Več

  KEKCI, SREČNO V BOJU PROTI KORUPCIJI!

  Goran Arh, arhitekt
  Goran Arh, arhitekt
  V šole sem hodil v Novi Gorici, tudi večino življenja sem preživel tu. Sem sin očeta Gorenjca, Bohinjca, če sem natančen, in matere iz srbske družine. Rojen sem v Mostarju (Bosna in Hercegovina); moja mama mi je pojasnila, da takrat v tem novo nastajajočem mestu ni bilo dovolj hrane, ne bolnišnice, če bi se kaj zapletlo, medtem ko je njen rojstni kraj (Mostar) bilo staro mesto, z ogromnim kmečkim zaledjem, dovolj hrane in dobro organiziranim zdravstvom. Zato je šla tja rodit, kjer so ji njeni ljudje lahko pomagali. Potem se je vrnila v Gorico (vedno smo govorili Gorico, nikoli nismo rekli Novo Gorico!). Sem torej otrok juga in severa. Vzhoda in zahoda. Tu ob meji je komunizem mejil na kapitalizem, življenje je potekalo z vsemi napetostmi, pa tudi potenciali novo nastajajočega, obmejnega mesta, ki jih je okolje ponujalo. In ponujalo jih je dosti! Pa vzelo je tudi dosti. Po gimnaziji sem odšel v Ljubljano študirat, tako kot večina mojih sošolcev. Študiral sem arhitekturo in potem 30 let delal v poklicu. Nekaj časa v firmah, večinoma pa kot svobodnjak.

   

  Nerad opozarjam na nek problem, povezan z odpravo korupcije.

  V osemdesetih letih so Italijani sprejel zakon, po katerem je vsak podjetnik moral podpisati, da nima nikakršnih poslov z mafijo! Torej, da garantira, da je njegovo poslovanje “čisto” v smislu morebitnih povezav z mafijo.
  Hipoma se je ves obseg poslovanja v državi zmanjšal za cca. 25%!
  Torej, kekci, srečno v boju proti korupciji!
   

  Ni to tako enostavno, kot si nekateri predstavljajo. Pri nas nimamo mafije, ker je VSA DRŽAVA posrana mafija. Zidar in SCT sta edino tako lahko funkcionirala, pa še mnogo drugih zraven, za katere zdaj mislimo, da so ‘čisti’.

  So kurac čisti! Upokojenci niso čisti, šole in univerze niso čiste! Filozofi niso čisti! Nič ni čisto!
  Vse je del dobro utečene državne mafije, ki že zdaj ne dela (v smislu – človek prejme denar, ki ga ni sam zaslužil z lastnim delom in dejavnostjo), kaj šele potem, ko nekdo začne resen boj s korupcijo.
   

  - Advertisement -

  Razen seveda, če rečemo, da je Janša glavni krivec za korupcijo, drugi pa da ne vejo, kaj je to. Potem pa imamo notranjega sovražnika, ki nosi etiketo koruptivneža, in je vse drugo ok. To je sicer najlaže, ni pa resnično. Je samo še eno Titovo pismo, še ena Reforma, še ena akcija ‘imaš kuću, vrati stan!’ in podobne neumnosti, ki so na koncu kulminirale v klanje, posiljevanje in v vojno, kot se nekateri še spomnimo.

  Drugi pa najbrž ne več.

   

  Naslovna FOTO, vir: https://unsplash.com/photos/lighted-candles-in-dark-room-2qcMq7lGirU 

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  JEZDECI APOKALIPSE

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj