Več

  ZNP OBSODIL POLITIČNI NAPAD KULA NA IGORJA PIRKOVIČA

   

  Združenje novinarjev in publicistov najostreje obsoja brutalni politični napad na voditelja sinočnje predvolilne oddaje Igorja Pirkoviča s strani političnih strank SAB, Levica, LMŠ in SD. Usklajenemu napadu je sledil teatralni, vnaprej in pred kamerami dogovorjen odhod iz oddaje z očitnim namenom kompromitiranja javnega medija, češ, da je to odraz aktualne oblasti. In to v trenutku ko so imeli predstavniki levih strank povsem enake možnosti sodelovanja v oddaji kot ostali.

  V takih okoliščinah, ki jih ne moremo oceniti drugače kot pritlehno zlorabo medija za politične namene, je očitno sodelovala tudi vplivna aktivistična skupina novinarjev na TV Slovenija, ki je namesto politike, ki je vsem na očeh diskreditirala novinarja in minirala oddajo, napadla svojega novinarskega kolega Igorja Pirkoviča, čeprav je postavljal aktualna vprašanja in dal vsem možnost, da so nanje odgovarjali. Seveda pa je odprl tudi teme povezane z dohodki in poslovanjem Roberta Goloba, ki jih aktivistični novinarji, uslužni do leve politike, niso želeli problematizirati, čeprav gre za javni medij, ki ga plačujemo vsi.

  To, da so v takih primerih napadli svojega kolega, je precendens in škandal brez primere, ki kaže, da nedavni hujskaški izpad vplivnega voditelja na RTVS Marcela Štefančiča ni bil zdrs, ampak gre za del političnega aktivizma omenjenih novinarjev. Štefančičeva izjava “Jebeno več nas je kot njih! Njih je samo ene par in vemo točno kateri so!” pomeni, da vpliven del novinarskega kolektiva na TV Slovenija deluje kot politični vojščaki, ki se ne ozirajo na profesionalnost, pluralnost in kolegialnost, ampak so za cilje svojih političnih botrov vse to pripravljeni grobo teptati.

  Javnosti želimo jasno povedati, da ta skupina političnih aktivistov med novinarji znotraj svoje ustanove grozi, izloča, napada, smeši in hujska proti svojim drugače mislečim kolegom in nanje izvaja čedalje hujše pritiske. Z drugimi besedami, ugrabila je RTVS, za katerega je prepričana, da pripada samo njim.

  - Advertisement -

  Združenje novinarjev in publicistov je zelo zaskrbljeno zaradi nastalih razmer, ogroženim novinarjem izraža polno podporo, hkrati pa bo o nastalih razmerah obvestilo evropska novinarska združenja in pristojne ustanove EU.

  Upravni odbor ZNP, 24. 4. 2022

   

  “Soočenje parlamentarnih strank” na TV SLO 22. aprila 2022:

  https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/174866713?s=tv

   

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  JEZDECI APOKALIPSE

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  2 KOMENTARJI

  1. obviously like your web site however you have to test the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I find it very troublesome to tell the truth then again I’ll definitely come again again.

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj