Več

  IZ POLICIJE MED ČAROBNE BONSAJE

  Zoran Šarič, kriminalist v pokoju
  Zoran Šarič, kriminalist v pokoju
  Sem Zoran Šarič, rojen Mariborčan, domoljub, junija leta 1991 sem aktivno sodeloval v osamosvojitveni vojni kot delavec organov za notranje zadeve, od meseca decembra 2020 upokojen, do takrat pa 32 let redno zaposlen v policiji, 25 let na delovnim mestih kriminalistične policije kot kriminalist, zadnjih 7 let pa pomočnik vodje izmene v Operativno komunikacijskem centru Policijske uprave Maribor. Predvsem v zadnjem desetletju sem pri svojem delu pričel zaznavati veliko nepravilnosti in nezakonitosti v samih vrstah organov preiskovanja in pregona, kar sem kljub veliki izpostavljenosti predstavil v knjigi Županov boj o Francu Kanglerju. Danes nadaljujem s tovrstno tematiko, v pripravi je druga knjiga Boj še ni končan. Aprila 2020 sem bil celo deležen njihovega maščevanja zaradi mojih nazorov in aktivnosti v obliki predkazenskega pregona in hišne preiskave, vendar jim ni uspelo, dosegli so le svoj debakel, še enkrat več dokazali svojo zahrbtnost in nesposobnost. Ker skoraj do potankosti poznam delovanje in zakulisje teh organov, hkrati pa imam dober vpogled tudi v sedanje vroče politično dogajanje, smatram, da bodo moje kolumne prikazale neko realno stanje in predvsem resnico, kar je danes v množici medijskih manipulacij in sprevračanja dejanskega stanja nujno potrebno.

   

  Od nekdaj me fascinirajo ta živa miniaturna drevesca, ki jih svetovni mojstri z ogromno mero potrpežljivosti oblikujejo v neverjetne kreacije, ob katerih mi vedno znova in znova zastaja dih. Pa sem pri svoji raziskovalni in ustvarjalni žilici na svetovnem spletu naletel na azijske mojstre, ki izdelujejo enako fascinantne oblike bonsajev iz žice. V trenutku sem vedel, da bo to moja strast in poslanstvo v nadalje. 

  Začetki so bili težavni, predvsem pri ugotavljanju in spoznavanju zakonitosti in tehnike oblikovanja žice, v nadaljevanju pa samega oblikovanja drevesc. Ampak, ker je v meni veliko talenta za ročna dela in estetiko, je bil vsak naslednji, nov izdelek boljši, lepši, bolj dovršen. Danes se lahko pohvalim, da že kar nekaj njih krasi prostore novih lastnikov. In kar je še posebej zanimivo, zanje ni treba skrbeti, ni jih treba zalivati, tako kot žive rastline.

   

  - Advertisement -

   

  Žični bonsaj v prostoru, domu, pisarni, izložbi ustvari domačnost s pridihom narave, užitek ga je opazovati v njegovi raznovrstnosti in kombinaciji z lesom, ki je še posebej izbran v vsej svoji lepoti. Moje kreacije so ustvarjene iz bakrene in aluminijaste žice, večih barv, so velikosti med 20 do 30 centimetrov. 

  V kolikor bi se odločili za nakup katerega izdelka, predstavljenega v galeriji spodaj, me lahko kontaktirate na E-naslov zoran.saric@triera.net ali telefonsko številko 041 551 373, da se dogovorimo o ceni in dostavi. Cene se gibljejo med 30 in 70 evri, odvisno od velikosti, zahtevnosti, časa izdelave. V izdelavi so že tudi kompleksnejše kreacije (miniaturni gozd), ki bodo nekaj posebnega.

   

   

   

   

   

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj