Free Porn
xbporn
Več

  GOLOBOVA LIKVIDACIJA MEDIJEV PO RUSKEM RECEPTU

   

  Izjava ZNP o napovedih nekaterih politikov o ukinjanju medijev:  

  Medije lahko ukinjajo samo lastniki, nikakor pa ne politiki

  V Združenju novinarjev in publicistov obsojamo izjavo predsednika Gibanja Svoboda Roberta Goloba, ki jo je izrekel dne 15. 4. 2022 na predvolilnem soočenju na Trgu republike v Ljubljani, v kateri je napovedal ukinitev določenih medijev. Pri tem je jasno namignil, da gre za tiste medije, ki o njemu in njegovi politični opciji ne poročajo naklonjeno.

  Ta izjava kaže na popolno nerazumevanje vloge medijev v demokratični družbi. Zasebne medije lahko ukinejo samo lastniki, nikakor pa jih ne more ukinjati politika. Še posebej problematično je, da je izjavo izrekel človek, ki velja za enega glavnih kandidatov za bodočega predsednika vlade. Gre za direkten poskus vplivanja na medijsko poročanje in s tem grob poseg v medijsko svobodo, ki je ustavna kategorija. Nasploh nas skrbi, kako lahkotno nekatere stranke na politični levici napovedujejo posege v medije, od zasebnih do javne RTV Slovenija.

  Ukinjanje medijev je praksa, značilna za avtokratske režime, kakšen je Putinov v Rusiji. Skrbi nas lahko, da bo v primeru, da po volitvah pride do oblikovanja vlade pod Golobovim vodstvom, prišlo do uveljavljanja tovrstnih nedemokratičnih praks.

  Upravni odbor ZNP, 19. 4. 2022

   

  - Advertisement -

   

   

  Naslovna FOTO: Tamino Petelinšek, STA, vir: https://foto.sta.si/#!s/GOLOB/01.01.1990/19.04.2022/1/0/1105934 

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Prejšnji članek
  Naslednji članek

  Sorodne objave

  1 komentar

  1. Prišli so na žalost časi ko vsak ima prav in ko si lahko vsak lasti državna pooblastila. Seveda so to posledice razpada Jugoslavije kot edine takrat verodostojne države. Če bi bivši državljani Jugoslavije vedeli kam pelje razpad Jugoslavije se nebi posluževali njenega razpada.

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj