test
Več

  “SMRT FAŠIZMU, SVOBODA NARODU” JE TIGROVSKI POZDRAV, NE KOMUNISTIČNI

   

   

  Opomba uredništva: citat izjave Društva slovenski TIGR 13. maj, čigar predsednik je Vili Kovačič, 28. aprila ob 16.00 (prvič) poslana RTV Slovenija, ki pa jo je cenzurno bojkotirala, in je ni objavila:

   

  Proslava 27. 04. 2021 je bila dostojna počastitev spomina na TIGR. Bila je kvalitetna in pluralna, kakršen je vedno bil tudi TIGR.

  - Advertisement -

  TIGR-a se ne spodobi spominjati z enoumnim in s pristranskim pogledom na svet. 80 let po dogodku in 30 let po osamosvojitvi z veseljem pričakujemo nov državni praznik, ki si ga zasluži TIGR. Izključevanje je ostanek nostalgije po časih enoumja, ki jih moramo preseči. 

   

  Častna garda na državni proslavi ob dnevu upora 27. aprila pri spomeniku TIGR-u na Mali Gori pri Ribnici; vir: https://www.gov.si/novice/2021-04-27-predsednik-vlade-janez-jansa-na-drzavni-proslavi-ob-dnevu-boja-proti-okupatorju/#group-109495-5

   

  VLADNI VRH DANES SLOVESNO V POČASTITEV TIGR-a, ZAČETNIKA UPORA PROTI OKUPATORJU

   

  Pozivamo Tigr Primorske, da se pridruži prizadevanjem, da bo praznovanje TIGR-a dostojen izraz njegovega izvorno domoljubnega in neizključujočega pluralnega značaja, kajti TIGR ne izključuje, TIGR združuje. 

  Obenem pozivamo ZBNOV h gesti sprave in k opravičilu spričo izdajstva njihovega pripadnika, storjenega Tigrovcem v noči z 12. na 13. maj 1941.  

   

  PROSLAVI 27. APRILA OB ROB!

   

  PV RS Janez Janša na državni proslavi ob dnevu upora pri spomeniku TIGR-u na Mali gori pri Ribnici; vir: https://www.gov.si/novice/2021-04-27-predsednik-vlade-janez-jansa-na-drzavni-proslavi-ob-dnevu-boja-proti-okupatorju/#group-109495-1

   

  Nedavna državna proslava v počastitev TIGRA je bila v razdobju 80 let prva po letu 2005. Upamo, da bo odslej vsako leto na dan 13. maja in spomina na TIGR ne bo treba zavijati v splošno in potvorjeno embalažo upora, s katerim nima nič. 

  TIGR nima primere ne v Sloveniji, ne v Evropi. Njegov sijaj je zgled tudi za današnjo Evropo kot primer izvornega antifašizma.

  SFSN – Smrt fašizmu, svoboda narodu, je tigrovski, ne komunistični, pozdrav.  

   

  Danilo Zelen, vojaški poveljnik TIGR-a, ubit ob izdaji 13. maja 1941; vir: https://www.casnik.si/spomin-na-tigr-in-malo-goro/

   

  Naslovna FOTO: utrinek z državne proslave ob dnevu upora 27. aprila na Mali gori pri Ribnici – venec predsednika vlade RS pred spomenikom TIGR-u; vir: https://www.gov.si/novice/2021-04-27-predsednik-vlade-janez-jansa-na-drzavni-proslavi-ob-dnevu-boja-proti-okupatorju/#group-109495-2

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  JEZDECI APOKALIPSE

  ON, KI RAZDVAJA …

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  ODPRTO PISMO VARUHU ČLOVEKOVIH PRAVIC!

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj