Free Porn
xbporn
Več

  “DRAGI ROBERT, PREDSEDNIK NOVE SLOVENSKE VLADE”

   

  Vladanje s civilno družbo?!

  Ne zameri, da ti šele danes čestitam za bliskovit, a neverjetno uspešen pohod na politični Olimp, za katerega sem do konca upal in verjel, da ne bo uspešen. Zdaj pa  sem se s tvojo veliko zmago vendarle sprijaznil. Čestitam ti in upam, da jo boš uporabil za dobro vseh ljudi in boš vladal kot si napovedal s pomočjo civilne družbe, predvsem pa Slovenk in Slovencev ne glede na svetovni nazor in politično pripadnost. Slovenci moramo dihati na polno, z levo in desno polovico pljuč, kar seveda pomeni tudi s civilno družbo drugače mislečih, tudi tistih,  ki te nismo volili, ali kakorkoli podpirali in kolesarili v tvoj prid in v druge politične namene. Jaz pa sem te, kot si sam povedal javnosti,  celo naznanil policiji zaradi nepojasnjenih, po mojem krepko neupravičenih dohodkov. Vendar če boš upošteval potrebo po dialogu se ti dobro piše in te bom ob dobrih potezah z veseljem podpiral, ob slabih dejanjih pa ostro, a spoštljivo kritiziral.

  V tem, drugem pismu te prosim, da me sprejmeš na pogovor v kabinetu. Morda pa bomo, skupno s še kom iz civilne družbe , premaknili na videz nepremakljive in zacementirane stvari.   Ob priliki obiska pa bi ti rad izročil darilo zate in sicer knjigo “Ljubil sem slovenski narod”, v kateri je popisan zgled človeka, politika in duhovnika, ki je gore premikal in je v času resničnega fašizma  premagoval nepremostljive ovire. V času ko je bil narodni poslanec  pa je v rimskem parlamentu v 3 letih sam vložil daleč največ interpelacij v vsej rimski parlamentarni zgodovini. Obenem pa je najbolj zaslužen za to, da je bivša cona B  Svobodnega tržaškega ozemlja STO,  pripadla Jugoslaviji in s tem Sloveniji. Ta človek je bil Vergil Šček.

  Ob Ščeku pa se tokrat oziram na aktualni dogodek , počastitev spomina na velikega človeka, Slovenca in Evropejca, Borisa Pahorja. Vsi ga slavijo nihče pa ga noče upoštevati tako, da bi njegova priporočila jemal resno in bi jih uresničili.  Jaz pa želim ravno obratno – ne za enkratno rabo in ne samo z besednimi hvalospevi, ampak tako,  da se mu resnično oddolžimo trajno ter tudi konkretno in  simbolno.

  - Advertisement -

  Kot enega prvih simbolnih dejanj ti  zato predlagam,

  1. da na mesto impozantnega bronastega kipa  Borisa Kidriča pred predsedniško palačo postavimo v enaki velikosti impozanten spomenik Borisu Pahorju, nekoč tudi enemu od  prvih piscev v Mali list, ki ga je urejal in izdajal v času resničnega fašizma, že omenjeni znameniti narodni buditelj Vergil Šček.

  Danes pa si jaz, eden redkih aktivistov močno  prizadevam, da bi knjiga o njem, ki ti jo ob tem obisku poklanjam, doživela izid tudi v italijanskem jeziku.

  To idejo je z navdušenjem pozdravil tudi Boris Pahor.  Zavedam se, da to za mnoge v trenutni koaliciji najbrž ne bo sprejemljivo, vendar me opogumlja to,  da  imaš zadostno, tako rekoč zgodovinsko parlamentarno večino, in to storiš sam, ne glede svoje partnerje. In da poplačaš zgodovinski dolg Borisu Pahorju s tem, da poleg spomenika, ki bi nadomestil Kidriča,  narediš še nekaj  zgodovinskih stvari in sicer da :

  1. uveljaviš njegov – Pahorjev predlog, da 2 kitica Zdravljice postane obvezni del slovenske himne ter, da končno
  2. slovenski parlament v znak  priznanja Borisu Pahorju, človeku, ki je preživel 3 totalitarizme, sprejme resolucijo o evropski zavesti in totalitarizmu iz leta 2009 in 2019.

  Moj predlog ni ideološko  motiviran  pač pa zgodovinsko utemeljen, saj domoljubje in narodna zavest, ki jo je izpričeval Boris Pahor ni kaka konstrukcijska napaka, ampak identitetna nuja, ki bi nas ne smela razdvajati, pač pa poenotiti in združiti.

   

  Akademik Boris Pahor, vir: https://twitter.com/DrzavljanK/status/1531475782735998981/photo/2

   

  Dragi Robert,  kot Primorec si glede na položaj , ki si ga zasedel zdaj, prvi poklican, da kot politik to storiš, skupaj s civilno družbo s katero želiš vladati. Ko boš to začel  te bomo z veseljem podprli.

  Sprašujem pa se vendarle ali si boš kot novi vladar  to upal storiti ali pa boš morda podlegel prišepetovalkam in prišepetovalcem, ki ti sugerirajo obratno.  Za enkrat še verjamem, da boš v imenu Svobode zmožen  realizirati svojo lastno svobodo in storiti to kar je pravično in prav. Civilna družba to pričakuje in upa na  povabilo k sodelovanju vse dobromisleče, kajti segregacija po načelu lojalnosti in poslušnosti, bi pomenila nov povratek fašizma iz obdobja totalitarnega 20 stoletja in konec demokracije.  

   

  Dragi Robert, rekel si, da naj te sodimo po dejanjih, in javno si povedal, da boš v koaliciji imel prvo in zadnjo besedo, zato ti tudi javno pišem. To pomeni, da ni proceduralnih ovir za izvedbo opisanih dejanj. Glede Borisa Pahorja  bi bila to tudi izredna posthumna oprostilna gesta človeku, ki je z razlogom odklonil priznanje častnega meščana glavnega mesta Ljubljane. Kar pa ne sme biti ovira za njegov spomenik pred predsedniško palačo glavnega mesta države . S tem bi Slovencem tudi bi pokazal,  da tudi nova oblast zna ceniti prave vrednote.

   

   

  Dragi Robert,  Hic Rhodus, Hic salta ! Civilna družba ne pozablja, da si ji obljubil sodelovnje pri odločitvah !

  Upam, da sem te s temi predlogi prepričal in bo tvoj pogovor s civilno družbo, kot ga predlagam, nov začetek plodnega dialoga tudi na področju kulture in pomembnih ustavnih sprememb ter volilnega sistema, ki so pred nami.

  Dosedanja praksa katerekoli vlade v tem pogledu ni bila spodbudna. Janez Janša me nikoli ni sprejel na pogovor in z njim nikoli nisem sedel za isto mizo, čeprav me je včasih pozitivno, tudi javno,  podprl. Nikoli tudi  nisem bil v njegovi stranki, podpiral pa sem mnoge njegove dobre poteze in ukrepe. Sem pa tudi, čeprav večkrat tudi neuspešno, kritiziral nekatere  njegove napačne poteze.

  Nikoli pa Janeza Janše nisem sovražil, ker sovraštvo, ki so ga Sloveniji vsilili vodilni mediji,  njim pa  slovenski čredni »intelektualci« ter lumpen proletarci. To se normalnemu človeku globoko upira in se mora temu primerno tudi demonstrativno upreti. Kajti gre za najslabše in najbolj uničujoče človeško čustvo, ki vodi v vojne vseh proti vsem, kar zdaj grozi ne samo Sloveniji, ampak   tudi Evropi in celemu planetu !

  Zato se ti bom, dragi Robert, ko bo potrebno, v svojstvu aktivnega državljana in aktivista civilne družbe, še naprej oglašal, čeprav sem za mnoge moteči nebodigatreba, oziroma zgolj kaktus in glas vpijočega v puščavi. In čeprav so časi najinega skupnega nasprotovanja – katastrofalno zgrešenemu  in koruptivnemu projektu TEŠ6, že zdavnaj minili,  pa žal opomina tistega časa zdaj celo tvoji novi ministri ne jemljejo dovolj resno.

  Zdaj pa je čas za nekaj drugega – čas za kot so rekli včasih – kultura in prosveta, naj naša bo osveta. Tokrat v pozitivni smeri kot čast in priznanje najverodostojnejšemu  pričevalcu vseh treh totalitarizmov 20 stoletja, to je pisatelju Borisu Pahorju.

  Namesto sedanjega spomenika hudodelcu, želimo na istem mestu postaviti enako velik spomenik v bronu, pravkar umrlemu velikanu slovenstva. Potrebujemo torej spomenik človeku, ki nas bo nenehno opozarjal na svoj jezik, kulturo , zgodovino in našo narodno bit in ki je hkrati antipod Kidriča, človeka, ki je bil njegovo diametralno in brezumno nasprotje.

  Ti predlogi ne bodo povzročili resnih finančnih posledic, saj je treba bron le preliti v drugo obliko človeka. Ostali predlogi pa so finančno nevtralni !

   

  Dr. Robert Golob, vir: https://twitter.com/KraljMatja4/status/1533832672015003650/photo/1

   

  Vse dobro ti želim in lepo te pozdravljam,

  Vili Kovačič, državljan K., tel. 040 203-524

   

  Pripis: ob rob tega pisma pa kot opazovalec dogajanja v DZ apeliram nate, da umiriš in strezniš nekatere svoje privržence, ki očitno pijani zmage, zdaj v DZ sejejo nestrpnost, primitivizem, sovraštvo, neznanje in njihovo lastno domišljavost.

   

   

  Vladanje s civilno družbo ne more biti enoumje, ampak soodločanje ! Predsednik vlade ima sicer lahko zadnjo besedo v koaliciji, ne pa  glede vprašanj, ki jih  postavlja ljudstvo – civilna družba. Po 3 členu Ustave ima v Sloveniji oblast LJUDSTVO.

   

   

  Op.: objavlja se nelektoriran izvirnik Vilijevega odprtega pisma PV Golobu.

  Naslovna FOTO: dr. Robert Golob, nov PV Slovenije, vir: Vlada RS, https://twitter.com/vladaRS/status/1532120715201241090/photo/1  

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  5 KOMENTARJI

  1. Dragi g. Vili!
   Vam dragemu Robertu draga Urška Klakočar Zupančič je živa podoba dejanskega histerično sovražnega vzdušja te nove izvoljene oblasti (o, groza!).
   Čeprav podpiram vašo pobudo in sem po svojem prepričanju optimist, pa vendar na podlagi izkušenj preteklih dejanj t.i., levih vlad, dvomim, da je vam dragi Robert tisti pravi demokrat. Glede na sezname in čistke je po mojem mnenju bližje tistim, proti katerim se je vse svoje življenje boril Boris Pahor. Koliko obljub je v tem kratkem času že odvrgel na predvolilno smetišče?!

  2. 5.0 samodejno reši večino vrst captchas,
   Vključno s takšno vrsto captchas: ReCaptcha-2, ReCaptcha-3, Hotmail (Microsoft), Google captcha, Solve Media, BitcoinFaucet, Steam, +12000
   + hCaptcha podprt v novem Ksevilu 6.0! Iskanje po <url> 6.0

   Vas zanima? Samo google 5.0.15
   P.S. Na voljo je brezplačen Demo !

   Prav tako je velik popust na voljo za nakup do 10. junija: -30%!

   XEvil.Net

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj