Več

  EKSKLUZIVNO: ŠKANDALOZEN EKSCES MARIBORSKEGA KRIMINALISTA, UPERJEN V VODSTVO MNZ

   

  Kot je znano vesoljni Sloveniji, absolutno pa dotičnim sodnim spisom in vrhu policije, je Franc Kangler – danes državni sekretar MNZ, nekoč prodoren kriminalist, izjemno uspešen župan Maribora – kot jutranja rosa brez kazenskopravnega madeža. To pa (nekateri) poraženi akterji, operativci njegove brutalne policijsko-pravosodne gonje ali likvidacije, sprožene leta 2011, ki je ob kriminalnem mrcvarjenju tarče ali žrtve zatem verižno zgrmela v zatohlo kriminalno policijsko močvirje, čigar dirigent so bile sporne strukture, apriorno ignorirajo. Če so te oni samovoljno, nezakonito imeli na muhi in si nezakonito bil njihova tarča, si po njihovo kriminalec, pika. Eden od njih – kriminalist SKP PU Maribor, čigar imena ta hip javnosti ne razkrivam – si je po štrbunku v zatohlo kriminalno policijsko močvirje ob padcih vseh 25 montiranih kazenskih ovadb in uničevalnih kazenskih postopkov zoper Franca Kanglerja kot župana Maribora roke (o)pral z izstopom iz Sindikata policistov Slovenije. Njegova izstopna izjava je neetična retrospektiva brezpredmetnih očitkov in obtožb v smeri burje, žaljivih obdolžitev, žalitev, obrekovanja, manipulativnega zavajanja … Vrhunec doseže nekje tule:

  “Kot drugi in trenutno najbolj moteč argument za odločitev o izstopu iz sindikata pa vidim neodzivnost sindikata na trenutno dogajanje v Policiji kar se tiče postopanja ministra, sekretarja oz. samega vrha MNZ ter Policije in sicer: 

  1. Nedopustno je, da MNZ po direktnih navodilih ministra in sekretarja opravlja  nezakonite nadzore pri posameznih kriminalistih NPU in pri tem posega v  njihove računalnike in osebne pravice,

  2. Nedopustno je, da iz maščevalnih motivov v delovne skupine napotujejo bivšo GDP, dir. UKP, posamezne kriminaliste, ki nikoli niso delali na področju migracij in tiskovne predstavnike.

  - Advertisement -

  3. Nedopustno je tudi, da se na vodilna mesta MNZ in GPU kadrujejo osebe z obsežno kriminalno kariero, ki vidno zlorabljajo svoj položaj v  korist vladajoče politične stranke z namenom seznanitve s predkazenskimi postopki, ki tečejo zoper njih in vplivanja na potek postopkov.”

   

  Vir: https://www.sindikat-policistov.si/LinkClick.aspx?fileticket=EINR51LMt4Y%3d&tabid=73&mid=491

   

  Citirana sekvenca ima bolj malo skupnega s Sindikatom policistov Slovenije in z njegovimi pristojnostmi, krepko pa izžareva avtorjevo nastrojenost do “vladajoče politične stranke”, zdajšnjega vodstva Ministrstva za notranje zadeve RS, ministra Aleša Hojsa in državnega sekretarja Franca Kanglerja, ki ju avtor kriminalist žaljivo oblati s kakšno nedopustno obtožujočo sintagmo, žaljivo obdolžitvijo, lažjo … Vneto pa v bran vzame (očitno) “svoje”, tudi razrešeno generalno direktorico policije Tatjano Bobnar, ki pa menda ni brez madeža, kljub velikemu ščitu policije s srebrno zvezdo, častno ji podeljenim leta 2019.

  Vse to in še kaj kriminalistovi izstopni izjavi vliva političen pridih, v čigar celofan je odeta. Rafalen napad na zdajšnje vodstvo MNZ, ministra in državnega sekretarja (takrat drugega še ni bilo), stranko SDS je viden iz pilatusa na sinjem nebu.

   

  NEKDO IZ OZADJA ZLORABIL VES DRŽAVNI APARAT ZA OBRAČUN S POLITIČNIM TEKMECEM

   

  Ekskluzivno razkrivam izstopno izjavo mariborskega kriminalista, zaposlenega v Sektorju kriminalistične policije PU Maribor, ki naj bi po zatrjevanju verodostojnih virov bil eden tistih, ki so kriminalistično sodelovali v alarmantni nezakoniti eleminaciji Franca Kanglerja kot župana Maribora ali jo montirali. Zdaj jo učinkovito preiskuje in osvetljuje preiskovalna komisija Državnega zbora pod vodstvom poslanca mag. Dejana Kaloha. Kopija njene glavnine:   

   

  Vir: zaupen 

   

  Kriminalist iz skupine za korupcijo SKP PU Maribor torej brez pravne in materialne podlage “osebe”, ki se kadrujejo “na vodilna mesta MNZ in GPU”, kot pisno zatrdi, uradno obtožuje obsežne kriminalne kariere, vidne zlorabe položaja “v korist vladajoče politične stranke z namenom seznanitve s predkazenskimi postopki, ki tečejo zoper njih in vplivanja na potek postopkov.” Hude obtožbe, ki so na eni strani dokazano zlagane, na drugi pa nesramno blatenje brez podlage, kar poraja utemeljeni sum (kriminalistove) storitve kaznivega dejanja obrekovanja … Nič kaj častno ali profesionalno početje kriminalista iz skupine za korupcijo, ki je nič kaj etično zavržno popljuval, obtožil, obsodil “nenaše”, ki zdaj zakonito in legitimno vodijo MNZ in GPU.

  Zakaj ali čemu ta (izstopljeni) član Sindikata policistov Slovenije “oseb z obsežno kriminalno kariero” z vrha MNZ in GPU, o katerih natolcuje, ni kazensko ovadil, k čemur ga kliče uradna dolžnost?! Do zdaj pri osebah na vrhu GPU in MNZ na čelu s ministrom Hojsom še nihče uradno ni ugledal kriminalne kariere, kaj šele obsežne, prav nasprotno: na dlani so številni dosežki oseb z vrha MNZ. Kriminalistovo nabijanje v stilu zblaznele opozicije ali frakcije torej ali naklepna obrekljiva laž?

   

  VODJA PREISKOVALCEV: “KANGLERJA JE TREBA KAZENSKO IN MEDIJSKO UNIČITI”

   

  Točki 1. in 3. v pričujočem izseku iz izstopne izjave imata poseben žar, saj prosto po domišljiji po živih personah ali državnih, policijskih funkcionarjih – specialno po ministru za notranje zadeve Alešu Hojsu in državnem sekretarju MNZ Francu Kanglerju – seka ali s pospeškom pljuva kriminalist iz skupine za korupcijo SKP, ki si česa takega ne sme drzniti. Etika, kodeks policijske etike, integriteta – kako je lahko pozabil na t(ak)e službene zapovedi?

  Zanimiv je detajl, da v isti skupini za korupcijo SKP PU Maribor, s katero se avtor izstopne izjave identificira v prvih stavkih, dela tudi razvpit kriminalist Aleksander Geršovnik, ki ga je predsednik preiskovalne parlamentarne komisije mag. Dejan Kaloh na podlagi sklepa komisije nedavno kazensko ovadil – zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic.

  “Nekdanji direktor komunalnega podjetja Nigrad Srečko Hvauc je namreč na zaslišanju pred komisijo oktobra 2019 povedal, da mu je Geršovnik obljubil, da mu bo pri tožilcu uredil pogojno kazen, če bo ‘namočil Kanglerja’, je dejal Kaloh. Hvauc se je v času županovanja Franca Kanglerja v Mariboru namreč znašel v policijskih preiskavah kot direktor Nigrada v zvezi s projektom prenove Trga Leona Štuklja. Na koncu je bil sicer oproščen. Geršovnik pa je kot kriminalist sodeloval v preiskavah zoper takratnega župana Maribora.” – je 20. 4. 2021 med drugim poročal portal 24ur.com, https://www.24ur.com/novice/slovenija/kovsca-ob-odreditvi-parlamentarne-preiskave-v-zadevi-kangler-koordiniran-pritisk-na-ds.html

   

  V ospredju portret mariborskega kriminalista Aleksandra Geršovnika; vir: http://www.politikis.si/2018/10/zupanov-boj-franc-kangler-1-kaj-in-kako-so-delali-kriminalisti-primer-aleksander-gersovnik/

   

  ŽUPANOV BOJ – FRANC KANGLER (1): KAJ IN KAKO SO DELALI KRIMINALISTI – PRIMER ALEKSANDER GERŠOVNIK

  http://www.politikis.si/2018/10/zupanov-boj-franc-kangler-1-kaj-in-kako-so-delali-kriminalisti-primer-aleksander-gersovnik/

   

  Kriminalist, sodelavec ali friend kriminalista Aleksandra Geršovnika iz skupine za korupcijo SKP PU Maribor, je iz Sindikata policistov Slovenije izstopil pravzaprav ponesrečeno – njegova izstopna izjava je nerodno antagonistična in kontradiktorna sama sebi. Tisto, s čimer hoče na začetku prepričati, v zagonu “antiHojs”, “antiKangler”, “antivladaJJ” v njenem osrčju izniči kot slon v trgovini s porcelanom. Jah, razlogov, na katere se v prvih vrsticah sklicuje – “/…/ zaradi nezadovoljstva z delom sindikata pri zastopanju pravic delavcev iz mojega delavnega področja oz. organizacijskih enot, ki zajema SKP, NPU in druge org. enote na področju kriminalistične policije.” -, v nadaljevanju kar ni in ni moč najti, ni pa moč spregledati političnih strelov v osebe ali funkcionarje na vrhu MNZ, ministra, sekretarja, SDS …

  Na koncu svojega izstopnega pamfleta mariborski kriminalist iz skupine za korupcijo kot živi ščit uporabi ali zlorabi kar povprečno razumne državljane – in jim podtakne svojo absurdno trditev ali nizkotno izmišljotino: “/…/ glede na to, da že najbrž vsak povprečno razumen državljan opazi, da gre za poskuse očitne politizacije policije in poskuse vplivanja na postopke in maščevalna ravnanja zoper osebe, ki so svoje delo v preteklosti opravljali korektno, strokovno in zakonito.” 

  Neizpodbitno drži, da povprečno razumnih državljanov ni pošteno niti pravično, strokovno ali korektno uporabiti za predpražnik ali za živi ščit pri zavržnih neresnicah ali lažeh, kakršne so zgoraj citirane, kriminalistična roka pa jih je zapisala v finalu svoje famozne izstopne izjave. Čemu je ta v resnici služila – res zgolj izstopu enega kriminalista iz Sindikata policistov Slovenije ali morda še čemu ali komu?

  Res pa je nedopustno, da kriminalist SKP PU Maribor iz skupine za korupcijo ne obvlada slovenskega pravopisa in ne zna postavljati ločil, kar je osnovnošolska problematika, materialni dokaz pa zdaj objavljam.

   

  FENOMENALNI, ZGODOVINSKI ŽUPANSKI USPEHI IN DOSEŽKI FRANCA KANGLERJA!

   

  Nedopusten je tudi dopusten sum, da mariborski kriminalist iz pričujoče izstopne izjave zakonito, strokovno preverjanje zakonitosti delovanja v vrstah policije označuje ali (o)psuje kot “maščevalna ravnanja” in “maščevalne motive”. Pa ne da tudi on kot kriminalist sebe postavlja nad zakon, ustavo, človekove pravice – med nedotakljive?!

  In, ja … katere policijske “osebe” glorificira v trditvi maščevalna ravnanja zoper osebe, ki so svoje delo v preteklosti opravljali korektno, strokovno in zakonito”? Slučajno kriminalističnega kolega Aleksandra Geršovnika ali sveže odstopljenega (le kozmetično za javnost) direktorja Policijske uprave Maribor Aleksandra Thalerja, ki je imel komolce globoko v gozdnem medu?!

   

  OBJAVLJAMO ŠKANDALOZNE POLICIJSKE IN TOŽILSKE DOKUMENTE IZ ČAROVNIŠKEGA PROCESA “KANGLER”!

   

  V slovenski policiji obstajajo struje in trdožive stare strukture, ki ljubijo (tudi) rdečo, podobno kot “neodvisna” sodnika v komunističnih majicah na fotografijah s ponosno naslednico komunistov Tanjo Fajon … Partijskih in SDV-kadrov ne manjka niti njihovih učencev, na pomembnih, dobro plačanih policijski stolih menda sedi tudi kdo, ki nanje ne sodi, a tja so ga botri v preteklosti inštalirali. Tako verodostojni viri.

  Pa vendar, policijski kriminal se začne že z obrekovanjem, češ da je kriminalec tisti, ki to niti v sanjah ni, ali tisti, ki je pravno, dokazno in sodno razsul komplot kriminalnih 25 policijsko-kriminalističnih kazenskih ovadb, zoper njega (nezakonito) vloženih na krilih naklepnega linča.

   

  FRANC KANGLER ZMAGAL V VOJNI: V VSEH 25 “KAZENSKIH” FARSAH, ZREŽIRANIH S STRANI ORGANOV PREGONA

   

  Da, niti slovenska policija ni sterilna ali brezmadežna, kot si marsikdo iluzorno ali idilično predstavlja, kar smo dokazali tudi s tole objavo izpod peresa dolgoletnega kriminalista Zorana Šariča, med drugim avtorja knjižne uspešnice ŽUPANOV BOJ”:

   

  EKSKLUZIVNO: “PREZRTI” UMORI, ŠOKANTNO ODKRITJE POLICIJSKE OPREME, POLICIJSKO FB-ZALEZOVANJE, OKC PU MARIBOR EPICENTER COVID-19

   

  Naslovna FOTO, vir: https://www.prlekija-on.net/lokalno/19609/zadnja-leta-vedno-vec-medvrstniskega-nasilja.html

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  6 KOMENTARJI

  1. You can definitely see your skills within the work you
   write. The world hopes for even more passionate writers
   such as you who are not afraid to mention how they believe.

   At all times follow your heart.

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj