Več

  UNIČEVANJE DOKAZOV IN SLEDI

  Goran Arh, arhitekt
  Goran Arh, arhitekt
  V šole sem hodil v Novi Gorici, tudi večino življenja sem preživel tu. Sem sin očeta Gorenjca, Bohinjca, če sem natančen, in matere iz srbske družine. Rojen sem v Mostarju (Bosna in Hercegovina); moja mama mi je pojasnila, da takrat v tem novo nastajajočem mestu ni bilo dovolj hrane, ne bolnišnice, če bi se kaj zapletlo, medtem ko je njen rojstni kraj (Mostar) bilo staro mesto, z ogromnim kmečkim zaledjem, dovolj hrane in dobro organiziranim zdravstvom. Zato je šla tja rodit, kjer so ji njeni ljudje lahko pomagali. Potem se je vrnila v Gorico (vedno smo govorili Gorico, nikoli nismo rekli Novo Gorico!). Sem torej otrok juga in severa. Vzhoda in zahoda. Tu ob meji je komunizem mejil na kapitalizem, življenje je potekalo z vsemi napetostmi, pa tudi potenciali novo nastajajočega, obmejnega mesta, ki jih je okolje ponujalo. In ponujalo jih je dosti! Pa vzelo je tudi dosti. Po gimnaziji sem odšel v Ljubljano študirat, tako kot večina mojih sošolcev. Študiral sem arhitekturo in potem 30 let delal v poklicu. Nekaj časa v firmah, večinoma pa kot svobodnjak.

   

  V bistvu sploh ne gre za to, kaj je bilo v zgodovini res in kaj ne, ali kaj ni bilo tako, kot piše v knjigah. Gre za brisanje, uničevanje dokazov – zdaj!

  Včasih so zažigali knjige, zdaj zažigajo katedrale, izložbe, avtomobile … znake pripadanja civilizaciji!

   

  Zapisi zgodovine so dokaz o tem, kako so nekatere stvari potekale, ker lahko ponovimo odnose, ki so tedaj vladali, jih ponovno skreiramo ravno take, da jih lahko razumemo. Razumemo jih pa – če so primerljivi s temi odnosi sedaj! Sicer niso razumljivi.

  - Advertisement -

  Ostalo sklepamo iz izkušenj. Če jih imamo. 

  Imamo jih pa, če jih smemo imeti. Nekateri pravijo, da je Manifest oziroma verska Dogma vse, kar potrebujemo, da lastne izkušnje za to ne potrebujemo.

  Dogmi (verska in ideološka) pa ne dovolita lastnih izkušenj, temveč dogme zahtevajo ponavljanje napisanega v Manifestu oziroma v Svetem Pismu, in učenje tujih izkušenj – na pamet!

   

  Dogme so izključujoče. Ena drugo hočejo izključiti iz procesa učenja in učenje sploh prepovedati! 

  Temelj učenju pa je logika povezave med Vzrokom in Posledico.

  Partija tega ne dovoli! Zato se pri nas “vse zgodi samo”, zgodi se “ne glejmo nazaj, glejmo naprej”, zato rinemo v isti prepad, ker se ne učimo iz izkušenj, verjamemo v tisto, kar “svečeniki” Partijske dogme predavajo.

   

  Ne gre za to, kaj je bilo “dobro” ali “slabo” v preteklosti. Gre za puščanje drobtinic med hojo po poti, ko gresta dva otroka sama globoko v gozd in si morata (iz lastnega strahu!) nekako označiti pot, da vesta, kako nazaj. Hrabrost je pa v tem, da gresta vseeno naprej.

  Ampak zaradi drobtinic vesta, da gresta naprej! (Katedrala Notre Dame je drobtinica!) 

  In zdaj nam pometajo drobtinice, da ne bi več vedeli poti nazaj. Nazaj na Začetek. In potem z novim znanjem in z novimi izkušnjami po poti bi se sami odločili, kaj bomo.

   

   

  V primeru, da ni Zgodovine (kot je rekel nek švedski novinar ob požigu Notre Dame – KONČNO!!!), bomo pa odvisni od razlagalcev zgodovine, odvisni bomo od ikonoklastov komunistov, morilcev, požigalcev, lažnivcev Repetov, ki pišejo zgodovino po naročilu, odvisni bomo od morilcev slovenske inteligence, ki je “kapitalistične” provenience ipd. 

  Lastniki Zgodovine nam bodo predpisali Sedanjost, oni bodo sproti objavljali zakone, po katerih se smemo ravnati. In zdaj tudi zakone o tem, kako bomo govorili, kako smemo govoriti oziroma v katerem jeziku bomo molčali!

   

  Brisanje sledov za sabo. Uničevanje dokazov. Za to gre!

  To je cilj teh, ki nam vladajo.

   

  Janko in Metka ne bosta znala več poti nazaj in še tega ne bosta vedela, od kod sta krenila, zakaj sta zbežala od doma, kam bi rada šla in kaj bi rada postala.

  Janka in Metko? Dve Janki? Dva Metkota?
  Dva milijona Jankovićev?

   

   

   

  Naslovna FOTO, vir: https://unsplash.com/photos/a-close-up-of-a-grey-surface-v_BnVm8JiN0

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  UDBOMAFIJSKI UMOR ODLIČNEGA KRIMINALISTA

  LIPICANCE KOLJEJO! JEDO NA BRDU?!

  ZAROTA VELIKIH STARCEV

  REVOLUCIJA V ZRAKU

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  2 KOMENTARJI

  1. Ne, ne, ne !
   g.arh.Arh, ne!
   Glej, sinoči sem fotografiral našo Luno, ki skupaj z nami-z našo Zemljo divja cca 30 km/s skozi vesoljski prostor . Fotografiral sem jo ob isti minuti tudi danes ob 21.35 in sem ob primerjavi slik
   uvidel, da Luna čudno visi ali pa smo se mi z našo materjo nagnili nekam v Maloro. Ne vem, brez panike, na F-booku neki pravijo, da se res nagibamo in, da je možno, da gre za menjavo polov, magnetnih seveda-kaj bo, bomo videli kmalu, ko se konča napad pobesnelih erupcij na Soncu v naslednjih dneh. Torej dogaja se veliko in ni čudno, da norci norijo.
   Naj norijo ! TOKRAT DO DNA GREZNICE ! Naj košta kolikor je treba, samo do dna! Ne jih reševat, če kdo priplava k bregu, samo suni ga, hudiča lopovskega ali kurbo prodano nazaj v reko…za vedno !
   Mitja iršič, sila pameten Slovenec-kar je velika rariteta zadnje desetletje- je koncem 2021, ko je Golob
   še obljubljal gasilcem denar in je sadil borovčke po Krasu, zapisal: ” Stujte se sekirat ! Kaj takega še ni bilo. Edina pametna stvar za narediti je sesti na obalo reke, vzeti pokovko, jaz sem vzel še kišto Staropramena, da ne boli glava, in ŠTEJTE TRUPLA, KI PLAVAJO MIMO!
   Torej, g.Arh, boš obupaval ali boš ubogal Iršiča. Janša spet zganja kažin in v Slovenskih Novicah , pazi, v režimskem tulilu št. 1 poziva danes : “Katastrofa, Golob začni delat, kazalci gospodarjenja so v kurcu !” Napisal sem mu tam, točno v SN naj nega srat komedije, naj uboga Iršiča!
   Ne pomaga.
   Spet čaka, da bo rdečefašist, ki je vsemu svetu navkljub ukinil Slovencem dan žalovanja za žrtvami komunizma, vrgel kot Šarac, flinto v koruzo !
   Janša bi spet reševal državo in narod in rdeče Ljuctvo. Da ga bodo spet pljuvali, nabijali na kol, ubijali
   njega in Urško in otroka in ga na koncu za fantastične uspehe polili z bencinom in zažgali…
   Mitja ima prav. g.Arh, stuj se sekirat.
   Če se je Zemlja res toliko nagnila kot eni pišejo, potem bo itaq cirkus, ni treba , da Putin začne nažigat po Evropi. Tektonske plošče se bodo zaletavale, tsunamiji bodo potopili Piranski zaliv, ljubljanski Jankovićev Drekovod se bo pogreznil v pitno vodo Babuške Nike 8.Marec in večina mesta bo sesuta skupaj z DZ naše super igralke Klokočarice v rdečih šolenjcih, ki ji orkester ne igra več.
   Tisti, ki bomo ostali, bomo sezidali Katedralo Svobode. O kućanovi fukfehtarski SloboDI ne bo , ne duha ne sluha. Takrat bo raj na slovenskem. In pokopali bomo vse naše žrtve komunizma, tudi partizane in partizanke, ki nimajo ne grobov , ne imen in jih je bilo, neuradno, do ene tretjine “vpoklicanih” pa niso prestali preiskusne dobe pripravništva za NOB OF Revolucijo. Streljhali so jih praviloma hinavsko v hrbet. Taka je bila regula- rekli so jim, da jih vodijo v drugo enoto. Tam nekam jih bomo pokopali kot
   vse pobite Cigane iz Iga, z Boncarskega klanca, iz Mačkovca in iz Brezove rebri nad Metliko, vso množico tistih otrok, ki so jim maličili glavice ob debla jablan in hrušk vpričo njihovih mater, ki so jih mladi skojevci streljali za vajo z Zbrojevko – nekaj sto jih je, Kot tudi vse reveže iz Macesnove gorice in s Hrastniškega hriba – ko za kućanovega in za drekovodarjevega nihče več niti vedel več ne bo.
   Amen. Gospod je vstal! Aleluja!

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj