Več

  MOTEČI TVITI

   

  Kratko, jedrnato – bistveno, logično (vzrok  posledica) sem poudarjala svojim dijakom pri ocenjevanju znanja iz politične (SFRJ), kasneje le še ekonomije.

  Alergijo na dolgovezno filozofiranje (flancarjenje) sem dobila v času pluralizma samoupravnih interesov, ki ga je s temelji marksizma v šolskem učbeniku STM obdelal današnji RTVrazlagalec ekonomije dr. Bogomir Kovač (dvojček analitik pravnika dr. Rajka Pirnata). Ko sem se zagrizla v prvi stavek, dolg pol strani, sem se že »izgubila«, vrnila sem se na začetek. Po tretjem preizkusu sem obupala, saj se nisem uspela prebiti niti do konca prve strani. Ubogi dijaki, sem si mislila.

  Nek pameten dijak me je, potem ko so v SLO nastajali novi učbeniki, vprašal, zakaj pri pouku zgodovine ne uporabljajo novega učbenika, ampak si morajo snov zapisovati po nareku profesorja. Jasno, avantgarda se je težko prilagajala spremembam – novitetam, saj se celo danes retrogradno vračamo v »pravično preteklost«.

   

  - Advertisement -

  Epilog

  So današnji problem Slovenije Janševi tviti (kratko, jedrnato, logično)?, sprašujem Delovo novinarko S. Kos, ki na drugi strani (4. 8. 2020) ponovno poučuje (alias indoktrinira) Delove bralce, ko piše o M. Toninu (analiza delovanja vlade) ob obletnici stranke NSi, ter seveda ne pozabi na dežurno članico Novakovo ter na mnenje priročnega političnega analitika (?!) Pavla Gantarja.

   

   

  Ko sem za anketo Mediane (pred meseci) ocenjevala politike in ocenila JJ s petico (tudi njegove tvite), Židana, Šarca in Fajonovo pa z enico, me niso več poklicali za mnenje. Toda, pred par dnevi se je zgodil klic – na moje vprašanje, o čem bo govora (čeprav sem vedela), mi je mladenič dejal, da o poslušanju radia in …, seveda o aktualnih političnih dogodkih, sem zaključila in nadaljevala: »Hvala, ne bom odgovarjala, ker radia ne poslušam, kajti med predvajanjem glasbe novinarji mimogrede tudi politično manipulirajo in indoktrinirajo poslušalce.« Nekateri med njimi ob petkih redno biciklirajo in želijo smrt – pokop janšizmu. Zanimivo, Janša se že desetletja bori za pravo demokracijo (njen temelj sta vladavina prava in svobodni pluralni ne pa enoumni mediji), opozicija pa to javno, ob podpori dominantnih medijev, opredeljuje kot ideološkost. HALOOO?

   

   

  /Fotografije: https://pixabay.com//

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  UDBOMAFIJSKI UMOR ODLIČNEGA KRIMINALISTA

  LIPICANCE KOLJEJO! JEDO NA BRDU?!

  ZAROTA VELIKIH STARCEV

  REVOLUCIJA V ZRAKU

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj