Free Porn
xbporn
Več

  UKOM KAZENSKO OVADIL ODGOVORNE (AKTERJE) IZ “ŠKANDALA STA”

   

  – klik na link z uradnim obvestilom za javnost –

  https://www.gov.si/novice/2020-12-14-urad-vlade-za-komuniciranje-vlozil-ovadbo-zaradi-suma-storitve-kaznivega-dejanja-zlorabe-uradnega-polozaja-ali-uradnih-pravic-in-oskodovanja-javnih-sredstev/

   

  CITAT URADNEGA OBVESTILA UKOM-a Z DNE 14. 12. 2020:

  - Advertisement -

  “Urad vlade za komuniciranje je vložil ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic po 257. členu Kazenskega zakonika, ki se preganja po uradni dolžnosti, zoper prejšnjo direktorico Urada Vlade RS za komuniciranje (UKOM), mag. Kristino Plavšak Krajnc, ter zaradi suma storitve kaznivega dejanja oškodovanja javnih sredstev po 257a. členu KZ-1 zoper direktorja STA d. o. o., Ljubljana, Bojana Veselinoviča ter predsednika Nadzornega sveta družbe STA d. o. o., Ljubljana, Mladena Terčelja, namestnika predsednika, Aleksandra Igličarja, in dva člana, Jureta Brankoviča in Jerneja Šmajdka.

  Prejšnja direktorica UKOM naj bi kaznivo dejanje zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic storila s podpisom Pogodbe št. 81/2019 o opravljanju javne službe v letu 2020 v imenu Urada Vlade RS za komuniciranje kot predstavnika ustanovitelja družbe STA d. o. o., Ljubljana, Republike Slovenije, za kar pa UKOM in posledično zakoniti zastopnik ni imel pooblastila.

  Direktor družbe STA d. o. o., Ljubljana naj bi kaznivo dejanje oškodovanja javnih sredstev storil s podpisom Pogodbe št. 81/2019 o opravljanju javne službe v letu 2020 v imenu družbe STA d. o. o., Ljubljana, vedoč, da jo sklepa z organom, ki nima pooblastila za zastopanje ustanovitelja družbe STA d. o. o., Ljubljana, kar je razvidno iz dopisa STA z dne 17. 11. 2020, v katerem navaja, da UKOM nima pooblastila družbenika, ob tem pa je v pogodbi navedeno, da je UKOM predstavnik ustanovitelja.

  Predsednik, namestnik in člana Nadzornega sveta STA d. o. o., Ljubljana naj bi kaznivo dejanje oškodovanja javnih sredstev storili z opustitvijo dolžnega nadzorstva nad izvrševanjem sklenjene Pogodbe št. 81/2019 o opravljanju javne službe v letu 2020 za družbo STA d. o. o., Ljubljana, vedoč, da je bila sklenjena z organom, ki nima pooblastila za zastopanje ustanovitelja družbe STA d. o. o., Ljubljana, s čimer so opustili dolžno nadzorstvo in omogočili celostno zakonitost pogodbe.

  Pogodbeno dikcijo »predstavnik ustanovitelja« so namreč vsi vpleteni namensko uporabili, da so z UKOM pod pretvezo lahko podpisali pogodbo in začeli izstavljati račune.

  Brez te zlorabe termina pogodbe namreč ne bi bilo mogoče podpisati, s tem pa tudi ne črpati sredstev. Očitno pa se je to naredilo v želji, da se izognejo nadzoru družbenika, kar se je izkazalo na podlagi vseh dopisov, ki jih je UKOM-u poslal direktor STA Bojan Veselinovič.”

   

  Skratka, vlada RS na čelu s PV Janezom Janšo dela, tudi red. Končno nekdo.

  In … UKOM je končno dobil poštenega, strokovnega, odločnega direktorja – mag. Uroša Urbanijo -, ki ni pripravljen pod mizo tarokirati z globoko državo in njenimi oprodami, ki so kartelno, koruptno izsesavale državni proračun. 

   

  Mag. Uroš Urbanija, direktor UKOM-a; FOTO: STA, vir: https://siol.net/novice/slovenija/sef-ukom-a-financiranje-sta-ni-mozno-ker-direktor-veselinovic-skriva-podatke-540234
  &  &  &
  PODPIRAM(O) SLOVENSKI NEODVISNI MEDIJ:
  Spletni medij DOSJE – od 20. 5. 2020 pri Ministrstvu za kulturo RS vpisan v Razvid medijev RS -, ki ne prejema nikakršne subvencije, želim(o) podpreti z donacijo:  https://www.paypal.com/paypalme/mojcavocko?locale.x=en_US
  Kontakt za donacije in oglaševanje: pošlji e-pošto

  Naslovna fotografija: mag. Uroš Urbanija, direktor UKOM-a, in Bojan Veselinovič, direktor STA; vir: https://www.slovenec.org/2020/12/03/ukom-sme-sta-zaprositi-za-pojasnila/

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj