Več

  TANJIN SD GNUSOBNO NAD STEBRE KOALICIJE IN POSAMEZNIKE

   

  Stranka SD s Tanjo Fajon na čelu je v družbi “zavoda 8. marec”, na čelu katerega je Nika Kovač, v sredo, četrtek in včeraj pred vhodom na Gospodarsko razstavišče v središču Ljubljane, kjer je bilo predčasno volišče, ljudem volilno delila ali vsiljevala tudi “Vladavino muh”, kakršen je naslov knjige, prepojene s sovraštvom, psovanjem, z mržnjo, zaničevanjem, zasmehovanjem, obrekovanjem, žaljenjem … intelektualcev, političnih tekmecev, oseb in strank zdajšnje koalicije, ki jo z zavidljivimi uspehi in dosežki že dve leti tvorijo stranka SDS, NSi in SMC/zdaj Konkretno. Ena samo verbalno izživljanje in verbalna agresija. Konglomerat sovraštva in ščuvanja k sovraštvu, nasilju, nestrpnosti, odet v celofan “poezije”.

  Nedotakljivi očitno menijo, da jih embalaža poezije brani pred 297. členom KZ-1, ki v svojem 1. odstavku določa: “(1)Kdor javno spodbuja ali razpihuje sovraštvo, nasilje ali nestrpnost, ki temelji na narodnostni, rasni, verski ali etnični pripadnosti, spolu, barvi kože, poreklu, premoženjskem stanju, izobrazbi, družbenem položaju, političnem ali drugem prepričanju, invalidnosti, spolni usmerjenosti ali katerikoli drugi osebni okoliščini, in je dejanje storjeno na način, ki lahko ogrozi ali moti javni red in mir, ali z uporabo grožnje, zmerjanja ali žalitev, se kaznuje z zaporom do dveh let.”

  Izrazna ali jezikovna sredstva “Vladavine muh”, prežete z metaforami, medvrstičnimi sporočili, s prenesenimi pomeni, frazeologemi, psovkami, ne dosega ravni slovenskega knjižnega jezika, temveč mendra v nizko pogovornem, vulgarnem, slengovsko-žargonskem žaljivem močvirju.

  Poezija?! Zloraba poetičnih sredstev in poetičnega formata.

  - Advertisement -

  Da gre v resnici za politikantsko orožje najnižjega kova, uperjeno v volilne tekmece ali nasprotnike – SDS, NSi, SMC/Konkretno, Povežimo Slovenijo in njim naklonjene posameznike ter novinarje, ki niso paktirali s partijo -, dokazuje vključenost v volilno kampanjo in množično razdeljevanje absurdne “Vladavine muh” ljudem, volilcem. S kakšnim namenom? Da (za)sovražijo, mrzijo …?! 

  Sovražnost je odločno uperjena celo v kristjane!

   

   

  Največja koalicijska stranka SDS, ki jo vodi zdajšnji PV Slovenije Janez Janša, leta 2018 pa je na parlamentarnih volitvah zmagala z daleč največ glasovi, je v “Vladavini muh” sovražno demolirana v podganjo stranko.

   

   

  Sovražnosti, zaničevanja, posmeha je deležna tudi “himna” SDS z naslovom “Za Slovenijo živim!”, kot jo označi “Vladavina muh” – in jo izniči v “Mušjo himno”.   

   

   

   

  Enake sovražnosti je deležna domoljubna pesem “Najlepša si, Slovenija!”.

   

   

   

  Brutalna sovražnost (z)melje tudi dva vidna odlična, prekaljena, pokončna, nagrajena novinarja in urednika Televizije Slovenija, dr. Jožeta Možino, sicer doktorja zgodovinskih znanosti in nekdanjega direktorja TV Slovenija, ter Igorja Pirkoviča, pravnika s pravosodnim izpitom, nekdanjega pomočnika direktorja TV Slovenija in pesnika, čigar pero je spisalo nešteto slovenskih viž in pesmi, tudi nagrajenih.

  No, morda pa … se je nezaslišan politični napad na Igorja Pirkoviča, s katerim so v četrtek zvečer v zadnjem “Soočenju parlamentarnih strank” na Televiziji Slovenija, ki ga je vodil prav on, agresivno udarili liderji KUL-a – Tanja Fajon, Alenka Bratušek, Luka Mesec, Marjan Šarec, Ljubo Jasnič -, ki so po vsem svojem laganju in žaljenju, obrekovanju, zaničevanju voditelja oddaje I. Pirkoviča pred koncem oddaje kvazi protestno (in vnaprej medsebojno domenjeno) zapustili prizorišče, kuhal že lep čas. Zakulisno, usklajeno, naklepno.

  Že pred razvpitim četrtkovim “Soočenjem” na TV Slovenija so neznanci Igorju Pirkoviču grozili, resno in dokazljivo. Kaj vse tiči … za “Vladavino muh”?

   

   

  Tarča sovražnega obračuna je tudi Aleš Hojs, minister za notranje zadeve RS. 

   

   

  Sovražnost je bruhnila v dr. Ernesta Petriča, prekaljenega diplomata, nekdanjega ustavnega sodnika in predsednika Ustavnega sodišča RS, svetovalca predsednika države, zdaj pa volilnega kandidata za poslanca stranke Povežimo Slovenijo.  

   

   

  Česa tako barbarsko nedopustnega Slovenija v vsej svoji volilni zgodovini še ni doživela.

  Kdo je avtor “Vladavine muh”?! Svetlana Makarovič, Matej Šurc, Kotik, kot piše v njej.

   

  “Vladavino muh” je izdal Center za slovensko književnost s sedežem na Metelkovi 6 v Ljubljani, čigar direktor je Brane Mozetič, znan LGBT-aktivist. Finančno jo je podprl Zavod Jebešministra, ki ga javno trenutno ni moč izslediti.

   

   

   

  “Vladavino muh”, ki je izšla nedavno, je zdaj aprila javno reklamirala kar državna Slovenska tiskovna agencija (STA), financirana z davkoplačevalskim denarjem, ki sicer premnoge pomembne dogodke prezre in ignorira: https://misli.sta.si/3026551/nova-knjizna-bera-centra-za-slovensko-knjizevnost-in-zalozbe-skuc 

  Ali za prvorazredne, podalpsko elito in ponosne naslednike komunistov v Sloveniji res ni mej?

   

  Nekaj strani iz “Vladavine muh”:

   

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  JEZDECI APOKALIPSE

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj