Free Porn
xbporn
Več

  ZLOČIN IN KAZEN

  Goran Arh, arhitekt
  Goran Arh, arhitekt
  V šole sem hodil v Novi Gorici, tudi večino življenja sem preživel tu. Sem sin očeta Gorenjca, Bohinjca, če sem natančen, in matere iz srbske družine. Rojen sem v Mostarju (Bosna in Hercegovina); moja mama mi je pojasnila, da takrat v tem novo nastajajočem mestu ni bilo dovolj hrane, ne bolnišnice, če bi se kaj zapletlo, medtem ko je njen rojstni kraj (Mostar) bilo staro mesto, z ogromnim kmečkim zaledjem, dovolj hrane in dobro organiziranim zdravstvom. Zato je šla tja rodit, kjer so ji njeni ljudje lahko pomagali. Potem se je vrnila v Gorico (vedno smo govorili Gorico, nikoli nismo rekli Novo Gorico!). Sem torej otrok juga in severa. Vzhoda in zahoda. Tu ob meji je komunizem mejil na kapitalizem, življenje je potekalo z vsemi napetostmi, pa tudi potenciali novo nastajajočega, obmejnega mesta, ki jih je okolje ponujalo. In ponujalo jih je dosti! Pa vzelo je tudi dosti. Po gimnaziji sem odšel v Ljubljano študirat, tako kot večina mojih sošolcev. Študiral sem arhitekturo in potem 30 let delal v poklicu. Nekaj časa v firmah, večinoma pa kot svobodnjak.

   

   

  Nenadoma se je zmračilo in težka, grozeča tišina je legla čez in čez. Še zadnji trenutki miru, preden je treščilo iz Nebes 

  Angel pri vratih Raja je bil strog in pravičen. Takšni so namreč vsi Angeli.

   

  Adam in Eva; vir: G. Arh
  - Advertisement -

   

  Onadva pa sta rojevala otroke in z njimi poselila Svet.

  In vedno bosta dva, ki nosita njuno prekletstvo! Neubogljiva in neupogljiva sta skozi Večnost postala previdna, prebrisana, čisto na poseben način modra. Nista se vedno rojevala hkrati ali blizu eden drugemu, toda vedno sta se znala poiskati. Nevidna sila ju je privlekla. Tudi ko sta se razdrobila od muke in ko njuna ramena niso zmogla teže Sveta, so se njuni delci prepoznali: iskali so se, se našli, se spojili in ljubili.

  Dve živali sta skrivaj staknili srci daleč stran od požrešnosti in obilja sveta, proč od pogledov drugih. Skrivaj sta rojevala, potem pa varovala in prenašala svoje mladiče, kot to počno divje zveri, tiste, katerih krzno je dragoceno in jim zaradi tega vsi strežejo po življenju.

  Takim otrok zagotovo ne vzameš! Bolje, da jih vse skupaj pokončaš. In slej ko prej je vedno tako tudi bilo!

  Ona in On!
  Dve lačni zverini, utrujeni od vsega, naveličani mraza, zbiti od hudobije Sveta, ki v svoji sveti pravičnosti zanju nikoli ne najde milosti. Krivca za vse, medtem ko je za pravičnike lov na njune mladiče vedno odprta zabava.
  Nerazumljiva je njuna lakota, nerazložljiva Volja do Življenja in neskončno hrepenenje v srcu, ki ga imata za drugega. In njuna Vera – brez Boga močna!

  Tako močna, da se je na koncu vendarle Bog moral vprašati, koga je nekoč izgnal iz Raja? Daleč, predaleč stran od sebe, in (bognedaj!) morda celo iz sebe?

   

  Naslovna FOTO, vir: https://pixabay.com/photos/apple-gold-paradise-idea-woman-2605472/

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  1 komentar

  1. Kapo dol, šokantna mizerija in veličastvo na enem kupu, ogenj rit in kače , pravi velika Slevenka , Miklavčičeva, niso za igrače. Dolina solza, znoja, trnja, ljulke , zagonetne ljubezni, ki je večnost sama v sebi, brezpogojna in ob ničelni toleranci celo večna po nekim pogojem, pogojevanjem čistunstva, dezinfeciranosti mesa in duše in gravitacijsko nacentrirana na Središče, ki mora biti Bog Stvarnik in tako dalje, da se ta perpetum Ljubezni s seksom, ali brez, pri seksu, s seksom,zaradi seksa, po seksu vrti v nov obrat nevzdržne nepotešenosti ljubljenosti in dajanja, jemanja, pogojevanja ali pa sploh ne, zavrti še ne obrat ali pa, tudi umrje…brez veze, nešto fali ovdje, something is missing, nagonting missar her, fi fanski !
   Hudič, g. Satan, oni Lučenosec hudičevi Zlodej, ona kača manjka !
   Ej kolega, skoz se mi je zdelo, da en kolešček fali!
   Preveč lepo zastavljena zgodba, ki mi je sicer gromoglasno všečna – matervola, kje maš pa Kačo, g.Arh?
   I’m so sorry, the fucking ugly snake is not here and a tree is missing too !
   A tree, an apple on a tree is a must and thanafter the snake can enter into the story- everything will change than….i can’t help, that is a Biblical reality show…in to je naša zgodba.
   milena Miklavčič-sem zadel ime? Ona je povedala kako so to rihtali v starih časih.Bilo je sanjsko zajebano. Škoda, ker ne znam lepo pisat, bi se lahko lepo bralo, tako pa ostanemo pri ognju, pri riti in pri kačah in kačonih. Kaj ma to s Srečo in z Ljubeznijo, se pa sami pobrigejte zase. Čau.
   Story isn’t complete, meine libe .

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj