Več

  V ZZZS MRGOLI NAVLAKE!

   

  Gledam poročila in se čudim in sprašujem, kam gremo Slovenija? Dobili smo ministrico za zdravje, ne vem že katero ali katerega po vrsti. Pa saj ni pomembno, kakor tudi ne njeno ime. Če poslušam njena izvajanja, mislim, da je vseeno, kdo bi to bil, in ne vem, ali so namerno izbrali tako »brezveznico« ali se dela ali je pa res taka. Pa saj je vseeno, njeno delo je že daleč vnaprej obsojeno na neuspeh, če se tega zaveda ali pa ne.

   

  Dr. Valentina Prevolnik Rupel, ministrica za zdravje RS; vir: https://www.gov.si/drzavni-organi/ministrstva/ministrstvo-za-zdravje/o-ministrstvu/

   

  Ne vem, ali se je množica ministrov in ministric za zdravje sploh zavedala, da se njihovo famozno ministrstvo prične in konča na nekem Zavodu (kako komunistično zveni ta naziv) za zdravstveno zavarovanje, ki je alfa in omega slovenskega zdravstva, saj se v njem zbirajo – in predvsem razdeljujejo – sredstva za slovensko zdravstvo. In tu je »catch«, saj v njegovih organih mrgoli navlake, ki tja ne spada. Glej ga zlomka, tam so celo predstavniki dobaviteljev v zdravstvu! Le kaj tam počnejo? Ve kdo? Tega ne ve niti direktorica tega zavoda in tudi ne pozna naloge tega zavoda, pardon, Zdravstvene blagajne, kot bi se zadeva morala imenovati, še bolj pa v tem principu delovati, torej namesto navlake (reci organov) bi moralo tam sedeti 50, 100 ali več farmacevtskih, ekonomskih, zdravniških, strojnih in drugih strokovnjakov, ki bi ugotavljali upravičenost ali neupravičenost postavk v prejetih računih in bi jih potrjevali za izplačilo ali zavračali. Tako pa se plača dogovorno ali ne dogovorno vse, kar prigomazi na zavod. Direktorica pa govori, koliko kontrol ima na Zavodu, ampak tiste prave, ki bi jo moral Zavod, pravilno Zdravstvena blagajna, imeti, pa ni ni – in tako gre vsako plačilo, kot trdijo različni viri kar pol milijarde evrov, v žepe dobaviteljev v zdravstvu.

  - Advertisement -

  Pomislite samo, kakšne plače bi lahko imelo podplačano osebje v zdravstvu, kakšno opremo bi si lahko privoščili in kakšne investicije. In če se to dogaja že ves čas osamosvojitve, si lahko vsak sam izračuna, kaj in kako! Zakaj ravno v Zdravstvu – ker je najlaže! Kot da v sodobnem svetu že vsak laik ne bi mogel pridobiti podatkov o cenah, »strokovnjaki«, ki plačujejo račune zdravstva, pa ne, in plačujemo zadeve, recimo, 5-krat dražje kot bogati Švedi. Pa tu ne mislite, da gre samo za žilne opornice, gre za vse tisoče in tisoče potrošnih materialov, zdravil, opreme in investicije.

   

  Vir: https://www.zzzs.si/

   

  Ob spremembi (zakonski) iz Zavoda v Zdravstveno blagajno bi odpadli vsi zamudni in dragi postopki javnega naročanja in ministri in ministrice ne bi padali kot domine, saj ko dregnejo v finance, če sploh smejo, vidijo, da ne morejo nič. In tako bo tudi z vami, nova ministrica! Razumem pa zdravnike, da so si »izborili« dokaj solidne plače, saj se dobro zavedajo, da teh dragih jaht, vil in denarja v tujih bankah ne bi bilo! 

  Zavod za zdravstveno zavarovanje je prelep vrtiček neke pretekle opcije, in strici iz ozadja ga nikoli ne bodo izpustili iz svojega objema!

   

  Doc. dr. Tatjana Mlakar, generalna direktorica ZZZS; vir: https://www.zzzs.si/o-zzzs/vodstvo/

   

  Naslovna FOTO: sedež ZZZS na Miklošičevi cesti 24 v Ljubljani, vir: https://www.zzzs.si/

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj