Več

  GONJA “PIRKOVIČ”: KO MAČKI STOPIŠ NA REP

   

  Saj ni res, pa je, propagandisti resnice RTV SLO bi radi ohranili status quo! Po udaru na novinarja dr. Jožeta Možino so se lotili še Igorja Pirkoviča. 

  Kot kaže, bi radi ostali »samoupravljalci« (družbenopolitični delavci), ki ne potrebujejo kritične presoje drugih (nujna povratna informacija) in so proti konkurenci, ki pomeni pozitivno selekcijo in boljše »medijske izdelke«.

  Medtem ko se morajo zasebni ponudniki s kvaliteto boriti za čim boljši položaj na trgu, pa nas družbenopolitični delavci (novinarji: Starič, Bergant, Žnidaršič, Vasev, Kranjc, Pašek-Šetinc … ) prepričujejo, da so oni nepogrešljivi in nenadomestljivi!

   

  - Advertisement -

   

  Tanja Starič, članica uredništva informativnega programa TV Slovenija, je v imenu kolegov izrazila podporo prizadevanju novinarjev MMC, da je njihov nov urednik imenovan v skladu z zakonodajo in z njihovim soglasjem. »Mi smo novinarji, mi ustvarjamo in objavljamo novice in slabo je, kadar smo mi novica. In RTV Slovenija je že nekaj časa slaba novica. Dogajajo se tektonske spremembe, ki bodo imele velik vpliv na celotno medijsko krajino v Sloveniji.«

  Ko ni argumentov za vsebinsko razlago (obrambo), je najbolj enostavna rešitev sklicevanje na zakonodajo. To sem doživela leta 2014 v DZ, ko je Komisija za peticije, človekove pravice in enake možnosti obravnavala študijo dr. Lovra Šturma o kršitvah človekovih pravic s strani sodnikov, pa so »etični in moralni« člani vladajoče koalicije sejo zapustili, sklicujoč se na proceduro. Edina medijska novica v osrednjem slovenskem časopisu pa je bila izjava ministra G. Klemenčiča, da je prišel na tiskovno konferenco SDS. Sramota! Pripeljala sem se v Ljubljano zato, da bom kot predstavnica civilne družbe kritično sodelovala v razpravi o kršenju človekovih pravic na sodiščih (pravosodje je temelj demokratične družbe), pa na žalost beseda vladavina prava takratne Cerarjeve koalicije sploh ni zanimala. Razprava (kršitve na sodiščih) ni zanimala mainstream medijev, niti javne RTV SLO, ki že dve leti tekoče spremlja neprijavljena zborovanja proti vladi in njenemu predsedniku, ki jih prirejajo dobro financirane NVO pod taktirko »kul jenul-jarc organizatorjev«. Trenutno jih je ukrajinska tragedija postavila na stranski tir.

  Staričeva & Co. so se postavili v središče TV-novic kot žrtev »pregona«, čeprav bi morali biti pod lupo javnosti vsaj 10 let zaradi pristranskega poročanja. Tudi v zadevi Patria, ko je bil na sodnem in medijskem tnalu vodja opozicije Janez Janša. Pogrom nad njim je napovedal nekdanji Magovec, danes spreobrnjen Delov kolumnist Janez Markeš, ki je v Magu, že leta 2004, napovedal medijski stampedo kontinuitete, ki bo Janšo potunkal »deset klafter pod zemljo, kot bi dejal Ivan Cankar«, je zapisal.

   

  Ko smo gledalci obveščali RTV SLO o pristranskem medijskem poročanju, nas niso hoteli niti slišati niti videti. Leta 2016 sem imela govor pred RTV SLO, povabila sem urednike in novinarje, pa jih naš glas ljudstva ni zanimal, novinarka Carl mi je, potem ko sem jim svoj kritični govor (ki je nujna povratna informacija) poslala po E-pošti, edina odgovorila. Sarkastično mi je svetovala, naj grem na sonce in svež zrak!

   

  VEŠ NOVINAR SVOJ DOLG?

  https://www.sds.si/index.php/novica/iva-pavlin-zurman-ves-novinar-svoj-dolg-11561

  Iva Pavlin Žurman in levo Vili Kovačič na protestu pred TV SLO leta 2016, vir: https://www.sds.si/index.php/novica/iva-pavlin-zurman-ves-novinar-svoj-dolg-11561

   

  Tudi na Radiu Slovenija so izrazili protest. Odgovorni urednik prvega programa Danijel Poslek je izjavil: “Po našem mnenju postopek ni bil izpeljan skladno s predpisi, ampak je bil izpeljan brez upoštevanja minimalnih kriterijev transparentnosti in tudi povsem v nasprotju z duhom dobrega sodelovanja znotraj te hiše.”

  Zopet sklicevanje na predpise, glede na »duh dobrega sodelovanja« pa moja kratka pripomba:

  pred leti je novinar radia Matej Šurc (soavtor peticije F571) v popoldanski radijski oddaji označil volivce SDS kot klerofašiste. Potem ko sem ga opozorila na njegovo javno sovražno hujskanje, mi je repliciral, da sem se očitno prepoznala kot klerofašistka. Ko sem ga podučila, da je bila moja mama upornica proti fašistom od samega začetka in je bila več mesecev zaprta tudi v Regina Coeli v Rimu, mi je odpisal, da sem jabolko, ki je padlo daleč od drevesa!

  Take politične propagandiste vzdržujemo davkoplačevalci na RTV SLO!

   

   

   

  Pirkovič se je na protest odzval na portalu MMC:

  »Bolj kot je človek prijazen, dobronameren in odprt, bolj protestirajo. Ne vem, kaj sem nekomu naredil. Tolčejo, teptajo, ampak resnice ne morejo ubiti.« 

  Točno tako, resnica bo zmagala!  

   

  Stihi Igorja Pirkoviča, posvečeni Ukrajini v vojni, ki jih je 1. marca objavil na Twitterju, vir: https://twitter.com/IPirkovic/status/1498759248041422849/photo/1

   

   

  Vir: https://twitter.com/JozeMozina/status/1503484455876444163

   

  Naslovna FOTO: utrinek z včerajšnjega protesta zoper “Igorja Pirkoviča” pred TV Slovenija, v ospredju je novinar MMC RTV SLO Boris Vasev, vir:  https://twitter.com/BojanPozar/status/1503349866256293893/photo/1

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  JEZDECI APOKALIPSE

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  2 KOMENTARJI

  1. I was wondering if you ever considered changing the layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or 2 images. Maybe you could space it out better?

  2. I think this is one of the so much vital info for me. And i am happy reading your article. However should observation on few basic things, The web site style is ideal, the articles is actually nice : D. Just right task, cheers

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj