Free Porn
xbporn
Več

  SLOVENSKA SPRAVA: RESNICA OSVOBAJA!

   

  Ob 30-letnici samostojne slovenske države je Slovenska akademija znanosti in umetnosti (SAZU) sprejela (na dopisni skupščini SAZU, ki je potekala med 22. in 25. februarjem letos) Izjavo o slovenski spravi:

  https://www.sazu.si/events/604f373d12416e9924e4eac7

   

  - Advertisement -

   

  Izjava se začenja z besedami »Slovenci imamo o drugi svetovni vojni na slovenskih tleh in dogodkih neposredno po njej dva pogleda, ki so ju zakoličili zmagovalci in poraženci v odporu proti okupatorjem in bratomorni tragediji slovenskega naroda obenem. Zaradi dveh pogledov, v katerih ima vsaka stran svoje kraje spomina, imamo kot narod razklan zgodovinski spomin na eno ključnih obdobij slovenske preteklosti z vsemi negativnimi posledicami za sedanjost in prihodnost.«  

   

  Izjava se zaključi z ugotovitvijo:

  »S preteklostjo neobremenjeno družbeno sožitje je mogoče doseči le s prizadevanjem za resnico o medvojnih in povojnih dogodkih, z njihovim ocenjevanjem na podlagi občeveljavnih etičnih načel ter s pietetnimi in spominskimi dejanji, ki bodo namenjena vsem padlim, pobitim in umorjenim. Kolikor je mogoče, moramo popraviti krivice, prenehati medsebojna obtoževanja, izključevanja in inštrumentaliziranje zgodovine, pri vsem tem pa spoštovati drugače misleče.«

   

  Vir: https://pixabay.com/photos/hand-yoga-healing-mind-meditation-5978545/

   

  Za spravno izjavo si je prizadeval že 2013 umrli akademik dr. Jože Trontelj, so se v odzivu oglasili v Društvu Združeni ob lipi sprave (dr. Janez Juhant), ki Izjavo SAZU podpirajo. Sočasno opozarjajo, da »se mora Državni zbor opredeliti do najhujše narodne tragedije, ko je brat moril brata – sprejeti izjavo o narodni spravi in potrditi tudi Resolucijo Evropskega parlamenta z dne 9. aprila 2009 o pomenu evropskega zgodovinskega spomina za prihodnost Evrope.«  

  Obžalujejo ker »akademiki v Izjavi niso povabili pristojnih organov, naj delujejo skladno s temi evropskimi merili. Tako bi spodbudili k dialoški politični in medijski kulturi ter uveljavljanju pravne države in zagotavljanju spoštovanja enakopravnosti vseh, človekovega dostojanstva in človekovih pravic, posebej tistim, ki jih jim je revolucija odvzela.«  

   

  Akademik Trontelj je zmogel predlagati spravno izjavo, ki je večina drugih ne zmore sprejeti

   

  Oglasil se je tudi Zbor za republiko (predsednik dr. France Cukjati), kjer podpirajo Izjavo SAZU, saj pričakujejo, da bo “pomembno prispevala k odprtemu in vsestranskemu dialogu med vsemi protagonisti in njihovimi legitimnimi zastopniki, v času druge svetovne vojne in revolucije, kakor med vsemi relevantnimi subjekti v državi, ki mora vprašanje sprave razreševati tudi na ravni človekovih pravic, slovenske ustave in iz tega izpeljane zakonodaje.”

  Ključen predpogoj za pošteno prizadevanje o narodni spravi je po mnenju Zbora za republiko obsodba vseh totalitarizmov v slovenskem parlamentu.

   

  (PREJELI SMO) Zbor za republiko podpira izjavo SAZU o spravi

   

  22. marca 2021 sem poslala odprto pismo različnim naslovnikom, tako posameznikom kot institucijam, ki imajo moč vpliva na delovanje države in razmišljanje ljudi, državljanov, ki skupaj sobivamo: 

  “Spoštovani, 

  Slovenija (ustrezne institucije) še vedno ni opravila naloge, ki je predpogoj za uspešen ekonomski in družbeni razvoj države, ki temelji na vladavini prava, na zdravi (pošteni) politični konkurenci in sodelovanju različnih!  

  15. julija 2015 smo člani Gibanja 13. maj (danes društvo Slovenski Tigr – 13. maj) pozvali poslance DZ k podpisu naše peticije o kateri so dominantni mediji molčali!  

  https://spletnicasnik.si/post/136795/prejeli-smo-apel-za-ratifikacijo-resolucije-o-evropski-zavesti-in-totalitarizmu 

  in 

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdKCnMlLycXs7VuK0FjLEmSJ5iRs8sDu4L0N2W5TrS7-ze0EA/viewform 

  Čeprav so nas naslovniki peticije (takratni predstavniki oblasti in poslanci) v glavnem ignorirali, so jo podpisali mnogi zgodovinarji in publicisti, tudi akademiki, zavedajoč se, da prihodnost Slovenije temelji le na RESNICI!  

  Prišel je čas resnice in osvoboditve naroda-nacije!”

   

  Vir: https://pixabay.com/photos/god-religion-cross-christianity-1772560/

   

  P. S.: 

  Dodatne informacije o pomenu evropskega zgodovinskega spomina mi je posredovala ga. Alenka Puhar:

  Septembra 2019 so v Evropskem parlamentu sprejeli resolucijo Pomen evropskega zgodovinskega spomina za prihodnost Evrope. Gre za nadaljevanje in dograditev prizadevanj tako Evropskega parlamenta (unije), kakor tudi Sveta Evrope, da z resolucijami, deklaracijami, s priporočili osvetljuje vlogo zgodovine – zlasti njenih najhujših poglavij – pri oblikovanju sodobne evropske zavesti. Resolucija je znova spomnila, da sta nacistični in komunistični režim zakrivila množične poboje, genocide in deportacije. Pozvala je vlade, naj obeležujejo 23. avgust (dan, ko sta Hitler in Stalin sklenila pakt o nenapadanju in o delitvi Evrope) kot evropski dan spomina na žrtve totalitarnih režimov in o teh zadevah bolj osveščajo mlajšo generacijo. Resolucija je tudi opomnila, da so v nekaterih državah članicah še ohranjeni spomeniki, ki poveličujejo totalitarne režime. 

  Za to resolucijo je glasovala velika večina članov parlamenta (535, kar je dva več kot za njeno predhodnico iz aprila 2009). Edina skupina, ki je glasovala proti, je bila skrajno leva politična grupacija European United Left/Nordic Green Left. Izraza »skrajno leva«, ne uporabljam poljubno, pač pa v skladu z normami in s klasifikacijo Evropskega parlamenta. Tam upoštevajo politično-ekonomske kriterije, med katerimi ni odnosa do zgodovine. Po vsej vzhodni Evropi pa je prav odnos do preteklosti eden ključnih elementov za delitve na levo in desno; to je pogosto tudi razlog za nekaj temeljnih nesporazumov v dialogih med Vzhodom in Zahodom.  

  V Sloveniji ta resolucija ni zbudila posebno velikega zanimanja. Zanjo so glasovali vsi slovenski poslanci, (nekateri sicer neradi), razen enega – Milan Brglez se je vzdržal.

   

  Dr. Milan Brglez, vir: https://socialnidemokrati.si/tag/milan-brglez/

   

  Naslovna FOTO, vir: https://pixabay.com/photos/jesus-god-bible-holy-clouds-3149505/

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  1 komentar

  1. VELIKI SLOVENSKI ŽRTVOVANJSKI TIGR ZA ZGODOVINO SVETA. TO JE RESNICA!
   ——————————————————————————————————
   Zgodovinsko veliko hvale vredno delo “Slovenskega Tigra-13-Maj”.
   Tako , kot je Primorski TIGR odigral veliko evropskoo in tudi svetobno zgodovinsko vlogo , pravo velikansko narodno poslanstvo zdrelega in mučenega naroda sredi Evrope , prve in edine takrat, svetovne, sploh pa evropske protifašistične , tudi vojaške, organizacije na način , ki je absolutno edinstven ,ki , kamorkoli obrneš , neverjeten slovenski in epohalno tragičen , žrtvovanjski način. Vse to, v vsej ćistosti poslanskega bistva, na svetem oltarju krvave žrtvovanjske slovenske Domovine.
   Slovenski način, ki je tak kot je, svetniški v celoti in to vsem udarcem in vsem negativnim usodnostim, ki so se odvile v slovenskem narodu navkljub z črnosajasto jagodo na žvepleni torti Boljševizma najslabše vrste na vsetu, takoj za industrijaskim valikoserijskim sadističnomazohističnim ubijalskim strojem ruskih Boljševikov ranga velikosti 100+ milijonov človeških LJUDI !
   Se čudite? Prav je, da se. Pojasnim takoj zakaj tako visoko nazivanje.
   Prvo. TIGR bi lahko v detonaciji nastavljene bombe ubil rdeče socialističnega črnega fašista 1.ranga, Benita Mussolinija med obiskom v Bovcu. Detonacija bi odstranila 2. uničevalca obstoječega demokratičnega sveta takrat in tok zgodovine bi se spremenil frapantno, usodno vsekakor najbrž ne. Eksploziji so se slovenski oboroženi ljudje v zadnjem trenutku, ko so imeli na muhi tarčo svetovnega ranga, hipno odpovedali, ker bi ubili veliko slovenskih otrok. Nepreklicno je to veliko in pozitivno dejanje, ki ga svetovna zgodovina ni vzela v svoja nederja. Komunisti Boljševiki take prilike niso izkoristili , še več, tako kot znajo le oni, so total nasprotno Tigrovcem na Jesenicah malo pred koncem vojne zaminirali osnovno šolo.Zaminirali so slovensko šolo in pobili veliko slovenskih, ne okupatorskih otrok , ponavljam veliko slovenskih otrok slovenskim stršem, svojim someščanom!
   Za oba dogodka bo treba čim preje poskrbeti, da se obeležita s spominskimi obeležji, vrednimi obeh dogodkov, da bo slovenski narod ugledal enkrat za vselej vso odurnost in nesmisel ubijalskega satanističnega hudega zla v delčku slovenskega, sicer izbornega ljudstva, ki je krojilo evropsko zgodovino še pred časom Antike, z Noetovim sinom Jafetom na čelu razvojne veje, vzporedno z časom rimskega imperija z 3 letnim opiranjem slovenskih Japodov.ki so primerljivi po svojem samomorilskem koncu namesto rimske sužnosti velikim Esenom na trdnjavi Masada, ki se enako njim
   po treh letih bojev z Rimom vsi vržejo z družinami vred v smrt , potem Časov Noriškega kraljestva, velike Karantanije, velike Moravske, Sv. Eme Krške, Eme Celjske , grofov Celjskih, Sv. rimskega cesarstva,srednjega veka, časov vojn in vpadov Turkov , malo kasneje baltske hanseatske zveze in časov, ne boste verjeli nikakor ne – časov velike Pruske države!
   O tem morda drugekrati v nadaljevanjih velike slovenske zgodovinsko identitetne zgodbe.
   Druga dejanskost svetniškosti organizacije TIGR je ta, da je bila protifašistična organizacija uničena s strani slovenskih komunistov in vsi njeni vplivni ali nevplivni člani zdesetkani, zahrbtno pobiti in le peščica je preživela leto 1945. Seveda, mali veliki Kučan bi ne bil Kučanov Milan, da ni znal obvladati tudi to in na svoj shizofrenični vsegliharski izdajalski družbeno inženirski mlin speljati tudi to, namreč , da iz deviškega iz protifašističnega uničenega TIGRa s čudnimi ljudmi naredi sebi všečni neki SZDL žlahtni socialistični TIGR, ki služi čudnimi nameni, poglejte na njihovo spletno stran kaj pišejo o Danilu Zelenu in ostalo , ampak drugič o tem, če je sploh še vredno cufati se s tem ?
   Skratka, vsa slovenska starodavna čast, Viliju Kovačiču , velikem borcu za Resnico, da je Kučanu pred nos in pred hišo vsadil edino kar je res, da lahko obstaja kot resničnost, dejanskost, “Slovenski TIGR 13.Maj”, ki bo v stoletja pred nami ponesel zgodovinsko Resnico primorskega & slovenskega TIGRa kot celoto v resonanci z veliko Resnico o žrtvovanju slovenskih ljudskih in zelo preizkušanih in trpinčenih množic – katerih daljni ampak zelo usodni, to verujem, je odjek tudi trpljenje in krivica, ki so jo namontirali lastnici tega portrala, ki jim leti zdaj vsakodnevno kot postoterjen bumerang v njihove “vrednote in zgodovinski pomen njihovih zaslug za slovenstvo”. Druge ni. Amen.
   Kakšna, katera Resnica bije na plano v zgornjem spisu, drage Faranke in dragi Tovariši ?
   A jo izluščimo in ji damo imena, da se ne porazgubijo?
   Naglavna resnica je, da se je prvi uradni vojni spopad po kapitulaciji kraljeve jugoslovanske armade
   na slovenskih tleh z okupatorji zgodil in to na krvav način, točno 13.Maja leta Gospodovega 1941.
   To je prvo dejstvo za zgodovino. ki stoji.
   Resnica je, da je v bitki pokalo ortožje vseh vrst, tudi italijanski minometalci in ročne bombe, ki so ranile Danila Zelena, vojaškega vodjo primorskega TIGRa. Orožje in huda premoč italijanskih napadalcev je prisililo samo s pištolami oboroženega Toneta Majnika k predaji, Ferdo Kravanja pa je bil ranjen in so ga kurji tatovi, Lahi zajeli.
   Danilo Zelen je bil v nadaljevanju bitke mrtev, oba tovariša pa sta Lahom ušla, Majnik kar z bojišča, uklenjen, Kravanja ranjen kasneje. Oba sta se zatekla, naivna in verujoča v poštenost, k partizanom, kjer oba končata v sumljivih okoliščinah- glede na vse kar se je Tigrvcem zgodilo, je visoko verjetno, da so tudi ju likvidirali komunisti sami, lastne borce, kakopak, tako kot Janka Premrla Vojka, saj to je bil ustaljen ritual krvavih razrednih sadističnih norcev revolucije proti nepravim, malo drugače mislečim soljudem. Poglejte kdaj v rdečo biblijo VKP(b), saj jo imate na spletu, pa boste razumeli tudi to – rutine, metode, zapovedi, ukazi, doktrina, strategija, cilji – sredstvain orodje, mehanizmi revolucije, kjer Človek ne pomeni čisto Nič!
   Ja , še tole, zakaj to dopolnilo komentiranje gornji temi gospe Žurmanove?
   Ker sem navdušen da delo velikega moža, Državljana K, Vilija Kovačiča deluje in nosi veliko Resnico!
   Oplajanje in nadalnje devanje Resnice na plano, na čistino velike zgodovine Slovencerv , ki je strahotno okrvavljena in zapacana do satanske svinjskosti komunističnega boga NIČA po zaslugi
   slovenskih ljudi, ki so se iz podlih, s satanskimi naklepi osebnega razvoja, nažrli v sovjetski Rusiji
   znanja in naklepov, da so uničevali slovenske sadove dela stoletij, da so pobijali svoje brate in sestre iz razrednih vzgibov in sadistično terorističnih vzgibov in iz tega vsega ustvrirli diktaturo lažnega proletariata za svoje osebne oblastvene požrešnosti. Da so rusko nepojmljivo ubijalsko zlo, ki je oplajalo in učilo in s surovinami in z vojaškimi šolami tudi usodno oplodilo Hitlerjev morilski nacizem- prenesli na slovensko zemljo in , da so vanjo vsadili nedoumljivih preko 700 uradno zabeleženih partizanskih mučilnic in morišč – za “osvobajanje naroda” , lepo vas prosim – brez primere v svetu-saj niti krvava khmerovska Kambodža ne premore morišča z grobovi na vsakih 25km2 , Rusija je prevelika za primerjanje,morda Ruanda. ..
   GRE ZA RESNICO, KI BO, NE DVOMIM SEKUNDE VEČ, RODILA NOV DAN BOJA PROTI OKUPATORJU NA DAN SMRTI DANILA ZELENA IN NA DAN NJEGOVEGA, ČISTEGA SLOVENSKEGA BOJA PROTI ZLOČINSKEMU FAŠIZMU, Ko SE BO IZKRISTALIZIRALO IN VSEDLO V NARODU – TUDI PROTI KOMUNIZMU, KI JE UNIČEVAL PRIMORSKI SLOVENSKI ROD. TO JE 13.MAJ 1941.
   In še nekaj se bo rodilo, rodilo se bo zavedanje kdo je dejansko slovenskega borca proti fašizmu izdal
   smrtnemu zakletemu sovražniku, Italijanu. Filip Tekavec-Gašper je njegovo ime, zelo slovensko ime, slovensaka mati ga je rodila, slovenski oče ga je zrastel v moža, ki je pod satanističnim vplivom napuha zlih rdečih ničevojskih demonov padel in postal narodni izdajalec štev. 1 slovenske mitomanske lažnjive NOB OF Revolucije boljševikov. Hvala Bogu se je rodil tudi njegov sin, kleni in resnicoljubni mož, njegov sin, ki je Slovencem povedal resnico, kaj je storil njegov oče in spral čast družine, če prav razumem stvari. Večna čast in hvcala mu. Vse zapisano, vse uradno- takratni zločinec izdajalec je prevzel vse Zelenove borce protifašistične Ribniške čete in jo prelevil v komunistične partizane, ki so še naprej kot vojska upornikov sicer, neverjetno složno sistematično kolaborirali z Italijani do konca Septembra 1943, ko je fašizem vzel Hudič in so jih herojski patriotski partizani nekaznovane pospremili domov v laško Italijo v zameno za orožje in težko orožje, ki so ga obrnili prosti svojim bratom v Vaških stražah in jih postopoma uničili in preko tisoč (1000) tudi pobili.
   To pa je že druga zgodba.
   Ampak, ga.Žurmanova, 13. Maj, pa bo ! Zagotovo bo !
   Vseh alternativnih, drugih datumov v letu 1941 je komuniste samo sram, nimajo ljudske, človekoljubne, patriotske, osvobodilne obletnice, sami umori in poboji nedolžnih slovenskih ljudi. Samo izmislijo si ga lahko, še enega, samo to ne more ratat več. kot PIF – POF – OF ne vžge več.
   Preveč Laži, preveč polresnic, preveč simbioze z vesoljnim Zlom in preveč krivičnih smrti in greha vsebuje. Naj živi 13.Maj , dan upora slovenskim okupatorjem. To je Resnica in nič manj in nič več kot to.

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj