Več

  PA VENDAR …

   

  Kamorkoli že spadamo med desne, leve, rdeče, zelene ... -, moramo priznati, da smo korona krizo zelo uspešno prestali, če pomislimo, kakšna tragedija se je dogajala le nekaj sto kilometrov od nas. In pri tem moramo hote ali nehote priznati uspehe zelo operativni vladi in seveda njenemu predsedniku, gospodu Janši. Moramo si priznati, da je skoraj za las prišel na čelo vlade in prekinil nezadostno aktivnost prejšnje vlade na tem področju. Očitati mu diktaturo, zmanjševanje demokratičnih svoboščin, in to od vodilnih nekdanjih totalitarcev, pa je že kar abotno. Vemo, da so druge države uvedle še strožje ukrepe, celo policijsko uro. Očitki Janši o podrejanju policije so smešni, saj vemo, da so določene osebe na ulici zahtevale njegov linč. Pa so te osebe sploh aretirane? Niso, kakor nam je znano, torej o podrejanju policije ni argumentov. Prav tako niso razumljive kolesarske demonstracije, saj njihovi udeleženci dajejo tako različne izjave, da nam ni znano, proti čemu sploh demonstrirajo. No, vemo, v nos jim gre desna vlada pod vodstvom gospoda Janše in so korajžni še posebej sedaj, ko smo trenutno pustili za sabo korona virus in so ostali tudi po zaslugi nekaterih v vladi pri zdravju – in kar je še važneje: pri življenju.

  Gospod Janša vodi tudi vojno z mediji. Samo tukaj manjka en zelo važen pridevnik: lažnivimi ali fake mediji, ki so uspeli ustvariti v 30 letih klimo proti njemu. Veliko ljudi slišimo, da ne marajo predsednika vlade, ko pa jih vprašaš, zakaj, pa ne vedo odgovora. Mi, normalno dojemajoči, tudi ne čutimo nobene »orbanizacije« Slovenije in, zaboga, dajte nam »levaki« že en dokaz, da Orban financira SDS ali pa se denar nosi čez mejo v »aktovkah«, pa ga cariniki ne odkrijejo! Ko bo prišel na plano samo en relevanten dokaz, bom to verjel tudi jaz. Tako pa je res, da tisočkratna laž postane po komunističnih  manirah resnica.

  Moram pa tudi pohvaliti prejšnjega predsednika vlade, ki je v svoji karieri naredil najbolje zadnjo potezo, ko je odstopil.

   

  - Advertisement -

   

  Vseskozi nas Nacionalka »futra« s korupcijo pri nabavi zaščitne opreme. Pa do zdaj še niso pokazali niti enega dokaza. Povedati je treba, kdo, kdaj, kje, koliko, za koga in tako naprej. Nobenega odgovora. Seveda pa gospa Erika izbere za gostjo v Tarči sodelavko podjetja, ki naj bi zaščitno opremo dobavilo jeseni 2020 – kam na pokopališča? Pri gostih in po vprašalniku recimo poizveduje o marži posameznih podjetij. Draga gospa Erika, sprejeli smo kapitalizem, katerega cilj je ustvarjati dobiček in to čim večji dobiček, kar regulira konkurenca – zato mora kontra temu delovati socialna država. Način poslovanja, spopad s konkurenco in tudi seveda marže so stroge poslovne tajnosti lastnikov, podjetnikov – in to, kar delate vi, je za kapitalizem bogokletno. Tega vam nihče ni dolžan sporočiti. Cel kapitalistični svet bi se smejal takim vprašanjem. To je tako, kot bi vas spraševali, s kom ste bila prejšnjo noč, kaj sta delala, ali ste imela od tega kake koristi. Poskusite izvedeti marže od kakega podjetnika iz Foruma 21, recimo. Če pa sumimo, da je kaj narobe, imamo ustrezne organe, ki bodo zadevo raziskali, in če gre za kriminalno dejanje, bodo prišli tudi do višine marže. Izgleda, da ta vaša FDV ne daje dovolj širokega znanja, in kot vidimo, kljub temu da je financirana iz proračuna, vzgaja predvsem novinarje za eno politično opcijo! Torej bi bilo treba razmisliti, kam gre naš denar, nas »nelevakov«, ki se ne strinjamo s tem – tudi za vašo RTV, ki se ima za nacionalko! In še kakšna takšna inštitucija bi se našla. No, naj nadaljujem z večerom na RTV. Po Tarči povabijo v Odmeve ožjega sorodnika organizatorke »kolesarjenja«, ki bo seveda kritiziral kolesarjenje. Perfidna serijska izbira povabljencev. »Kolesarji«, prestopniki v parlamentu za male usluge in plačilo vas vodijo tisti, ki želijo čim večji kaos v državi, da bi si prilastili čim večji kolač iz proračuna in čim večji delež dodane vrednosti, ki jo ustvarjate tudi vi, »levaki«, pristaši gospodarsko zablodelega in na zločinu ter laži temelječega sistema. Človek se vpraša: pa imate res tako velike koristi od tega?

  Sicer pa si vsi normalno misleči želimo, da je ta vlada zadevo s korona virusom oddelala z odliko (kar je zanjo tudi skoraj pogubno – da uspe tak rezultat Janševi vladi, to pa že ne gre in ni dobro). Iz tega razloga kolesarjenje, prestopi med poslanskimi skupinami, skratka treba je najti način rušenja uspešne vlade, ki pa jo šele zdaj čaka pravo delo. Ponovni zagon gospodarstva, težave, ki jih bo povzročil padec BDP. Seveda bodo vladi očitali povečanje zadolženosti zaradi blažitve krize. Tu se pameten človek vpraša, ali zadolžitev ali več umrlih, več propadlih podjetij, brezposelnost, večji socialni problemi ... Normalno inteligenten človek gotovo ve, kaj je pravi odgovor. Vlado čaka tudi ureditev razmer zdravstvu, ki bi mu brez korupcije gotovo zadostovala sredstva, namenjena iz proračuna, ureditev krivosodja, ki ga Logarjeva resnica boli. Toda vprašajmo se, kaj je večji problem države: to, da nekdo pove resnico Evropi ali da imamo sodstvo, kot ga imamo? Bomo kmalu dočakali pravično in pravočasno sojenje, ki bo enako za vse državljane RS? Ob pisanju neke kazenske ovadbe me je gospod policist opomnil, da se bo treba kar sprijazniti, da v Sloveniji obstaja več kategorij prebivalstva. Tak je bil tudi rezultat kazenske ovadbe.

   

   

   

  /Naslovna fotografija, vir: FB-stran Vlade RS/

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  JEZDECI APOKALIPSE

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj