test
Več

  NAJBOLJŠA REŠITEV JE SEŽIG!

   

   

  Današnja tema naj bo sosežig odpadkov. Tistih, ki jih vsak izmed nas proizvede dnevno. Do katerih se obnašamo neodgovorno. Saj plačamo za razgradnjo! In …, kar naenkrat se nas to ne tiče več. Celo Tako daleč gremo, da nam je vseeno. Odpadki se kopičijo. Denar za razgradnjo in ponovno uporabo je bogve Kje? Smeti pa so! In to vsak dan Več! Sami moramo poskrbeti zanje. Kako? Z vsakim nakupom se izogibajmo nakupom v plastičnih embalažah. Kupujmo stvari, ki so v papirni embalaži, steklu in ostalih bio razgradljivih pakiranjih. Tako bo smeti manj. Kdo se je do danes vprašal, kje se znajdejo njegovi odpadki? Nihče! Ker s plačilom komunalne položnice to ni Več naša stvar? O, pa je! Zato, ker smo ljudje. Človek pa je nagnjen k izkoriščanju in h prelaganju na jutri, na nekoga drugega. Človek prevali krivdo na drugega človeka in tako naprej. To je izvirni greh!

   

  - Advertisement -

   

  In?

  Kam s smetmi? Vsak naj pomete pred svojim pragom. Vsak naj pri sebi poskrbi za smeti in onesnaženje, ki ga povzroča. To je to!

   

   

  Zakaj bi morali odpadke zažigati v elektro energetskih objektih, kjer nihče ne ve, kolikšno breme za Naprave s tem povzroči? Zakaj tako? Okoljska škoda in degradacija na račun elektrike je že sedaj ogromna. Dodatno obremenjevanje še z dodajanjem smeti je nož v srce Šoštanju, ki proizvaja elektriko, da Slovenija ni odvisna od tujine. Da imamo vzdržno ceno elektrike, kljub astronomski ceni bloka 6! Zato, ni čas za to. Ne sosežig! Ni dobro!

   

   

  Najboljša rešitev je sežig. To je postopek, kjer resnično preidejo emisije v zmerno raven. Začnimo delati na sežigalnicah. Kje? Tam, kjer ni rešeno vprašanje odlaganja in se smeti kopičijo! Ljubljana, Maribor, Vrhnika? Tam, kjer so odpadki že zagoreli zaradi samovžiga. Šoštanj tega ne potrebuje. Šoštanj ima odlaganje in predelavo odpadkov urejeno s pogodbo do leta 2050! Zato vozimo smeti v celjsko sežigalnico. Mi smo svoje naredili, dajte še vi!

   

   

   

  /Fotografije: https://pixabay.com//

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  JEZDECI APOKALIPSE

  ON, KI RAZDVAJA …

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  ODPRTO PISMO VARUHU ČLOVEKOVIH PRAVIC!

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Prejšnji članek
  Naslednji članek

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj