Več

  GENTLEMEN AGREEMENT

   

  Že nekaj časa sem premišljeval, ali ima smisel pisati o dogodkih in o ljudeh, ki jim zaupamo, verjamemo …, na koncu ravno ti ljudje naredijo tisto, česar od njih nismo pričakovali. Takšno je življenje? Ali je res? Zakaj? Kdo stoji za tem?

  Odgovor je vedno enak  

  Za vsem tem stoji človeški pohlep in pričakovanja posameznikov, ki se jim zaradi pohlepa po denarju in moči začne mračiti um in za dosego svojega cilja več ne izbirajo sredstev in ne štejejo žrtev! To je skupno samo ljudem in takšen postaneš, ko prenehaš poslušati druge in je tvoja lastna beseda močnejša od argumenta na drugi strani. Skratka, argument moči, nadvlada nad močjo argumenta!? Zares smešno in žalostno …, na koncu pa usodno za veliko večino, ki je temu osebku zaupala svoj glas, mu verjela in ga v njegovih dejanjih slepo podpirala v dobri veri, da dela dobro za skupnost. Ne, ni res! 

  Ker nihče več ne more zaustaviti poteka dogajanja in omračenega uma vodilnega posameznika, naenkrat prestopimo mejo razumnega in mejo dogovorjenega v smislu zaveze, ki jo v poslovnem svetu poznamo kot Gentlemen agreement. To pomeni, da navkljub svoji poziciji in moči posameznik v vlogi odločevalca ne prekorači danih zavez in obljub, ki jih od njega pričakuje družba, ki mu zaupa. Slovenci pravimo temu, da je igra s figo v žepu! 

  - Advertisement -

  Tako so nas opeharili v elektroenergetiki, kjer so trdili, da v kolikor lokalna skupnost ne bo naklonjena sosežigu odpadkov v TEŠ, bodo nameravan projekt nemudoma opustili! Kaj se je zgodilo? Zamenjali so ogromno vodilnega kadra, da bi pridobili izgubljeno zaupanje lokalne skupnosti. Lokalna skupnost se je povezala in na podlagi izkušenj iz preteklosti izglasovala odločni NE sosežigu v TEŠ! Vendar, tega nihče ni pričakoval! Namesto, da bi zaključili s postopki, je v energetiki završalo …, želijo še drugo mnenje …, mnenje Mestne občine Velenje, da se ona opredeli do kurjenja odpadkov!?

   

  To, moji dragi …, je bil gentlemen agreement, ki so ga s figo v žepu pospremili vodilni možje slovenske energetike! To, moji dragi …, to je izigravanje moči! Vse dane zaveze, ki so jih sami dali, so pometli pod preprogo in mahajo z novimi parolami. To je enako, kot da v vašem lastnem stanovanju ne smete prižgati luči, ker soseda moti? 

  Tako je na vseh nivojih v življenju. Začne se z vzgojo v vrtcu in zgledom staršev, vpliv družbe in okolice, naravnanost šolstva in poklicna usmeritev. 

  Če je v vsem tem prisotna laž in sprenevedanje, potem dobimo to, o čemer pišem. Dokler ne  vemo zagotovo, ali smo drugo svetovno vojno izgubili ali zmagali, dokler ne vemo, ali so nas osvobodili partizani ali zavezniki, dokler si nismo na jasnem, ali je naša zgodovina po drugi svetovni vojni zlagana …, tako dolgo bomo živeli v iluziji in utvari, da za nas delajo prav?

  Pa jim verjamete?

  Jaz zagotovo ne!

  Naslednji projekt se imenuje COVID 19. 

  Pa srečno!

   

  TEŠ v Šoštanju, vir: https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/o-gradnji-tes-a-6-se-prevec-nasprotujocih-si-dejstev/224873

   

  Naslovna fotografija, vir: https://pixabay.com/photos/hand-handshake-deal-business-2933641/

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  JEZDECI APOKALIPSE

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj