Več

  VRHUNSKA DUBRAVKA : ZLATKO Z VRHUNSKIM STATUSOM

   

   

  Briljantna Dubravka in Franz Liszt

   

  - Advertisement -

   

  Dubravka Tomšič Srebotnjak, slovenska pianistka, je častna članica Slovenske filharmonije in med svetovno najbolj uspešnimi koncertnimi pianistkami in poustvarjalnimi umetnicami 20. stoletja iz območja nekdanje Jugoslavije in sedanje Slovenije nasploh. Zaradi izjemnega talenta je Arthur Rubinstein na jugoslovanski ambasadi v ZDA osebno posredoval, da je dobila štipendijo za prvo leto študija v ZDA, za drugo pa od Emergency Fund for Musicians, ki je pred njo podprl le še Belo Bartoka.[1]

  Leta 2005 je bila izbrana za častno meščanko mesta Ljubljane, 2018 pa ji je predsednik Borut Pahor podelil zlati red za zasluge Republike Slovenije, navaja Wikipedija.

  Dubravka Tomšič je koncertno nastopila skupno več kot 3.500-krat v ZDAEvropiSeverni AmerikiMehikiAvstralijiAziji in Afriki, solistično in s svetovno znanimi orkestri in dirigenti.”

   

   

  DUBRAVKA TOMŠIČ SREBOTNJAK, zaslužna profesorica na Akademiji za glasbo

  https://www.ag.uni-lj.si/zaposleni/107

   

   

   

  Ob superlativih briljantne slovenske pianistke se prileže primerjalni pogled na Zlatka in njegova dela, ki jih je pred zdajšnjo vlado Ministrstvo za kulturo RS ocenjevalo kot vrhunski umetniški presežek in po doktrini vrhunskosti Zlatku vsak mesec vrhunsko plačevalo vse prispevke, z davkoplačevalskim denarjem. Eden od vrhunskih umetniških presežkov torej:

   

   

  Zlatko je pobesnel – dobesedno in agresivno -, ko mu je Ministrstvo za kulturo RS na čelu z ministrom dr. Vaskom Simonitijem lani pošteno in zakonito odvzelo vrhunski umetniški status. In nehalo zanj vrhunsko plačevati prispevke v imenu njegove “vrhunskosti”.

  Da, Zlatko je tisti Zlatko, ki je lani napadel (tudi) snemalca Nove24 TV, na enem od nezakonitih protestov zoper zdajšnjo vlado sredi epidemije, ki se jih vrhunsko goreče udeležuje.      

   

  EKSKLUZIVNO: SODBA UPRAVNEGA SODIŠČA V TOŽBI ZLATANA ČORDIĆA – ZLATKA ZOPER MK RS

   

  Naslovna FOTO: Zlatko v videospotu “Zmaga”, vir: https://www.youtube.com/watch?v=swOJJUi78_k – zajem slike.

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj