Več

  NEGATIVA

   

  Spoštovani MSM novinarji,

  ker vas motijo preveč povedni (resnica) JJ tviti, vam priporočam sproščeno, vendar poučno branje na

  https://www.casnik.si/zakaj-mora-zunanji-minister-potovati/

   

  - Advertisement -

  Bravo, Anže Logar! Le zakaj vašega pisma ne bomo brali (slišali) v dominantnih medijih, ki nas vsakodnevno posiljujejo s KUL in FUL dolgočasnimi napiflanimi nesposobneži in postaranim nastopačem, multipraktikom Erjavcem?

   

  P. S.:

  Ko so v EU delili mandate (sprejemanje proračunske zakonodaje), je takrat ful, danes  KUL Šarec na vprašanje o delitvi mandatov odgovoril: To bodo drugi povedali, kaj se bo zgodilo. In nato na vprašanje “Kaj pa vi mislite?Nimam kaj misliti, bom videl, kaj se bo zgodilo, in bom potem mislil. 

  /Dr. Anže Logar – RTVS 3, prenos seje Odbora za zunanjo politiko in Odbora za zadeve EU – tema razprave je bilo predvsem Janševo pismo voditelju Evropskega sveta Charlesu Michelu in drugim voditeljem držav članic./

  Več na: https://www.domovina.je/minister-logar-levi-opoziciji-ukradel-sov-z-napovedjo-obiska-v-zda-kdo-je-spravil-na-kolena-slovensko-zunanjo-politiko/

   

  Vatikan; FOTO: dr. Anže Logar, https://www.facebook.com/4logaranze/photos/pcb.742189016650348/742188856650364

   

  Uredništvo citatno dodaja:

  izpoved zunanjega ministra RS dr. Anžeta Logarja, premierno objavljeno na ministrovi Facebook strani, https://www.facebook.com/4logaranze/posts/742189016650348: 

   

  Dr. Anže Logar, zunanji minister RS; FOTO vir: https://www.facebook.com/4logaranze/photos/a.232578924278029/697189231150327/

   

  Moj oče je (bil) slikar, posledično se je veliko ukvarjal tudi s fotografijo. Imel je svojega Hasselblad-a, ki ga je iz svoje fotografske torbe vedno jemal s prav posebnim spoštovanjem. Za malega mulca je bilo pri vsem tem najbolj zanimivo spremljati postopek nastanka fotografij. Bil sem poleg ob njegovem delu v temnici. Tista rdeča svetloba, ki je sicer čisto popačila pogled na prostor, a hkrati delala čudeže. Negledljive negative je razvijala v pozitive – prekrasne slike mesta, pokrajine, ljudi…
  Malo me je te dni v Sloveniji. V ponedeljek v ZDA, konec tedna v Rimu in Vatikanu, kmalu v Haag. Pa občasno pokukam, kaj se o teh obiskih znajde v medijih. Khm, če bi sledil zapisanemu, bi bilo najbolje, da ostanem doma.
  Ampak potem z ZDA danes ne bi imeli podpisanega strateškega dialoga. Kar je pomembnejše, kot se mogoče komu zdi. Kajti to pomeni, da z ZDA zdaj aktivno sodelujemo praktično na vseh ravneh administracije, od najnižje uradniške, strokovne, znanstvene, pa tja do politične ravni. Napredek se letno ocenjuje na visokih političnih srečanjih.
  Brez obiska Rima ne bi bilo prihodnjega srečanja treh zunanjih ministrov IT, HR in SLO, kjer bomo lahko (d)ogovorili vse odprte dileme, povezane z napovedano razglasitvijo izključne ekonomske cone v Jadranu.
  Brez obiska Vatikana ne bi ob prižigu lučk na novoletni smreki na trgu Sv. Petra ponesli sporočila ‘I feel Slovenia’ v svet. Slovenci smo podarili smreko, Slovenca sta jo okrasila, slovenski nadškof je daroval mašo za domovino in ob prižigu lučk, ki ga je prenašalo evropsko združenje televizij, sva z nadškofom Cviklom nagovorila mednarodno javnost.
  Brez obiska Berlina z nemškim ministrom ne bi bilo njegove javne izjave, da Slovenija pomaga s svojimi predlogi za rešitev zapleta v zvezi s prihodnjim financiranjem Unije. Ki je bilo v popolnem kontrastu z dogajanjem doma. Saj se spomnite opozicijsko medijskega pogroma kot posledice pisma PV Janše evropskim voditeljem, da si vzemimo še en krog za pogajanja, ker sta dve državi napovedovale veto? No, ta vikend je ta zadnji krog potekal in voditelji so se uskladili. Slovenija pa bo zato dobila 12 milijard sredstev za prihodnji razvoj!
  Še bi lahko našteval, zakaj mora zunanji minister potovati.
  Ampak v medijih preberem, da je smreka, ki smo jo darovali Vatikanu, ‘ofucana’. Pa kar koli naj že to pomeni… No, naj povem, da je ta ‘strokovna ocena’ nastala na podlagi fotografije postavljanja smreke na trgu Sv. Petra. Po 6- dnevni vožnji, ko so veje spodnjega premera smreke iz 7 metrov zaradi prevoza stisnili na vsega 3 metre. Pa mi povejte, katera dama bi bila po 6 dneh ‘sardinske’ vožnje primerna za gala ples? In kasneje jo je demantirala kar smreka sama. Če seveda zaupate svojim očem (slika spodaj). Če ne čisto, pa morda zaupate besedam vatikanskega vrtnarja, ki je javno izjavil, da v 29-ih letih svojega dela še ni imel na trgu tako lepe smreke.
  Ali pa tale:
  Ker sem se ob obisku ZDA pogovarjal z ameriškim kongresnikom Paulom Gosarjem (zaradi covid okužbi v njegovi družini neposredno pred obiskom srečanja ni bilo možno izvesti v živo), je spletni portal 24ur izrazil začudenje nad izborom sogovornika in zapisal tole:
  “Stališča Gosarja so tako skrajna, da je šest od njegovih devetih bratov in sester pred dvema letoma javno podprlo njegovega demokratskega tekmeca z besedami, da “ni primeren za poslanca in ga je treba odstraniti”.”
  No, v časih medijskih medenih tednov in mesecev Šarčeve vlade ste v medijih o kongresniku Gosarju sicer lahko brali le tole:
  “Predsednik Borut Pahor je danes z zlatim redom za zasluge odlikoval ameriškega kongresnika Paula Gosarja, ki ima slovenske korenine. Zlati red je Gosar prejel za prispevek in sodelovanje pri krepitvi odnosov med Slovenijo in ZDA.”
  Dandanes, če spremljate medije, imate občutek, da ste v temnici. Dobesedno. Vse rdeče. In tam pod rdečo lučjo se zdi podoba sobe (sveta) izmaličena.
  Vrnimo se v temnico. To je torej le proces. Proces, ki negative spreminja v pozitive. In tako je treba dandanes gledati na to. Zelo preprosto. Medijsko poročanje dandanes je negativa.
  A ker imamo v demokratičnem svetu možnost izbire, je opcija tudi ne-izbira. Lahko se zelo preprosto odločimo, da ne sodelujemo v medijski ‘temnici’, v procesu ustvarjanja (fotografije) resnice. Ampak se raje ozremo k izvoru – dejanskemu stanju. In si šele na podlagi tega ustvarimo mnenje. Če vam v medijih na vseh programih kritizirajo pismo, ‘zgooglajte’ ga, in preberite. In si šele potem izoblikujte svoje mnenje. Če vam v medijih razni analitiki, pa celo združenja za varstvo potrošnikov, na veliko kritizirajo predlog Vlade RS za znižanje obdavčitve avtomobilov, se vprašajte, kaj želite VI: cenejše ali dražje dobrine(?), ali pa vam več pomeni ‘sporočilo iz temnice’ – slaba vlada?
  Predvsem pa zaupajte sebi in svoji presoji. In ne pozabite, iz negativa dobimo pozitiv. Celo najboljši prijatelj se v negativu zdi – neznanec. Zatorej, verjemite v original, verjemite v to, kar vidite, ne pa v to, kar vam želijo interpretirati.
  PS: Aja, pred odhodom v ZDA sem se šel spet testirati. Sedaj sem tudi uradno – negativen. (Zgolj) Covid negativen, seveda…😉
  Slovensko božično drevo na Trgu Sv. Petra v Vatikanu; FOTO: dr. Anže Logar, https://www.facebook.com/4logaranze/photos/pcb.742189016650348/742188856650364

   

   

  &  &  &
  PODPIRAM(O) SLOVENSKI NEODVISNI MEDIJ:
  Spletni medij DOSJE – od 20. 5. 2020 pri Ministrstvu za kulturo RS vpisan v Razvid medijev RS -, ki ne prejema nikakršne subvencije, želim(o) podpreti z donacijo:  https://www.paypal.com/paypalme/mojcavocko?locale.x=en_US
  Kontakt za donacije in oglaševanje: pošlji e-pošto 

  Naslovna fotografija: dr. Anže Logar, https://www.facebook.com/4logaranze/photos/pcb.742189016650348/742188893317027/

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj