Več

  KULTURA ZAVRAČANJA: OD BRISANJA SLIK PREKO SANJSKEGA MOŠKEGA, OTROK BREZ OČETOV IN SIMONE REBOLJ DO STRELJANJA SOŠOLCEV

   

   

  Kultura zavračanja (cancel culture) je termin, ki ga uporabljamo za opisovanje vrste ostracizma, kjer se neka oseba ali skupina odstranjuje iz osebne ali javne internetne komunikacije (pa tudi iz realnega življenja). Ker se ne strinjam(o) s tabo te/vas lahko najprej brez zadržkov napadem(o) (saj si/ste itak zaradi XYZ vreden manj kot drek) in te izbrišem. Ta kultura zavračanja je nujna posledica do ekstremov narcisizirane družbe in egoističnega jazKarkoli (iPad, iPhone, iBoyfriend, … I, I, I, I….). Zakaj? Narcisi ne prenesejo soočenja z realnostjo. Postavljeni v kot soočenja s svojimi izjavami in/ali dejanji omrtvijo (t.i. narcisistic mortification). To strašno stanje soočenosti s pravim jazom, z no-filter podobo narcisa pomeni razpad – zatorej se brani z napadom, nasprotni strani pripiše svoje slabosti ter se za vsako ceno predstavlja kot žrtev.  

  Ta “Cancel” je lahko blag – otrok, ki zatlači slušalke v ušesa, da ni potrebno poslušati staršev; blokiranje prijateljice, padle iz milosti; brisanje pričevalcev skupne zgodovine razpadlega para na socialnem omrežju. Odstraniti moteč signal. Kar mi ne paše – ne obstaja. Še več – kar se ne strinja z mojim prepričanjem = psihično nasilje! Prepričani v lastno žrtev in nerazumevanje sveta se hitro poslužijo nasilnih dejanj. CANCEL: utišanje glasu starša je najmanj nespoštljivo; blokiranje pomeni molk, ki je pogosto izredno učinkovito orožje in s tem jasno psihično nasilje; pobrisane slike so simbolni umor. 

   

  - Advertisement -

  Trenutna aktualna TV-norost je Sanjski moški, ki postavlja samo-ljubeči/delam-na-sebi/visoka-vibracija publiki kaj smešen destilat stereotipov in modnih smernic pomešan z ekstremnim ženskim nasiljem in zavračanjem. Me je že zamikalo kaj napisati o oddaji in kaj bi se dalo prebrati iz nje ampak … Poglejmo samo žensko nasilje povezano z njo: kar je evidentno, pričakovano, by-design je jasno konkurenca med sotekmovalkami. Če se držiš starih spoznanj, da je ženska ženski največja kača – potem CANCEL in je uspeh kratkih senzacionalizmov zagotovljen. Skoraj bi si drznil trditi, da se nivo iz leta slabša (že 15 let živim brez TV in torej spremljam dogajanja samo preko medijskih odzvanjanj).

  Drugo nasilje sem presenečen opazil med gledalci in nastopajočimi. Med brskanjem tiska in branju odzivov na “Znamenja” sem našel zgodbo o vojni spletne vplivnice in nastopajoče. Nasilnost govora, petelinjenje (precej moškim pripisana lastnost, mar ne?),… CANCEL.

  Najbolj povedno pa je tretje nasilje, ki me je tudi najbolj začudilo: nasilje tekmovalk nad sanjskim moškim. Princeska s prevelikim egom odkrito grozi. Vse imajo neka strašanska pričakovanja in pogoje – drugače CANCEL. Hej – reality check punce: mar ne izbira on? 

   

  Sanjski moški 2021; vir: https://www.bibaleze.si/novice/sanjski-moski-materinski-dan.html

   

  Koronska situacija ni naporna samo za ženske. V družinskem nasilju trpijo otroci, starostniki, oskrbe potrebni, ženske in tudi moški. V Društvu očetov Slovenije  dobivamo 3-5 pisem očetov na teden, ki so jim matere odpeljale otroke.  Nimamo telefonske linije, nikogar ki bi jim odgovarjal. O  spremstvih na sodišče, kot jih nudi DNK, lahko le sanjamo. Stavki, ki jih beremo “dokler se ne zmeniva za preživnino ne bom videl otrok”“že 17 tednov nisem imel stika s hčerko” ali  “po posvetu na DNK je vložila ovadbo za spolno nasilje in iz sostarševstva sem sedaj na stikih pod nadzorom”.

  Brutalen materin CANCEL: ker zame ne obstajaš, nimaš več nobene pravice, razen da plačuješ preživnino. Otrok pripada mami!    

   

  SOVRAŠTVO DO MOŠKIH, PAKIRANO V “BOJ” ZOPER NASILJE V DRUŽINI

   

  Zadnji primer tega družbenega raka pa je odziv blogerke Simone Rebolj na moje objavljeno razmišljanje o reakciji ženskih organizacij. Sočustvujem z gospo, saj je očitno preživela precej globoko travmo zavrnitve s strani moškega (oče, partner?), da je razvila tako patološko mržnjo in barvno slepoto. A karkoli jo že vodi, njeno sovraštvo in enostranskost spominja na verske vojne ne pa na “spodbudo javne razprave in dialoga”, h kateri poziva avtorica. Moti jo, ker smo Očetje mirno opozorili, da tak nivo razprave ne omogoča, ter da smo za dialog potrebni tudi mi. In glej – tipična narcisistična reakcija ob ugledu slike v zrcalu: užaljenost, napad, poziv na izobčenje, poimenovanje z drhaljo iz vukojebine ter CANCEL.

  Kot dober “con-artist” spretno naniza nekaj podatkov, začini z obilico čustev et-voila –  edino logično da kupiš kar prodaja. A “deal”, ki ga ponuja je prevarantski nateg. Temelji na prirejenih podatkih in analizah, logika kavzalnosti in razmisleka je šibka, če sploh obstaja. V nekaj dneh bomo končali prispevek o statistikah družinskem nasilju v  Sloveniji kot tudi mednarodni pregled ter si podrobneje pogledali raziskavo, na temelju katere so bila precej v naglici zasnovana Znamenja. Poznamo reklo, da je najglasnejša branjevka z najslabšo robo. Drznil bi si misliti, da je prav to vzrok zaradi česar se ta preveč publicirana trolka spravi iz “ad res” na “ad hominem”. Očitno sem njej in njenim prijateljicam precejšnje bruno v očesu, da se najavlja takle medijski umor. 

  Aktivacija letečih opic kot je tale gospa pa kaže, da sta s podobnim svetovnim nazorom prežeti tudi obe organizaciji DNK in SOS telefon. Še več – gospa kričeče in v gnusu izdaje jasno pokaže, da dialog ni možen niti znotraj njih samih, saj napade Žensko svetovalnico in jo  – ker smo jo Očetje po sprejetem opravičilu izločili iz ovadbe? – polije z gnojnico in obsodi za “patriarhalno zdresirano žensko…“.  Sama milina in izbrane besede… Žalostno, kako se za fasado “plemenitih, izredno čutečih, proti nasilju se borečih organizacij” skriva pravo nasprotje.

   

  Simona Rebolj; FOTO: Goran Antley, vir: https://odkrito.svet24.si/clanek/cence/blogerka-ki-dviguje-prah-764540

   

  ZAKAJ SE TOREJ ČUDITE, če nekdo naroči avtomatsko puško in se pripravlja da gre postrelit sošolce in učitelje? Se je počutil kot žrtev? Seveda! Je vodilo self-love? Povsod to piše! Kaj narediš s tistimi, ki se ne strinjajo s tabo ali so celo nasilni? CANCEL. Če bo snemal in prenašal v živo bo postal še spletna senzacija in navdih za podobne zblojence. 

  ZAKAJ SE ZGRAŽATE? Mar ne dela istega kot vsi? Tega, kar se oglašuje? O čemer se piše? Kar počnejo vplivneži/vzorniki/blogerji/…? Mar ni nasilen le malo bolj kot drugi? Zelo verjetno ima vzrok… 

   

  Vir: https://www.facebook.com/policijaSI/posts/2848558422053677

   

  Če so vse meje relativne in odvisne od okoliščin, potem absolutno ne obstaja. Živimo v družbi, ki prebujena sanja. Kjer je nasilje v porastu in so ženske vedno pogosteje storilke. Dobrodošli v krasnem novem svetu …

   

  KAZENSKA OVADBA ZA “ZNAMENJA” – ZARADI NETENJA NESTRPNOSTI, SOVRAŠTVA!

   

  Op.: objavlja se nelektoriran izvirnik komentarja.  

  Naslovna FOTO, vir: https://pixabay.com/photos/lips-seduction-sexy-elicit-erotic-839236/

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  UDBOMAFIJSKI UMOR ODLIČNEGA KRIMINALISTA

  LIPICANCE KOLJEJO! JEDO NA BRDU?!

  ZAROTA VELIKIH STARCEV

  REVOLUCIJA V ZRAKU

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  JEZDECI APOKALIPSE

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  POPIS KUR

  BOLEZEN – KAKO NASTANE IN KAKO SE ZDRAVI

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  3 KOMENTARJI

  1. Hello there, just became alert to your blog through Google,
   and found that it is truly informative.
   I’m gonna watch out for brussels. I will
   be grateful if you continue this in future.

   Lots of people will be benefited from your writing.

   Cheers!

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj