Več

  JEZDECI APOKALIPSE

   

  dobrohotno opozorilo: spodnje sporočilo je lahko sprejeti, pa težko osvojiti • predlagam Ti, da ga osrečujoče prebereš večkrat • 20. 01. 2022, Rudi Klarič

   

  Včeraj sem na Novi 24 TV, zvečer, ob 20. uri in deset minut /op. uredništva: spisano 20. 1. 2011/, z velikim zanimanjem spremljal pogovor s štirimi slovenskimi sodniki. Vprašanja jim je pogumno in pronicljivo zastavljal Luka Svetina. Odgovarjali so: Zvjezdan Radonjić, Ernest Petrič, Jan Zobec in Peter Jambrek.

   

  - Advertisement -

   

  Morda se motim, zato prosim, da me kdo od vas, ki ste dotični pogovor spremljali bolj pozorno od mene, obvesti, kolikokrat je kateri od sodelujočih bežno – vsaj mimogrede – zna biti samo nehote – omenil nežno – lahkotno – osrečujočo – zdravilno – po vsem svetu znano – besedico: vest 

  Ni rečeno, da mora vsakdo od nas vedeti, kaj je to vest – ali celo – kaj je čista vest. Za poklicno sodnico ali sodnika pa je vsekakor nujno, da ima vest in da je le-ta čista. Zakaj torej v vseh 50 minutah strokovnega pogovora na temo nadaljnje smeri delovanja slovenskega sodstva nobeden od častivrednih prisotnih ni omenil osebne vesti, ki je neobhodna za rehabilitacijo slovenskega sodstva? 

  Na vseh prisotnih sodnikih je bilo videti, kako zelo jih mori breme težke odgovornosti. Opaziti je bilo mogoče posamično in skupno prizadevanje, da bi poiskali pot iz gostega, do vesolja smrdečega sodnega dreka, v katerem naše sodstvo tiči vsaj do vratu, če že ne čez. 

  Ne opravičujem se za izraz drek v prejšnjem stavku, saj je smiseln, opravičljiv in upravičen. Videti je bilo, da celo najbolj eminentni, spoštovanja vredni, modri, pravični, vsestransko izkušeni slovenski sodniki ne najdejo izhoda – rešitve – iz zagatnega stanja slovenskega pravosodja. 

  Kako razrešiti položaj, v katerega je sebe in njih spravil duhovno neprebujeni Branko Masleša podcenjevalno in zaničevalno skrivajoč dokaze o svoji usposobljenosti za pravično, pošteno in smiselno (z eno besedo vestno) sojenje?  

   

  Zame ni več pomembno, ali ima gospod Masleša diplomo, doktorat, pravosodni izpit, uporabno dovoljenje, vozniško dovoljenje … Zame je bistveno, da nima pojma o tem – kaj je vest – in – kar je še huje – dokazal je, da vesti sploh nima. To je dokazal s tem, da je na povsem legitimno zahtevo, naj ljudstvu pokaže papir – dokaz – diplomo – potrdilo, da zna in sploh sme soditi, odgovoril z grožnjo. Četudi morebiti ima pravosodni izpit, je gospod Masleša s svojimi sodbami, besedami in dejanji dokazal svoj značaj, napuh, domišljavost, nesposobnost, neprimernost in neusposobljenost za delo sodnika. Svojih grdobij ne more več popraviti, četudi bi imel in pokazal vse diplome tega sveta.  

  In kaj zdaj? Štirje ugledni slovenski diplomiranci, pravniki, varuhi vladavine prava, nedvomno formalno brezhibno usposobljeni … celih 50 minut na mojem televizijskem zaslonu samo zmajujejo z glavami. Ne vedo. Se čudijo. Zelo zapleten položaj. Menda celo Nemcem niti z izvedeno lustracijo v Vzhodni Nemčiji ni prav dobro uspelo … Ni izhoda … strašno … pravzaprav grozno … človek bi dejal zastrašujoče … Ali pa zgolj in samo strahopetno? 

   

  Protest pred sodno palačo v Ljubljani 21. 1. 2022; vir: https://twitter.com/DKopse/status/1484443362501529601/photo/2

   

  Nekateri na moje pisanje porečejo: Klarič spet moralizira o nekakšni neotipljivi, nemerljivi, abstraktni vesti, ki – kdo ve – ali sploh obstaja … eno samo filozofiranje ….  

  Kot vedno, kadar kaj pišem, snemam, ustvarjam … sem se tudi v tem primeru obrnil na svojo vest. Potrebovala ni niti pet sekund. Brez vsakršnega – zlasti pa nepotrebnega – odlašanja in kar mimo potrdila o doktoratu, ki ga seveda nimam, mi je odgovorila:  

  Vsaka država, oziroma njena demokratično izvoljena vlada, ima v primeru tako grobega sodnega posega v človekove pravice možnost in dolžnost, da ukrepa. Če tega ne stori, vlada tudi sama krši ustavne določbe o tem, da je Slovenija pravna država. V našem primeru pa je kršitev na državni ravni še veliko hujša. Vse namreč kaže, da je vodenje sodstva prevzel organiziran kriminal s podedovanim trajnim mandatom in imuniteto. Več kot dovolj je razlogov, da vlada opravi svojo sveto dolžnost, da po najhitrejšem možnem postopku, na nujni državnozborski seji sprejme zakon za učinkovito varovanje človekovih pravic, varovanje ljudstva in varovanje pravne države. Da nam končno zagotovi vestno (smiselno) delujočo, pošteno in pravično in ne kakršnokoli vladavino prava. To bi vlada zagotovila s pripravo in parlamentarnim sprejemom zakona, ki bi mimo omejujočih pristojnosti sodnega sveta in sodniške imunitete omogočil pravično kaznovanje podkupljivih oziroma kompromitiranih sodnic in sodnikov, ukinitev trajnih mandatov in ustanovitev od sodnega ceha neodvisne inšpekcije, ki bo zadolžena za odpravo nepravilnosti in korupcije v sodstvu. Ob tem naj vlada državljanom omogoči pravično odškodnino ali obnovo postopkov, ki so jih vodili kompromitirane sodnice in sodniki. 

  Obstoječa vlada navedeno lahko stori in tudi mora storiti takoj. Ni dvoma, da država denarno zmore plačati odškodnino. Gre za resnično in pravično takojšnjo odškodninvsem prizadetim, ki lahko dokažejo, da je na sojenje bodisi s statusom vrhovnega sodnika ali kakorkoli drugače s svojo brezvestnostjo vplival sodnik Branko Masleša. To države ne bo uničilo, le okrepilo jo bo. Vsekakor pa bo pomenilo nujen preobrat v smeri vestno vodene vladavine prava. 

  Gre predvsem zato, da vladavino prava v Sloveniji nikoli več ne bo obvladovala globoko inkriminirana, brezvestna sodniška miselnost, ki bi ji moral v Sloveniji – že ob osamosvojitvi – poteči rok trajanja.

  /Objavlja se avtorjev nelektoriran izvirnik./ 

   

  Vir: https://twitter.com/DKopse/status/1484443362501529601

   

  Naslovna FOTO, vir: https://twitter.com/DKopse/status/1479373349398749188/photo/1

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  LAŽNI AKSIOM

  ON, KI RAZDVAJA …

  NA MORJE PO GOLOBU

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  78 KOMENTARJI

  1. Ne gre za iskanje svetega Grala!
   Zadetek v piko, če smem, g.Klarič! Zadetek v nulo.
   Najkrajša možna obrazložitev je lahko brez trančiranj in razglabljanj sledeča primerjava:
   Nova OF ali NVO ali KUL ali Jenull, ni važno točno, skratka prizadeti čuvaji tekovina NOB OF revolucije in pridobljenih pravic-beri privilegijev razdeljevanja in vodenja oblasti v Udbokučanistanu so ročno
   in s svetlobno hitrostjo pripravili predlog zakona, ki bi celovito, to je zelo obširno z enim zamahom anuliral vse kar je naredila vlada JJ . In, če zmagajo, ne dvomim veliko, so sposobni tega in še več.
   Pok, buum in stvari odletijo kot knof od gat.
   AMPAK. Zoprnija. Kramberger je vse napovedal, gre po njegovi napovedi. Zato ga ni več.

   Zdajle razpravljamo in se stvari krotovičijo in gnelajo sem in tja o tem kaj bi z Maslešo, o celotnem
   Krivosodju sploh nihče ne zine nobene obetavne, za ministra se niti sliši ne kaj dela, ne vem kaj drugega reči .Zelo uspelo predsedovanje je mimo, vzelo je veliko časa in naporov ob vsem vstajniškem
   in politkolesarskem in kulibanskem metanju molotovk na potujočo delavno karavano ,ki da je total fašistična in nazadnjaško neučinkovita in neuspešna, skratka sramota za EU…itd veliko, ogromno vsebin, veliko dela, pandemije, turbulenca ustvarjanja v nemogočih pogojih … ampak tole z Maslešo
   je prava podrtija, ki samo čaka, da nekdo spodmakne eno samo opeko, ma ne opeke, en kamenček in se bo vse skupaj s Pogačnikom vred podrlo v Ljubljanico…izstopata, hvala bogu zakonca Zobec, Šorli, Radonjić in konec, nobenega premika mase dobrih sodnic in sodnikov, tožilcev…barka naluknjana in zmajana kar pluje. Kopičijo se nečloveškosti, kršenje človekovih pravic, izgubljene zadeve na EU sodišču, čez 300 milijonov denarja za pokrivanje barabinskih sojenj je že poniknilo in stvari stojijo, Bastilja milana kučana-Lažgošarja , Krivosodje še kar stoji.Državni tožilec kar gre k Putinu in h kriminalcu tožilcu Rusije, brez, da fašistična oblast sploh ve po kaj in zakaj…nevarna razmerja.
   Ne vem, g.Klarič, sem mislil, da bom kaj povedal, pa ne znam Težko, zapleteno, berlinski zid je padel na vse strani, ne na samo eno, JLA nismo nagonili iz države, pravijo in pišejo, da so se odpeljali, ja tudi po morju. Še danes ne vem zakaj iz Kopra v Črno goro, mater so ga moral žurat na tisti barki…pa balkanski bojevniki so na prostosti, pa napadalci na novinarja Petka tudi, pa uničevalci naše urednice Mojce se tudi sprehajajo svobodno naokoli in uživajo prelesti Domovine, enako je z zarotniki proti Kanglerju, vsi akterji so napredovali in se šopirijo naokoli…ne vem g.Klarič. Težko. Je pa nekaj. Bandelli, Golob, kučan in podobni so obljubili, da bodo počistili in še delajo platforme ter programe. Bomo videli. Očitno še veliko dela za Krivosodje, namestnik Masleše si že kroji novo obleko za pred kamero. Ali bo novi precednik RS iz Mc Čeferinovega klana imel težavo izbrati? Ne. Itak mu bodo servirali kandidata v celofanu z mašnico na pladnju z diplomo in s sodniškim ispitom, vse v nulo in bo šlo po starem koloseku in psi bodo lajali na rdečo karavano… Pokorno javljam, da planeti čudno stojijo.Težko.

  2. Trump’s pressure on investigators prompted Rep.
   https://59.farcaleniom.com/index/d2?diff=0&source=og&campaign=8220&content=&clickid=w7n7kkvqfyfppmh5&aurl=https://pinterest.se/comendepic/ https://atlantis-tv.ru/go?https://pinterest.co.nz/spurlockderril/ http://earnupdates.com/goto.php?url=kanye-westhttps://huzzaz.com/collection/folexuru http://m.shopinminneapolis.com/redirect.aspx?url=https://omuzgor.my1.ru/index/8-196 http://www.07770555.com/gourl.asp?url=https://anilist.co/user/cianipharco/

   Zoe Lofgren, who sits on the House committee probing the insurrection, to warn that the ex-President had issued a “call to arms.”
   “Calling out for demonstrations if, you know, anything adverse, legally, happens to him, is pretty extraordinary. And I think it’s important to think through what message is being sent,” the California Democrat told CNN’s Pamela Brown on Sunday.
   In yet another sign of Trump’s incessantly consuming inability to accept his election loss, he issued a statement that same evening slamming former Vice President Mike Pence for refusing his demands to overturn the result of the democratic election in 2020, and falsely claimed that the then-vice president had the power to do so.

  3. Your pictures look fantastic !!!
   [url=https://sites.google.com/view/aviator-spribe/]краш игры на деньги[/url]
   [url=https://sites.google.com/view/bitcoin-up-app/]bitcoin up[/url]
   [url=https://sites.google.com/view/pin-upcasino/]pin up[/url]

  4. Trump’s pressure on investigators prompted Rep.
   https://www.wnypapers.com/ad/out/32100828/d1cfc72c310c99d59b1bf3948739e45f?to=kanye-westhttps://family.dogilike.com/kisufati/entry/view.php?type=b&id=5949 http://www.spywarefri.dk/?URL=https://pinterest.com.bo/bootallanby/ http://newellpalmer.com.au/?goto=https://www.lalogia.cl/member.php/23537-gegiviqo http://grannyp0rn.com/cgi-bin/grannyporn/out.cgi?id=81&u=https://konachan.net/post/show/184831/bandaid-blue_hair-bondage-boots-braids-gloves-gway http://91.121.34.165/pub.php?keologin=gd3m&pkeourl=https://community.asme.org/members/kareemearly674/default.aspx

   Zoe Lofgren, who sits on the House committee probing the insurrection, to warn that the ex-President had issued a “call to arms.”
   “Calling out for demonstrations if, you know, anything adverse, legally, happens to him, is pretty extraordinary. And I think it’s important to think through what message is being sent,” the California Democrat told CNN’s Pamela Brown on Sunday.
   In yet another sign of Trump’s incessantly consuming inability to accept his election loss, he issued a statement that same evening slamming former Vice President Mike Pence for refusing his demands to overturn the result of the democratic election in 2020, and falsely claimed that the then-vice president had the power to do so.

  5. Great weblog right here! Also your web site a lot up very fast!
   What host are you the usage of? Can I am getting your
   associate hyperlink on your host? I wish my website loaded
   up as fast as yours lol

  6. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community.

   Your site offered us with valuable info to work on. You’ve done a formidable
   job and our entire community will be grateful to you.

  7. We stumbled over here coming from a different web page and thought I might check things out.
   I like what I see so now i am following you. Look forward to checking
   out your web page for a second time.

   my web page; Serbu4D

  8. I got this site from my buddy who told me about this site and at the moment this time I am visiting this web site and reading very informative content
   at this place.

  9. Howdy, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of
   spam feedback? If so how do you reduce it, any plugin or anything you can suggest?

   I get so much lately it’s driving me mad so any help is very
   much appreciated.

  10. pg slot เว็บตรงมาแรงจนกระทั่งฉุดไม่อยู่ เล่นง่าย จ่ายทุกใบเสร็จรับเงิน ทำเทิร์นน้อยสำหรับโบนัส รวมทั้ง โปรโมชั่นที่ท่านเลือก ได้รับการสนับสนุนจากเว็บ pgslotgame.vip ที่เปิดให้บริการPGSLOT AUTOมานานกว่า 3 ปี เหมาะกับผู้เล่นทุกระดับ
   ไม่ว่าจะเป็นผู้เล่น ทุนน้อย ทุนหนัก
   ก็สามารถเล่นได้ มีบุคลากรคอยดูแลท่าน ตลอด 24 ชั่วโมง พร้อมระบบฝากถอนอัตโนมัติใช้งานง่ายไม่ต้องโหลดappสามารถเข้าเล่นผ่านหน้าเว็บไซต์ได้ทันที มีผู้เล่นมากจากทั่วทุกประเทศในโลก ลงทะเบียนสมัครสมาชิกกับเราวันนี้ รับโบนัสฟรี 100% นอกเหนือจากนั้นยังมีการแจกเทคนิคสล็อตฟรีๆทุกวัน
   รวมเกมส์สล็อต พีจีตื่นเต้นเร้าใจไม่ว่าจะเป็นเกมส์สล็อตที่แตกง่ายที่สุดหรือกีฬาบอลจากลีกชั้นนำทั้งโลก และก็รวมทั้งบอลรายการต่างๆมากมาย ที่เปิดให้คุณมาเพลินมากกว่าทุกๆที่ เปิดประสบการณ์ที่บันเทิงใจที่สุด
   ได้กำไรมากที่สุด เพราะเราเป็นเว็บ ไม่
   ผ่าน เอเย่นต์ที่ดีที่สุดในไทย
   ประกันเรื่องของการชำระเงินแน่ๆ เนื่องจากเว็บไซต์ของเรานั้นมีความมั่นคงและยั่งยืนและก็ไม่มีอันตราย100% PG SLOT เว็บตรง

  11. Hi there, I discovered your website by the use of Google while looking for a related subject, your
   site came up, it seems great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

   Hello there, simply become aware of your weblog thru Google, and located that it’s truly informative.
   I am going to watch out for brussels. I’ll appreciate for those who continue this in future.
   A lot of other people will be benefited from your writing. Cheers!

  12. Hi, i think that i noticed you visited my blog thus i came to go back the favor?.I’m trying to
   to find things to improve my website!I assume its ok to use some of your ideas!!

  13. Thanks , I’ve recently been looking for information about this subject for ages and yours is the greatest I have came
   upon so far. However, what about the conclusion? Are you certain about the source?

  14. Does your site have a contact page? I’m having trouble locating it
   but, I’d like to send you an e-mail. I’ve got some ideas for
   your blog you might be interested in hearing.
   Either way, great site and I look forward to seeing it
   improve over time.

  15. وب سرویس سپیدار سیستم I نرم افزار حسابداری و مالی
   سپیدار وب به عنوان بهترین وب سرویس نرم افزار
   حسابداری سپیدار
   شرکت سپیدار وب یکی از شرکت‌های فعال و مسلط به نرم افزار های گروه همکاران سیستم است که در سال 1398، با هدف
   عرضه خدمات سیستم حسابداری سپیدار و نرم افزار فروشگاهی دشت و ارائه
   خدمات به مشتریان این دو محصول
   تاسیس شد. نرم افزار حسابداری و مالی سپیدار (همکاران سیستم)، با
   شعار ساده و پایدار نرم
   افزاری مناسب برای مدیریت هوشمندانه
   شرکت‌های کوچک و نرم افزار فروشگاهی دشتِ همکاران سیستم با پیام ساده و سودمند
   نرم افزار حسابداری ویژه اصناف
   و فروشگاه‌ها است و ما خدمات جانبی وب سرویس سپیدار و اتصال سایت به حسابداری سپیدار
   و دشت را با پایداری بالا برای شما انجام خواهیم داد.
   وصل کردن انواع سایت های فروشگاهی
   وردپرس (ووکامرس) ، مجنتو، دروپالف دات نت
   به حسابداری سپیدار تخصص ماست؛ فقط کافی است با ما تماس بگیرید.

  16. I’m really loving the theme/design of your web site. Do you ever run into any browser compatibility issues?
   A small number of my blog readers have complained about my website not working correctly in Explorer but looks great
   in Chrome. Do you have any tips to help fix this problem?

  17. Hi there would you mind letting me know which hosting company
   you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 different
   internet browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most.
   Can you recommend a good web hosting provider at a fair price?
   Thanks, I appreciate it!

  18. Good day! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you
   using for this site? I’m getting tired of WordPress because I’ve
   had issues with hackers and I’m looking at alternatives
   for another platform. I would be great if you could point me in the
   direction of a good platform.

  19. Its like you read my mind! You appear to know so much about this,
   like you wrote the book in it or something. I think that you can do with a few pics to drive the message home a
   little bit, but other than that, this is magnificent blog.
   An excellent read. I’ll certainly be back.

   Writersng

  20. After exploring a number of the articles on your site, I really like your way
   of writing a blog. I bookmarked it to my bookmark website
   list and will be checking back soon. Please visit my website as well and tell me how you feel.

  21. I don’t even know how I finished up here, however I thought this
   post used to be great. I don’t recognise who you might be however
   definitely you are going to a famous blogger when you are
   not already. Cheers!

  22. Undeniably believe that which you stated. Your favorite justification seemed to be on the
   web the easiest thing to have in mind of. I say to you, I certainly get annoyed at the
   same time as other people think about worries that they just do
   not realize about. You controlled to hit the nail upon the highest and defined out the entire thing without having
   side-effects , other folks could take a signal. Will likely be again to get more.
   Thank you

  23. Having read this I believed it was really enlightening.
   I appreciate you finding the time and energy to put this information together.
   I once again find myself personally spending a significant amount of time both reading
   and posting comments. But so what, it was still worth it!

  24. You are so awesome! I do not suppose I’ve read through anything like this before.
   So nice to find another person with a few original thoughts on this subject matter.
   Seriously.. thank you for starting this up. This website is something that’s
   needed on the web, someone with some originality!

  25. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious
   what all is needed to get set up? I’m assuming having a blog like yours would
   cost a pretty penny? I’m not very internet smart so I’m not 100% positive.
   Any tips or advice would be greatly appreciated. Many
   thanks

  26. I am truly grateful to the owner of this web site who has shared this wonderful piece of writing at here.

  27. Hi, for all time i used to check weblog posts here early in the break
   of day, because i enjoy to find out more and more.

  28. This is my first time pay a visit at here and i am
   really impressed to read all at single place.

  29. Wе tend tо think оf great thinkеrs аnd innоvators as soloists, but the truth is that the greatest innоvаtivе thinking dоesn’t occur in a vacuum. Innovаtiоn results frоm cоllаbоration.

  30. Simply desire to say your article is as amazing. The clarity on your publish is just nice and i can think you are a professional in this subject.
   Well with your permission allow me to seize your RSS feed to keep updated with
   coming near near post. Thanks one million and please continue the enjoyable work.

  31. I must thank you for the efforts you’ve put in penning this website.

   I’m hoping to view the same high-grade blog posts by
   you in the future as well. In truth, your creative writing abilities has motivated me to
   get my very own website now 😉

  32. Why users still use to read news papers when in this technological world the whole
   thing is existing on net?

  33. It’s awesome to pay a visit this website and reading the views of all colleagues regarding this piece of writing, while I
   am also keen of getting familiarity.

  34. Superb blog! Do you have any tips and hints for aspiring writers?

   I’m planning to start my own site soon but I’m a little lost on everything.
   Would you propose starting with a free platform like WordPress or
   go for a paid option? There are so many choices out there that I’m totally overwhelmed ..

   Any tips? Bless you!

  35. This site was… how do you say it? Relevant!! Finally
   I’ve found something that helped me. Appreciate it!

  36. Excellent goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just extremely great.

   I really like what you’ve acquired here, really like what you’re saying and
   the way in which you say it. You make it enjoyable and you
   still care for to keep it sensible. I cant
   wait to read far more from you. This is actually a wonderful web site.

  37. Hello, Neat post. There’s an issue along with your web site in web explorer, could test thisK IE nonetheless is the marketplace chief and a good portion of other folks will leave out your fantastic writing because of this problem.

  38. I don’t even understand how I finished up right here, however I thought this publish was once good.
   I do not recognise who you are however definitely you’re going to a famous blogger
   for those who aren’t already. Cheers!

  39. Thank you for the good writeup. It if truth be
   told was once a leisure account it. Glance complicated to more delivered agreeable
   from you! By the way, how can we keep up a correspondence?

  40. Hello! I know this is somewhat off topicbut I was wondering if you knew where I could find a captcha plugin for my comment form?I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems finding one?Thanks a lot!

  41. May I just say what a relief to uncover someone who actually knows what they are discussing on the web. You certainly know how to bring a problem to light and make it important. More and more people have to read this and understand this side of the story. It’s surprising you are not more popular because you certainly possess the gift.|

  42. You’re so cool! I don’t think I have read something like that before. So great to discover somebody with unique thoughts on this issue. Really.. thanks for starting this up. This site is one thing that’s needed on the internet, someone with a bit of originality!|

  43. Hello! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay. I’m definitely enjoying your blog and look forward to new posts.|

  44. excellent issues altogether, you just won a new reader. What might you recommend about your post that you just made some days in the past? Any certain?|

  45. It is not my first time to visit this site, i am visiting this website dailly and get nice data from here every day.|

  46. This is a great tip especially to those fresh to the blogosphere. Simple but very precise info… Many thanks for sharing this one. A must read article!|

  47. Why people still use to read news papers when in this technological world the whole thing is existing on web?|

  48. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! However, how can we communicate?|

  49. Wow, this paragraph is good, my younger sister is analyzing these things, therefore I am going to convey her.|

  50. wonderful publish, very informative. I’m wondering why the opposite specialists of this sector do not notice this. You must continue your writing. I am confident, you’ve a huge readers’ base already!|

  51. Thanks a bunch for sharing this with all folks you actually
   recognize what you’re talking approximately!

   Bookmarked. Please also talk over with my website =).
   We will have a hyperlink change arrangement among us

   my blog :: http://nastroyke-info.ru/

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj