Več

  WELKOMM TO SLOVENIA, TI LEPI TUREK IZ NADALJEVANKE

  Goran Arh, arhitekt
  Goran Arh, arhitekt
  V šole sem hodil v Novi Gorici, tudi večino življenja sem preživel tu. Sem sin očeta Gorenjca, Bohinjca, če sem natančen, in matere iz srbske družine. Rojen sem v Mostarju (Bosna in Hercegovina); moja mama mi je pojasnila, da takrat v tem novo nastajajočem mestu ni bilo dovolj hrane, ne bolnišnice, če bi se kaj zapletlo, medtem ko je njen rojstni kraj (Mostar) bilo staro mesto, z ogromnim kmečkim zaledjem, dovolj hrane in dobro organiziranim zdravstvom. Zato je šla tja rodit, kjer so ji njeni ljudje lahko pomagali. Potem se je vrnila v Gorico (vedno smo govorili Gorico, nikoli nismo rekli Novo Gorico!). Sem torej otrok juga in severa. Vzhoda in zahoda. Tu ob meji je komunizem mejil na kapitalizem, življenje je potekalo z vsemi napetostmi, pa tudi potenciali novo nastajajočega, obmejnega mesta, ki jih je okolje ponujalo. In ponujalo jih je dosti! Pa vzelo je tudi dosti. Po gimnaziji sem odšel v Ljubljano študirat, tako kot večina mojih sošolcev. Študiral sem arhitekturo in potem 30 let delal v poklicu. Nekaj časa v firmah, večinoma pa kot svobodnjak.

   

  /spisano junija 2018/

  V stiski se vedno obrnem na svojega dolgoletnega prijatelja, velikega strokovnjaka in poznavalca, psihoanalitika, psihiatra in amaterskega vrtnarja, dr. Ažgoška, ki je poleg vsega še lastnik ogromnega akvarija!

  Z njim namreč hodiva zjutraj ob nečloveških urah psa sprehajat, ko drugi ljudje v mestu še spijo, ker takrat imava lep mir. 

  Ker smo zdajle tik pred volitvami, sem prosil dr. Ažgoška, naj potrpi z mano in me posluša.

  - Advertisement -

  Potem sem mu na dolgo in široko poročal o tem, kaj me mori. Stiska je pač bila velika in on to razume.

  Torej: pozdravljam izvensodne in nevladne civilne demonstracije proti sovražnemu govoru!

  In to še pred NLB.

   

  Utrinek s shoda “Proti politiki sovraštva” 31. 5. 2018; FOTO: BoBo

   

  Imam pa še neke svoje pripombe, ki jih pa nisem uspel posredovati Mukiju, ki je pravi novodobni slovenski Martin Krpan! Le v stik, le v stik, uboga gmajna 

  Muki je Krpan, ki poseka slovensko lipo, da bi naredil transparent, nanj pa napisal: Welkomm to Slovenia, ti lepi Turek iz nadaljevanke!

   

  Zavedati se moramo, da ne obstaja ena sama Resnica (tle se je dr. Ažgošek malo namrščil), temveč je resnica samo stvar interpretacije, zato je treba pojave znati interpretirati.

  (Mimogrede, če bi dr. Ažgošek mislil, da sem neozdravljivo bolan, bi tule to takoj povedal. Torej sem na varnem v vsakem primeru. In zato nadaljujem …)

   

  Ko na RTV-ju gledamo poročila, recimo, tam nikoli ne rečejo: ta pa ta je ukradu dnar , ampak pravijo, da ga je odtujil! Pol pa ne rečejo “Pizda mu materina (tako namreč jaz opišem isti dogodek), ta kurba je enmu spizdu bicikl!”, ampak porolajo takole: en domnevni mimoidoči je domnevno odtujil domnevno bicikl Lohk’, da je tud avto spizdu, kar se mene tiče (tako jaz do-interpretiram resnico!).

   

  A vidite, kolk je načinov interpretiranja resnice??? Moram priznati, da je njihova lepša! Pa čeprav bi po moji prej našli bicikl. Po njihovi ga namreč nikoli ne.

   

  Ampak očitno to niti ni namen interpretiranja resnic!

  »Žrtev posilstva« je še ena taka žaljiva oznaka in v nebo vpijoč izraz rasizma, ki ga je treba izkoreniniti.

  Pravilno je: neprostovoljna prejemnica pomanjkljivo vnaprej dogovorjene donacije sperme.

  Skrajšano: NPPVDDS!

   

  Vmes po potrebi vtaknemo črko “M”, da ne pišemo migranti s celo besedo. Lahko bi nas kdo obtožil sovražnega govora.

  Kdaj bomo že prenehali z opisovanjem stvari in pojavov z izrazi, ki vse naenkrat povedo?! To vendar ni strokovno izražanje! Posilstvo … a vi sploh veste, kako je to obupno površna oznaka?!

  Na internetu sem zasledil naslov o tem, kako so žensko prisilili v oralni odnos 

  Prvič slišim, da je to, ko kurca tlačiš v tuja usta – odnos!

   

  Jaz sem pa mislil, da je odnos čisto nekaj drugega. Nikoli ne moreš reči, da veš glih use.

  Zato pa imamo znanstvenike in akademike, da nam pojasnijo, za kaj gre.

  Popolnoma je zastarelo poročati o “umoru, posilstvu, kraji, lopovščini, samomoru …”, to je sovražni govor!

  Stvar je treba strokovno ovrednotiti, in šele ko je ustrezno predstavljeno, smo poklicani, da o nečem lahko izrazimo mnenje.

   

  Včasih te sproti pofukajo, pa tega niti ne veš, če nisi strokovnjak. In potem čakaš izvide, da veš, kaj je blo, kaj se ti je zgodilo. To, da te rit peče, je preveč subjektivna ocena.

  Po mojem monologu je dr. Ažgošek rekel: “Dons pa ne greva na pivo pred spanjem (ura je bla 5 zjutraj!), ker zgleda, da maš dost še od včeraj!

   

  VIr: https://pixabay.com/

   

  Potem je pa še problem gledanja RTV (sem vztrajal še malo, glede na to, da ne greva na pir ). Če ne gledaš RTV-ja, potem precej izgubiš! Recimo da ne veš nekaj pomembnih življenjskih resnic, na primer tiste o družini Gonzales, ki je izgubila očeta! Otroci in mati ostanejo sami na ogromnem posestvu, kjer morajo delati od jutra do mraka, če hočejo preživeti. Družinska posest (hazienda) je preobremenjena z dolgovi. Seknd morgič, pa to 

   

  Mati se znova poroči, tokrat z bogatim rančerjem Rodrigom, ki v 57-tem nadaljevanju 7. sezone pade s konja in si usodno poškoduje genitalije pri padcu. Zato ga operirajo!

  Tako Rodrigo postane ženska, medtem ko je njegova mlada žena noseča z njim. Zdaj že z njo.

   

  Ker je zdaj bodoči oče postal ženska, postane ljubosumna, saj želi biti on-a mati svojem lastnem otroku!

  Zato počaka do rojstva sina, podkupi zdravnika, da zastrupi mater in tako Rodrigo prevzame celotno haziendo, vendar ne kot gospodar – ampak kot gospodinja!

  Poleg tega pa naredi filane paprike dost bolš kot pa mrtva žena (bi reku!).

   

  Na koncu se razkrije, da je ded Don Antonio y Gonzales Moedrendorfer Von Muki sam svoja mama in da je bil posvojen.

  Ampak brez RTV-ja ti tega ne moreš vedeti! Zato vsem priporočam, da se priklopite nazaj na slovensko narodno zavest, da vam ne bi kaj pomembnega ušlo v hlače.

  Bolje kot v hlače, polnite narodno zavest, da ne gre kaj mimo!

   

  Takrat je pa dr. Ažgošek popozdil, ker je stopil v pasji drek, saj sem ga motil s svojim pripovedovanjem in ni gledal, kod hodi. In je zato hotel čimprej nazaj domov.

  Njegov pes pa tudi, saj se je očitno do tedaj že bil posral.

   

  Svetlana Makarovič, znana po svoji psovki “Jebo te pas mater!”, na shodu “Proti politiki sovraštva” 31. 5. 2018; FOTO: BoBo
  &  &  &
  PODPIRAM(O) SLOVENSKI NEODVISNI MEDIJ:
  Spletni medij DOSJE – od 20. 5. 2020 pri Ministrstvu za kulturo RS vpisan v Razvid medijev RS -, ki ne prejema nikakršne subvencije, želim(o) podpreti z donacijo:  https://www.paypal.com/paypalme/mojcavocko?locale.x=en_US
  Kontakt za donacije in oglaševanje: pošlji e-pošto
  Naslovna fotografija: shod “Proti politiki sovraštva” 31. 5. 2018 – v ospredju je v rdeči srajci Ahmad Shamieh, migrant, ki bi ga leta 2017 Slovenija bila morala deportirati na Hrvaško, a ga ni; FOTO: BoBo

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  UDBOMAFIJSKI UMOR ODLIČNEGA KRIMINALISTA

  LIPICANCE KOLJEJO! JEDO NA BRDU?!

  ZAROTA VELIKIH STARCEV

  REVOLUCIJA V ZRAKU

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj