test
Več

  ODPRTO PISMO VARUHU ČLOVEKOVIH PRAVIC!

   

  Ne bom se Vam predstavljala, ker me dobro poznate! Mnogokrat sem se obrnila na vaš urad, dobila od vas tudi nekaj napotkov in odgovorov. Naenkrat se je vse končalo in ste me obvestili, da je to zadnji odgovor od vas. Četudi se bom še naprej obračala na vas, bom odgovor dobila samo v primeru, da boste zaznali nepravilnosti. Vaše preusmerjanje pozornosti, ignoriranje pošte in oddaljevanje od srži problema in me je primoralo, da spregovorim. In neizmerna bolečina, ki je ne morem več prenašati v sebi. Moram jo izkričati, ker drugače bom sama sebe pokopala … 

   

  Nikoli se ne bom sprijaznila, da kot Varuh ČP niste ukrepali, ko ste videli: 

   da mi je hrbet obrnila odvetniška pisarna, ker se ni želela več ukvarjati z mano, ni želela nadaljevati postopka, ker nisem imela denarja za plačilo, BPP pa njenih uslug ne bi pokrilo. Ker je z netočnim pisanjem, da vse sodelavce obtožujem mobinga naredila nepopravljivo napako in s tem vse delavce obrnila proti meni. Da je zatajila dejstvo, da je z delodajalcem sodeloval sam gospod dr. Miro Cerar, takrat PV in kasneje minister, skupaj s svojo partnerko Mojco kot prijateljico delodajalca. Seveda je bil za to 100 % izvedbo postopka tudi dobro plačan, sicer po pravni in  legalni poti ... ki pa je nihče do danes ni želel in ni hotel odkriti! In vi se s tem strinjate! 

  - Advertisement -

   zastopala me je Odvetniška pisarna Stušek, katere solastnik je današnji direktor Sove, nekoč zaposlen pri Nini Zidar Klemenčič. V času Cerarjeve vlade je bil Klemenčič pravosodni minister, kasneje predsednik KPK. G. Stušek je zastopal tudi g. Praprotnika iz KPK, gospoda Janšo. Na vrh Sove ga verjetno niso pripeljala ravno naključja.    

   da se niste odzvali, ko sem vam poslala dokumentacijo, ki je razkrivala (dolžnega) ravnanja  odvetnika in zavrnitve OZS, ki ni upoštevala odvetnikovih napak, meni pa odvzela možnost nadaljnje pritožbe. G. Stušek je bil tudi predsednik odbora OZS Celje ... torej bo težko dobiti odvetnika, ki bo prevzel njegov primer ali nastopil proti njemu s pritožbo na OZS. Dobro ste vedeli, da OZS odvetnike zagovarja, pa ste me napotili tja!   

   da se niste odzvali, ko ste videli, da tudi DT ni ukrepalo. DT ni upoštevalo dejstva, da sem dala k njim prijavo zato, ker je tekom postopka prihajalo do vedno novih informacij, ki so nakazovale, da je bil postopek pred sodiščem izpeljan po vnaprej izpeljanem dogovoru. Tudi DT ni niti enkrat omenilo ime gospoda Cerarja, v izogib preiskavi in preusmerjalo pozornost na druga dejanja. Verjetno pa je bila generacija celjskih tožilcev, sodnikov in odvetnikov  deležna visoko moralnih predavanj profesorja Cerarja. Že iz tega vidika pa Bog ne daj, da bi kdo sploh upal pomisliti, kaj šele preganjati prvega moža Slovenije! Poiskali niso niti enega samega dokaza! Ne tožilstvo in ne policija! Kako naj človek gleda na visoke javne plače ljudi, ki niso preiskali tako resnega primera? Vi se pa s tem nedelovanjem strinjate!   

   

  Pri nas imamo malo čudne poglede. Govorimo o korupciji, namesto o zlorabi položaja. Osebnostna odgovornost prevračamo na skupno odgovornost. Konflikta interesov pa ne poznamo ... Na KPK je bilo vse javljeno. Ampak tam so se ukvarjali z delodajalcem in njegovim že propadlim mobingom, torej s preusmerjanjem pozornosti, namesto, da bi vzeli pod drobnogled gospoda Cerarja. To jim je uspelo zavlačevati tako dolgo, da se je gospod odločil zapustiti politiko. Namensko, namerno zavlačevanje 9 mesecev, ponaredba dokumenta z datumom za nazaj in njihova odločitev, da  primera sploh ne vzamejo v obravnavo, čeprav so imeli  pred tem namen zadevo preiskat, kar izhaja iz dokumentov. Vas pa ta odločitev ne čudi! Še enkrat sem jim opisala njegovo zakonito, legalno delovanje, ki ga meni ni mogoče dokazat! Pristojni pa le imajo za to ustrezna »orodja«, samo uporabit jih je treba! 

  V politiki je preveliko privržencev in prijateljev gospoda Cerarja. Proti njemu nihče noče nastopat. Njegovo ime in  njegovo vpletenost vsak vidi, ampak molči. Tam nekje v parlamentu in v vladnih službah se gotovo veliko govori o njem in tem primeru. Tudi ga zagotovo vsi o tem dobro obveščate. Seveda, ker se srečujete, pogovarjate, sodelujete ... V politiki je preveliko pravnikov. Pravo izkoriščajo za to, da po pravni poti ščitijo tiste, ki pravo zlorabljajo. Vi to veste, ampak ne ukrepate! 

  Ta postopek je bil izpeljan tako proti meni, da odslej priporočam vsem, ki so obtoženi mobinga, da se obrnejo na tu omenjene ljudi za nasvet in bodo zagotovo oprani krivde, ali pa si ogledajo sodno prakso mojega primera. Vas pa pozivam, da zakon o trpinčenju na delovnem mestu pošljete v ustavno presojo, kajti s tem primerom je zapečaten boj mobingiranih in šikaniranih ljudi. Že tako težko dokazovanje mobinga  žrtve ne bodo mogle več dokazati. Izpodbija se temelj. Kar so doživeli drugi, se na sodišču ne sme govorit. Vsaka neprimerna beseda, zmerjanje mora imet pričo, prav tako zdravniški izvidi. Zdravnika sploh ne zaslišijo. Za sodnika niso pomembne posledice, ne zdravstveno stanje, ne bolečine, ne modrice  ker ne moreš dokazat kdo ti jih je povzročil! 

   

  Pričakujem, da se bo name vsul kup kritik, ker sem samo povedala, kar vem, saj je to moja pravica in neizmerna bolečina. Obtožite me lahko blatenja, ampak to ni blatenje. To je resnica. Lahko rečete, da je to moje pisanje posledica moje neuravnovešenosti, kajti bila sem pač v PB, kar ne skrivam. Četudi sem tam dobila pečat, ki ga bom nosila do smrti, se ga ne sramujem. Sramujejo naj se ga tisti, ki so mi ga zadejali. In enaki bomo takrat, ko boste drugi toliko noči prebedeli zaradi mene, kot sem jih jaz zaradi vas. 

  Tako Vi, kot gospod dr. prof. Miro Cerar, nekdanji PV in minister, svetovalec in pravnik, sta javnosti znana kot velika zagovornika človekovih pravic. Veliko govorita o dolžnem ravnanju, zagovorništvu ranljivih, etiki, človekovih pravicah … Čas bi bil, da začneta tudi misliti na ljudi, ki so izven vaših krogov, ki rabijo pomoč in ukrepanje organov! Sprašujem Vas, s čim sem si zaslužila (glede na to, da me nihče od vaju ne pozna), da tako neusmiljeno in brez vsake slabe vesti hodite po meni?? 

  Pričakujem, da boste tokrat ustrezno ukrepali, z vsemi vpletenimi pravniki skupaj! Še je čas … če imate vsaj malo sramu! 

   

  Vir: https://pixabay.com/photos/garlic-food-vegetables-corrupted-1712365/

   

  P. S.: odprto pismo, Varuhu človekovih pravic RS poslano pred nekaj dnevi.

   

   

   

  &  &  &
  PODPIRAM(O) SLOVENSKI NEODVISNI MEDIJ:
  Spletni medij DOSJE – od 20. 5. 2020 pri Ministrstvu za kulturo RS vpisan v Razvid medijev RS -, ki ne prejema nikakršne subvencije, želim(o) podpreti z donacijo:  https://www.paypal.com/paypalme/mojcavocko?locale.x=en_US
  Kontakt za donacije in oglaševanje: pošlji e-pošto

  Naslovna fotografija: https://www.varuh-rs.si/

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  3 KOMENTARJI

  1. Spošt. ga.Vočko , se opravičujem , da tečnarim, pojavila se je težava, očitno Emaila niste še morda preprala – prosim da gornje tri moje komentarje : On 01.02.21 at 14:44 / On 02.02.21 at 08:48/on 02.02.21 at 08:48/ izbrišete tukaj zgoraj. Še bolj pa se opravičujem ga.Zorko, da preklicujem gornje vsebine in se umikam iz zadeve zaradi povsem tehničnega razloga iz te moje mineštre in Vam želim vso srečo.

  2. Spošt.g.Mojca Vočko, ponavljam prošnjo. ki sem Vam jo poslal danes dopoldan po E-pošti:
   Iz trapastega tehničnega razloga ,ki se mu reče trdi disk moram preklicati gornje tri komentarje in jih, prosim izbrišite.
   Zelo se opravičujem gospe Zorko in ji želim vso srečo!

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj