Več

  DEJANSKA – HUDA – RESNIČNA PODOBA NEKDANJEGA JUGOSLOVANSKEGA DRAGULJA: KOLESARSKE TOVARNE ROG

   

  Že dober teden je naokoli, od takrat, ko je ljubljanska mestna oblast preko aktualne politične oblasti končno zbrala »pogum« in pričela z obnovitvenimi deli nekdanjega jugoslovanskega dragulja – tovarne Rog. 

  Ampak, še preden se bodo obnovitvena dela dejansko lahko pričela, se trenutno ljubljansko komunalno podjetje VOKA Snaga ubada s čiščenjem številčne navlake, ki se je v vseh teh letih ljubljanskega »alternativnega-kulturnega« udejstvovanja nabirala na celotni površini Roga. 

  Medijsko-slikovne podobe praznjenja Roga so naravnost grozljive.

   

  - Advertisement -

   

  Med vso navlako se najde res veliko. Vse tja od ostankov hrane, oblačil, čevljev, kant, pločevink, jedilnega pribora, večje količine raznovrstnega pohištva, kot so na primer: mize, kavči, stoli …, pa vse tja od koles, gospodinjskih aparatov in narkomanskih igel. Pogled nanje me je zadel naravnost v srce! Res globoko v srce. 

   

  Živimo v času velikanskih tehnoloških napredkov in tehnologij, ti pa na žalost s seboj prinašajo tudi tisto svojo negativno stran – prehiter tempo življenja.

  Tisti tempo, v katerem ne samo da nimamo več časa eden za drugega, živimo tudi že eden mimo drugega. 

  Vse to pa nam ljudem s seboj prinaša katastrofalne posledice, ki nas počasi v času in v prostoru vsak dan dobesedno uničujejo.

  In tako so sčasoma žal postale tudi različne prepovedane substance nekaj povsem normalnega, del našega vsakdana.

   

   

  Ko sem v času izobraževanja opravljala prakso na enem izmed grških centrov za pomoč odvisnikom, so me tam lastne izkušnje naučile, da je ni hujše stvari za starše kot to, da jim lasten otrok zaradi odvisnosti od prepovedanih substanc pred lastnimi očmi propada in s tem pada v brezno brezupa in nemoči. Da o izgubljenih življenjskih priložnostih in lastnem trpljenju odvisnika sploh ne izgubljam besed. 

   

  To, da so ljubljanski rogovski kulturni alternativci »gojili« zaradi proračunskih dajatev velike simpatije do slovenske politične stranke Levica, ni bilo nikoli presenečenje, vendar pa se mi kljub temu zdi, da je brezglavo prostaško skakanje poslank Levice, Nataše Sukič in Violete Tomić, ki sta si ga privoščili na dan »praznjenja« Roga, preprosto prešlo vse meje dobrega okusa. Takšnega prepotentnega obnašanja si politiki na tako visokem nivoju ne bi smeli nikoli privoščiti, saj s tem dejansko kažejo svoje interese, namene svojega političnega udejstvovanja

   

   

  O koleričnem Jenullu, ki je na svojem Facebook profilu v podporo Rogu objavljal »fake«-montirane  fotografije, sploh ne bi rada izgubljala besed, ker je itak brez veze, ker njegova dejanja sama povedo o njem več kot tisoč besed.

   

  Poslanki Nataši Sukič, ki zaradi Roga, ki naj bi mu po mnenju poslanske skupine Levica bila odvzeta avtonomna kulturna svoboda, panično sklicuje nujno parlamentarno sejo komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti, predlagam, naj enkrat v prihodnosti obišče enega izmed številnih slovenskih centrov za pomoč odvisnikom od drog in naj se tam aktivno vključi v delovni proces, ki ga vsak dan opravljajo ljudje, zaposleni v teh centrih.

  En sam dan. 

  In šele potem, ko bo en takšen dan »dala skozi«, naj se obnaša, tako kot se obnaša sedaj – prav otročje. 

   

   

  Slovenski Policiji, varnostni službi, predvsem pa delavcem komunalnega podjetja VOKA-Snaga na tem mestu še enkrat čestitam za velik pogum ter za ves dosedanji vložen trud in energijo pri tem projektu. Vse to opravljate z največjo odliko! 

  Vi ste dejanski heroji tega projekta in si zaslužite več kot samo pohvale. Res, iz srca vam hvala za vse.

   

   

   

  &  &  &
  PODPIRAM(O) SLOVENSKI NEODVISNI MEDIJ:
  Spletni medij DOSJE – od 20. 5. 2020 pri Ministrstvu za kulturo RS vpisan v Razvid medijev RS -, ki ne prejema nikakršne subvencije, želim(o) podpreti z donacijo:  https://www.paypal.com/paypalme/mojcavocko?locale.x=en_US
  Kontakt za donacije in oglaševanje: pošlji e-pošto

  Naslovna fotografija: notranjost “Roga”, vir: https://twitter.com/petra_jansa/status/743571838459088896/photo/1

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  JEZDECI APOKALIPSE

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  1 komentar

  1. Objavila si , Mojcej oh Mojcej, bravo, več kot drugi!
   Neverjeten je satanski kriminaludbokučanizem, komunizem je bil vajenec v primerjavi…(ne me tepst)
   ——————————————————————————————————————-
   Krasen Petek , ko je umrl naš Odrešenik Vesoljstva !

   Mojcej, ti, ki si in , ki še trpiš, kolikor sem pač bral tvojo zgodbo – poglej kaj delajo! Tukaj se začne in konča vse.
   Bidena podpre na volitvah tako USA škof.Konferenca kot Papež in se po volitvah polivajo na debelo s pepelom. Poglej kaj se zgodi samo danes, če Te zanima, seveda:
   A /
   Bidnovi izvršni ukazi: širši dostop do zavarovanja, sredstva ustanovam, ki izvajajo splav
   Američani se lahko prijavijo za subvencionirana zdravstvena zavarovanja
   Predsednik ZDA Joe Biden je podpisal več izvršnih ukazov, ki širijo dostop do zdravstvenega zavarovanja v državi, in odpravil nekatere ukrepe, ki jih je uvedel njegov predhodnik Donald Trump.
   https://www.rtvslo.si/svet/s-in-j-amerika/bidnovi-izvrsni-ukazi-sirsi-dostop-do-zavarovanja-sredstva-ustanovam-ki-izvajajo-splav/550596

   B /
   Ste videli, kakšno sporočilo za ZDA je prišlo iz Medžugorja? 29 januarja, 2021

   Nadškof Henryk Hoser, apostolski vizitator v Medžugorju, kjer bodo letos obeležili 40 let od prvih Marijinih prikazovanj, je nagovoril ameriške romarje, predvsem v povezavi z nedavnimi dogodki v ZDA ter zamenjavo oblasti. Njegove besede odsevajo znamenja časa in lahko rečemo, da so tudi preroške.
   2.odstavek :
   Ob izvolitvi so mnogi mediji poudarjali, da je predsedniški prestol v ZDA znova zasedel katoličan. Vendar pa to ni nikakršno jamstvo političnega programa, ki bi bil sprejemljiv za katoličane. »Če bodo ZDA obljubile in nadaljevale svoje življenje v skladu z razvojem in zaščito človeškega življenja v vseh fazah obstoja, bodo rešene. Če pa vas bo politika vendarle gnala proti ohranjanju človeškega življenja, bo vse to pripomoglo k okrepitvi teme, ki nas straši,« je opozoril.

   https://demokracija.si/tujina/ste-videli-kaksno-sporocilo-za-zda-je-prislo-iz-medzugorja/

   Mojcej, tole zgoraj lahko prevrne ves svet, tako, kot je napovedal škof Vigano pred volitvami v USA! Vigano se skriva pred morilci, ki bi jih utegnil najeti McCarrick ali Vatikan osebno – tako piše sam.
   Morda Te ne zanima, bom utihnil-povem pa le, da sem toisto sporočilo danes oddal v R.Ognjišču in v Družini, kjer še niso potrdili komentarja in zgleda, da ga dušebrižniki ne bojo-bom sporočil tukajle. Majcej, resnično – huje je od najhujšega – niso samo Komunisti Hudičevi sli in Demoni zla – postaja silno pestro ! Sam tolk.
   Morda nam bo dal znamenje ob 3h popoldan, ko so mu s sulico bredrli srce – to bi bilo znanstveno nadvesoljska budnica in opozorilo Satanistom.Bojim se, da nismo vredni…

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj