Več

  “MI, PONOSNI NASLEDNIKI KOMUNISTOV” POD USTAVNO LUPO

   

  Na podlagi nedavne odločitve ESČP v analognem primeru iz Romunije sta državljana Vili Kovačič in Luka Perš na Ustavno sodišče RS vložila pobudo za ugotovitev protiustavnosti delovanja politične stranke Levica in politične stranke SD.

  Poleg Vilija Kovačiča in Luke Perša smo so-podpisniki Vitomir Gros, Franc Feltrin, Slavko Kmetič, Borut Korun, Iva Pavlin Žurman in Jiri Ko(cica)čica.

   

  Pobudnika (so-podpisniki) ustavnemu sodišču predlagata (predlagamo), da v imenu vladavine prava, ki je zavezujoča platforma vseh članic EU, Ustavno sodišče RS sledi Evropskemu sodišču za človekove pravice (ESČP), ki je novembra letos pritrdilo Romuniji – prepoved komunistične stranke Romunije, ker se ni distancirala od nekdanje komunistične stranke, ki je vladala Romuniji pred letom 1989.

  - Advertisement -

  V pobudi ne želimo nikogar ukinjati, ampak želimo evropeizirati stranko SD in stranko Levica. Ker to do sedaj ni bilo možno po parlamentarni poti, hočemo to storiti po poti ustavne pobude in ustavne razsodbe. Skratka, gre za nujen vstop totalitarnih strank v območje Ustave in ustavnega loka.

   

   

  Sprememba imena nekdanje ZK Slovenije najprej v ZKS-SDP, nato ZLSD in na koncu v SD je le spremenjena forma (oblačilo), posebej če se njeni organi in člani z ustreznim pravnim aktom ne distancirajo od dejanj, ki jih je izvajala njihova nedemokratična predhodnica KPS – ZKS. Nasprotno, danes celo javno izjavljajo (tudi v parlamentu), da so ponosni dediči komunistov! V Državnem zboru niso pripravljeni sprejeti deklaracije o obsodbi vseh totalitarnih režimov (tudi komunizma) na območju Evrope, tudi v Sloveniji. Na javnih mestih v državi še vedno stojijo spomeniki (in imena trgov in ulic) iz časa nedemokratičnega totalitarnega režima, postavljeni v čast ljudem, ki so dokumentirano izvajali zločine nad civilisti, tudi ženskami in otroki! Namesto obsodbe zločinov (temeljno civilizacijsko dejanje) postavljajo cvetje pred spomenike, ki bi morali biti v muzejih (v spomin in opomin mladim), in se celo klanjajo nosilcem totalitarizma – filmski posnetek vodstva SD pred spomenikom B. Kidriča. Ob državnih praznikih demokratične Slovenije – članice EU dvigajo njihovi pristaši zastave nekdanje nedemokratične države in vnašajo razdor med ljudi!

   

   

   

   

   

  Sončno nedeljsko jutro, 2. januarja v novem letu 2022, se je moj pogled ustavil na Sabotinu nad Solkanom (pri Novi Gorici). Kot vsako leto se je na vrhu visoko dvigala slovenska zastava v počastitev državnega praznika – Dneva samostojnosti in enotnosti.

  Toda nekoliko niže sem zagledala nekaj rdečega in belega, položenega prav tam, kjer so ponosni nasledniki komunistov postavili več metrski napis TITO (viden daleč naokrog), kjer odstranjujejo zeleno grmičevje in pleskajo kamenje v belo barvo. Kot kaže, so tudi tokrat raztegnili YU zastavo! In sem pomislila: Še en razlog več za vložitev pobude za protiustavnost stranke, ki še vedno ni obsodila grozovitih dejanj voditeljev svoje predhodnice. Nihče od poslancev te stranke tudi ni oporekal M. Koprivcu, ki je v DZ v imenu drugih dejal: »Mi, ponosni nasledniki komunistov!« Kdor molči, se strinja!

   

   

   

   

   

  P. S.:

  Leta 2015 mi je Matjaž Nemec pred parlamentov odgovoril, ko sem mu (stranki SD) v podpis ponudila peticijo za ratifikacijo resolucije o evropski zavesti in totalitarizmu: “Jaz zadevo poznam, toda saj veste, kako je tam dol pr nas /Primorska, op./”.

  In je ponosni »naslednik komunistov« odklonil podpis!

   

  https://spletnicasnik.si/post/136795/prejeli-smo-apel-za-ratifikacijo-resolucije-o-evropski-zavesti-in-totalitarizmu

   

  Septembra 2019 so v Evropskem parlamentu sprejeli resolucijo Pomen evropskega zgodovinskega spomina za prihodnost Evrope.

  Resolucija je znova spomnila, da sta nacistični in komunistični režim zakrivila množične poboje, genocide in deportacije.

  Resolucija je tudi opomnila, da so v nekaterih državah članicah še ohranjeni spomeniki, ki poveličujejo totalitarne režime!

  Za resolucijo je glasovala tudi evropska poslanka Tanja Fajon, ki se doma, saj ni res, pa je, klanja pred spomenikom B. Kidriča, ki pooseblja totalitarni zločinski komunistični režim!

   

   

  Vir: https://twitter.com/SlovenijaVsrcu/status/1257729542032101376/photo/1

   

  Vir: https://twitter.com/MareAndi/status/1257780676457377792

   

  Vir: https://twitter.com/ZigaTurk/status/1257641263270170630

   

   

  Vir: https://twitter.com/MSrebre/status/1257732345240662016

   

   

   

   

   

   

   

  MASAKER V KATYNU

   

  Naslovna FOTO: Tanja Fajon, Dejan Židan, Marko Koprivc se klanjajo kipu Borisa Kidriča v Ljubljani, medtem ko so predenj položili venec; vir: https://twitter.com/JureBregar/status/1456377365039390723/photo/1

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  JEZDECI APOKALIPSE

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  2 KOMENTARJI

  1. I precisely needed to appreciate you once again. I am not sure what I could possibly have done without the ideas shared by you directly on that subject matter. Completely was a very frustrating difficulty for me, however , witnessing the very specialized style you managed it made me to leap with contentment. I’m just grateful for this guidance and pray you realize what a powerful job that you are getting into training other individuals through your websites. I know that you’ve never met any of us.

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj