test
Več

  PHECEDNIK VLADE NAJ BO!

  Anton Anžlovar - Čričo
  Anton Anžlovar - Čričo
  Jaz, Anton Anžlovar st., se imam za srečnega človeka. Čeprav mi je umrla mama že pri mojih 10 letih in sem nekaj let preživel pri treh tetah na Dolenjskem, nisem občutil tragike v svojem življenju. Nasprotno! Vse je bilo čarobno, pravljice sem bral še v gimnaziji. Prvič sem se zaljubil pri petih letih, v igralko Esther Williams, iz filma Ples na vodi. Mami me je, jokajočega, tolažila in me zasipala z ljubeznijo. Šola mi ni delala težav, jaz pa tudi šoli ne, še manj okolici. Prej kot ne sem bil tarča posmeha, ko sem na kolesu tovoril nerodno leseno škatlo z violino. "Violino cigano" so vpili za menoj, tudi kakšen kamen je priletel. Gimanzija je minila v pisanju pesmi, tudi sonetov in mlade ljubezni do moje žene, ki sem jo poročil po šestih letih poljubov, vzdihovanja in hrepenenja. Končal sem Višjo zdravstveno šolo za RTG-tehnike in se zaposlil v UKC, dobil 3 otroke in po 20 letih odšel v podjetniške vode. Zdaj uživam penzijo na podedovanem posestvu na Dolenjskem, kjer sem nekoč pasel kravo Neno. Zelo prijazna krava, toplo je gledala, pustila se je vpreči v voziček, na koncu pa je končala v juhi. Lepe spomine premlevam, z rahlo sladkorno in z zmerno hipertonijo, vse to pa na čistem zraku in s trdno domoljubno mislijo v srcu.

   

  Levak, ki je bedak,

  podpira Korla vsak!

   

  Je na konc’ še ratu

  - Advertisement -

  od Zokija pr’jatu

   

  Ker 46 glasov še ni,

  njega nič kaj ne skrbi!

   

  Kučan dal je njemu rôko,

  bôli ga za vas debeli đoko!

   

   

   

  &  &  &
  PODPIRAM(O) SLOVENSKI NEODVISNI MEDIJ:
  Spletni medij DOSJE – od 20. 5. 2020 pri Ministrstvu za kulturo RS vpisan v Razvid medijev RS -, ki ne prejema nikakršne subvencije, želim(o) podpreti z donacijo:  https://www.paypal.com/paypalme/mojcavocko?locale.x=en_US
  Kontakt za donacije in oglaševanje: pošlji e-pošto

  Naslovna fotografija, vir: https://www.google.com/search?q=erjavec+++ku%C4%8Dan&tbm=isch&ved=2ahUKEwiFz5ehmJ7uAhWPHuwKHQ1oBg0Q2-cCegQIABAA&oq=erjavec+++ku%C4%8Dan&gs_lcp=CgNpbWcQAzoECCMQJzoECAAQQzoCCAA6BAgAEBg6BggAEAUQHjoGCAAQCBAeUI36C1iMlgxg45wMaAJwAHgAgAGCCIgBoBOSAQ0wLjQuMS41LTEuMC4xmAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWfAAQE&sclient=img&ei=F6wBYMXnD4-9sAeN0Jlo&bih=850&biw=1680&rlz=1C1JZAP_slSI886SI886#imgrc=QTZiQWXORWgC0M

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  JEZDECI APOKALIPSE

  ON, KI RAZDVAJA …

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  ODPRTO PISMO VARUHU ČLOVEKOVIH PRAVIC!

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  1 komentar

  1. Mojcej, Oh, Moooojcej, what a beautiful D-day yesterday !
   ANTIFA se vozi v švapskih avtih, ker Lada zamuja z dobavo. Rok dobave kot pred 30 leti – min. 3 leta !

   NIMAM 46 Glasov, imam pa POGŠE MACAN!
   Pogše bi lahko bil sponzog Kučangolobične ANTIFA Nove Vlade, če bo FIFA prevzela pokroviteljstvo in dala mandatarja !
   (Erjauc še ne ve, de ga je Golobič otpikou, psssst!)

   Švapski Porsche terenski auto za na Lažgoše v spomin na genocidne uspehe pobijalskih črnih in rdečih herojev iz Dražgoš.
   (Mimogrede : Prisegam, da Švapski Porsche ni ruska LADA. Lado bom kupil samo za na Vršiško kapelico. Izjava : K.E. Jan 2021)
   Dejstvo je, da je Porsche za Nazi Hitlerja naredil ogromno maso tehnike in strojev za nacistični uničevalni stroj.

   Antifašist Egjavc dokazuje, da pakt o ” krvnem zavezništvu iz 23.Avg.1939 Nacijev in Komunistov” v nekaterih točkah še kako velja.
   Kogl se zgleduje najmanj po Milanu Kučanu, malem antifašistu z Goričkoga, simpatizerju ANTIFA ,ki tudi vozi švapski stroj že dolga leta in to nam je lahko v ponos.

   Smrt Fašizmu, kateremukoli, kjerkoli ga najdete, naj bo črn al pa rdeč , samo da diši po Fašizmu, ker, če ne smrdi po Fašizmu, mi, ki smo ANTIFA ne bomo imeli kaj delat.

   Torej: Smrt Fašizmu ! Naj živi butast Kučanof narod!

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj