Več

  ORKESTRIRAN NAPAD NA PIRKOVIČA RAZGALIL IZPRIJENOST KOLOVODIJ

   

  Ponedeljkov orkestriran napad na novega urednika MMC RTV Igorja Pirkoviča je pokazal vso izprijenost aktivističnih kolovodij znotraj javnega medijskega zavoda. Z insceniranim protestom, na katerih ni manjkalo lažnivih obdolžitev in brezsramnim napadov na osebno integriteto Igorja Pirkoviča, je padla še zadnja trohica domneve, da je RTV Slovenija dejansko uveljavil načela verodostojnosti, poštenosti in poročevalske integritete. Argument moči je v tem kaosu prevladal in žalostno je, da so se črednemu poročanju pridružili številni ostali mediji. Izpostavitev Igorja Pirkoviča, letošnjega Meškovega nagrajenca, praktično na sramotilni steber brez možnosti zagovora spominja na najbolj brutalne medijske umore.

  Še posebej škandalozno je, da tokrat to izvedla sindikalno aktivistična druščina samega zavoda. Ob tem izražamo zgroženost nad načinom poročanja Radia in Televizije Slovenija. V osrednjih informativnih oddajah Dogodki in odmevi in TV Dnevnik so predvajali del nastopa Borisa Vaseva, pri čemer niso dali Pirkoviču možnosti, da bi na izmišljotine odgovoril. Ob tem poudarjamo, da Vasev nima nobene moralne pravice Pirkoviču očitati politično pristranskost. Vasev namreč ravno sam na družbenih omrežjih dnevno izraža svoja politična stališča, odkrito in povsem brez potrebne novinarske distance žali del politike ter ljudi zmerja s fašisti in rasisti.

  Prepričanje, da lahko uredniške funkcije na RTVS zasedajo samo “pravoverni” ljudje, vsi ostali pa morajo biti deležni pogroma, je na RTVS očitno močno zasidrano. Ob tem poudarjamo, da je RTVS javni medij, ki ga po zakonu plačujemo vsi, zato uredniška mesta ne morejo biti nekakšni fevdi posameznih skupin novinarjev, med katerimi pogosto najdemo tudi politične aktiviste. V ZNP smo v zadnjih letih pogosto opozarjali na kronične težave RTVS, ko gre za zagotavljanje pluralnosti in predstavitvi različnih mnenj, zato menimo, da so vse spremembe v tej smeri ne samo upravičene, ampak tudi nujne.

  Upravni odbor ZNP, 16. marec 2022

  - Advertisement -

   

  GONJA “PIRKOVIČ”: KO MAČKI STOPIŠ NA REP

   

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  LAŽNI AKSIOM

  ON, KI RAZDVAJA …

  NA MORJE PO GOLOBU

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  2 KOMENTARJI

  1. Way cool, some valid points! I appreciate you making this article available, the rest of the site is also high quality. Have a fun.

  2. At this time it appears like Expression Engine is the best blogging platform out there right now. (from what I’ve read) Is that what you are using on your blog?

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj