, je ne le ignoriran, ampak ga mnogi želijo celo diskreditirati (z oznako satelit Levica in SD “govorita” o sebi) namesto da bi ga mediji povabili in bi sam razložil, kaj je bistvo njegove – njegovih pobud.  

  Pomembna je njegova zadnja pobuda za oceno ustavnosti delovanja strank SD in Levica še pred volitvami, v kateri sem tudi sama sodelovala in dopolnila njegovo pobudo z lastnim mnenjem poslanim na US dne 7. 3. 2022  kot odgovor na ugovor stranke SD, ki ga je vložila njihova odvetnica Nataša Pirc Musar. 

   

   

  Prejšnji teden je US odločilo (kljub prvotni odločitvi o absolutno prednostni obravnavi), da pobude ne bo obravnavalo. To sem tudi predvidevala, saj gre za zadevo, ki diskreditira stranko SD in njeno predsednico T. Fajon tik pred volitvami. V parlamentu EU je bila namreč septembra 2019 z veliko podporo (tudi T. Fajon) sprejeta pomembna resolucija, ki je 10 let kasneje znova spomnila, da sta nacistični in komunistični režim zakrivila množične poboje, genocide in deportacije in opomnila, da so v nekaterih državah članicah še vedno ohranjeni spomeniki, ki poveličujejo totalitarne režime. Na to (na sporna dejanja stranke SD) sem opozorila ustavne sodnike v svojem odgovoru na ugovor stranke SD (v priponki pošiljam v vednost svojo pobudo-ugovor US).  

  Obravnava na US se ni zgodila, saj se skušajo avtorji volilnih soočenj izogibali tej temi, ki pa je temeljna civilizacijska vrednota in je osnova za zdravo prihodnost Slovenije. Prav tu so do danes padle vse stranke povezane v KUL, ki nakladajo, da bodo “vrnile Sloveniji demokracijo” – Katero, totalitarno alias “demokratični socializem”? 

  Ker smo ljudstvo navadni ljudje in ne privilegirani Jenul – Jarc biciklisti (tudi “RTVS sindikat biciklisti” – so nas seznanili – tribuna), mislim , da je čas, da ljudje spoznajo (v oddaji Intervju), kdo je v resnici aktivni državljan – Vili Kovačič!  

  Lep pozdrav, vse dobro in uspešno naprej! 

  Iva Pavlin Žurman, Solkan

   

   

  P. S.:

  Potem ko so v osrednjem časopisu Delo promovirali Niko Kovač, sem poslala (10.1.2022) repliko, z uvodno besedo: 

  V kolikor medij zagovarja medijsko svobodo (ne glede na ideološkost lastnika in novinarjev), je prav, da bralci slišijo tudi drugo mnenje. 

  Za objavo v Delu (Pisma in odmevi) in v Oni (pisma) pošiljam svoj prispevek, ki obravnava osnovno civilizacijsko vprašanje: “Je treba zločin proti človeštvu obsoditi?”

  Hvala za objavo. 

  No, moje pismo je bilo, kot mnoga prejšnja, cenzurirano in seveda brez odgovora urednikov.

  Predvsem o medijskih manipulacijah in cenzuri pišem na https://www.mojcavocko.si/author/iva-iva/

   

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  UDBOMAFIJSKI UMOR ODLIČNEGA KRIMINALISTA

  LIPICANCE KOLJEJO! JEDO NA BRDU?!

  ZAROTA VELIKIH STARCEV

  REVOLUCIJA V ZRAKU

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  4 KOMENTARJI

  1. Kaj se naj bi se bilo zgodilo s Štefančičem?
   Še nič. Se še le bo, saj prosi in predlaga javno že nekam dolgo.In kdor prosi, se mu bo odprlo.
   Nič se ni zgodilo s Štefančičem, tak je kot je bil vseskozi. Napadalna objesnost, egoistično diktaturna transmisijskost do vsega, kar ga dela fantazijsko nesvobodnega, posesivna oblastvenost, naduta groteska nadvladja nad drugačnimi in brezbrižna fjakerska premočrtnost v centru žarka njegove lasersko usmerjene obče antičloveškosti za vsako ceno in ob vsakem času zaradi samo njega ,edinstveno unikatnega, ki da ima v lasti svoj edini prav. Svojska, zatajevana, prikrivana in neizživeta osebnost se je pač razživela in se izživlja v polnem žaru in deluje na visokoturažnih obratih forsažnega vbrizga nekih energij, ki so bile do današnjih dni nekje za javnost potlačene, so ga pa razganjale, saj je velikokrat imel take fedre pri intervjijih v riti, da je težko sedel z ritjo na polno v fotelju ali na stolu, da je vedno rinil v sogovornika, kot, da ga energijsko zaposeda vsaj za čas intervjuja in trepetajoče čaka ali bo dobil ali ne bo dobil ustrezajočega odgovora ob dolgoveznih vprašanjih kot v usta položenega materiala za res pričakovani odgovor, ki bo potešil še tako zatevnega “ciljnega” posluhača….priznam, njegovih klobasastih vsiljevalskih vpraševanj nikoli nisem prebavljal, zadnjih 7 let kar ne gledam UdboHanzi RTv , pa sploh ne.
   Očitno jeedinozveličavni in sistemsko namaziljeni govorančni posiljenec, intruderist in arogantni nabitež ter vseved v objestnosti zadnjih časov šele na polno zaživel. Jaz pravim, da naj kar rohni in naj se razživi na polno, da spoznamo kaj ga goni za razliko, če ta sploh obstaja, od teatralca Jenulla, planinke Jarčeve ali Srbijanca Stevanovića, tako kot Golob , lačnožejnega svobode in kučanovih večslojnih resnic.
   In dobro je, raziskovalsko je bogato, da mi iz tihe večine detektiramo njegovega notranjega Belcebuba, ki gre očitno na vodikove celice in ne več na premog, spodbujen z vibracijami lomljenja velikanskih ledenih plošč ob Antarktiki ali pa z popotresnimi lomljenji pod Slovenistanom, ki se ruka in trese vsakodnevno zaradi premika Petrinje proti madžarski za skoraj 2 metra…težko rečt. Torej, opazujmo. Morda je začutil dejanskost približevanja planeta X Nubiruja, kdo ve? Stvari se menjajo.
   Če ga golobičeva kadrovska komisija še ni evidentirala, potem je odličen komisarski kandidat.Izredno
   prepričljiv, vdan,zagnan in brezkompromisno predan Stvari in Svojim. Apartčikovska brilijanca popolnosti.
   Skrajni čas je, da si Štefančič in njegovi končno naredijo Njihovo fantazmično RTV na način, da bo zakonom ugodeno, ustavni ureditvi všečno in na Sodišču jasno dokumentarno razvidno, da so Oni lastniki , ampak to stoprocentni, ne pa da si enakovredno, enakopravno in pravično delijo lastninsko pravico z nami, z Drugačnimi. Kajti, dokler bo stvar urejena kot je, ima Štefančič, da spoštuje Red.
   Če ga ne bo spoštoval on, ga bo pač moral njegov nadrejeni. In , če ga ne bo spoštoval njegov nadrejeni, potem bo v udboreklamni štali in svinjaku RTV Agitprop 571 morali narediti red sami in to pomeni, da bomo demokratično protestirali in uvedli red tako po črkah Zakona, da Štefančičla in njemu podobnih enopartijskih diktatorjev tam ne bo več. Ker zdaj živijo od Našega, to je skupnega, javnega in družbenega, davkoplačevalskega denarja Prvo, Drugo in Tretjeklasnih razredno prečiščenih
   kadrov prejšnje, sedanje in prihodnjih generacij. Stefančič, zapis ši si in prenesi »Šefom«. Dost je blo Štefančič. Slo.Pa, daj , že enkrat, ustanovi NOVO48 , če želiš total svobodo. Viri financiranja itak veste kje so. Prostor pod svobodnim soncem pa je zagotovljen po Ustavi. Za vse nagliho !

  2. Whats up very cool site!! Man .. Excellent .. Wonderful .. I will bookmark your website and take the feeds also…I am happy to seek out numerous useful information right here in the post, we need develop extra strategies on this regard, thank you for sharing. . . . . .

  3. Hi, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, fantastic blog!

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj