Več

  ODPRTO PISMO NEKEMU POSLANCU IZPOD PERESA BRATA POKOJNEGA KIRURGA DR. MATEVŽA GORENŠKA

   

  – izvirnik z dne 15. 10. 2020 –

  https://drive.google.com/file/d/1gzE-Ftja2Svoo2Lp1QeHZuTg5HqXrptP/view

   

  “/…/

  - Advertisement -

  Dne 13.10.2020 sem od poslanca Državnega zbora Republike Slovenije izvedel, da je bil moj brat mazač in ne filantrop, altruist in izjemen kirurg ter človek, kar sem sam, njegovi bližnji, njegovi pacienti, prijatelji, znanci in ne malo tistih, ki so ga morda le bežno poznali, po mnenju poslanca, očitno ves čas zmotno menili.

  Bil je namreč zdravnik zasebnik. Zgolj navedeno dejstvo pa je za poslanca z rdečo zvezdo na maski, podobo Tita na majici in verjetno brez enega samega delovnega dne pred vstopom v parlament, dovolj velik greh, da brez zadržka navrže to označbo, pri čemer se kot, po mojem mnenju ‘uporabni idiot’, v upravljanju tistih, ki so ga politično ustvarili, morda niti ne zaveda, da je s tem mojega pokojnega brata prikazal celo kot kriminalca.

  Mazaštvo je namreč skladno z določbo 180. člena KZ-1 kaznivo dejanje, opis kaznivega dejanja mazaštva, pa se v prvem odstavku navedenega člena glasi: ‘Kdor se ukvarja z zdravljenjem ali opravljanjem zdravilske dejavnosti, čeprav nima predpisane kvalifikacije, in pri tem odvrne bolnika od pravočasnega iskanja zdravniške pomoči, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do petih let.’ V primeru, če kot posledica takšnega zdravljenja nastopi smrt, je razpon zaporne kazni določen od enega do desetih let.

  /…/

  Žal pa ugotavljam, da v tej državi morda nikoli ni bilo na prvem mestu zdravje ljudi, pač pa dobički izbrancev, ki na podlagi takšnega neurejenega sistema in s pomočjo nastavljenih »uporabnih idiotov« ter njihovega političnega zavajanja ljudi z »javnim zdravstvom« ter neprestano delitvijo na »javno« in »zasebno«, ta nevzdržen sistem, ki se že tako sesuva sam vase, umetno vzdržujejo. Proti takšnemu sistemu se je moj brat boril.

  /…/

  Zato Ti s tem zapisom javno obljubljam, da bom storil vse kar je v moji moči, da boš odgovarjal za izrečene besede. Pravno seveda. V konkretnem postopku najverjetneje ne bo prišlo v poštev sklicevanje na poslansko imuniteto. Ves izkupiček, ki ga boš, seveda v primeru pravnomočno končanega postopka v korist mojih strank moral za izrečene besede plačati, pa bo namenjen za izvedbo nujnih operativnih posegov ljudi, ki si zaradi sistema, katerega vzdržujejo privilegirani posamezniki, ki so te politično ustvarili, le teh v razumnem roku ne morejo privoščiti, pa čeprav vsak mesec vplačujejo prispevke v zdravstveno blagajno in so torej že tako samoplačniki.

  /…/”

  – izsek iz odprtega pisma odvetnika Domna Gorenška, brata avgusta tragično preminulega izjemnega ortopedskega kirurga dr. Matevža Gorenška, dr. med., ki ga je danes objavil portal Zdravstvo.si, na spletnem naslovu https://www.zdravstvo.si/odprto-pismo-nekemu-poslancu

   

  odvetnik Domen Gorenšek; FOTO vir: Nova24 TV

   

   

  &  &  &
  PODPIRAM(O) SLOVENSKI NEODVISNI MEDIJ:
  Spletni medij DOSJE – od 20. 5. 2020 pri Ministrstvu za kulturo RS vpisan v Razvid medijev RS -, ki ne prejema nikakršne subvencije, želim(o) podpreti z donacijo:  https://www.paypal.com/paypalme/mojcavocko?locale.x=en_US

  Naslovna fotografija: dr. Matevž Gorenšek, dr. med., specialist ortopedske kirurgije; vir: https://www.zdravstvo.si/odprto-pismo-nekemu-poslancu

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Prejšnji članek
  Naslednji članek

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj