test
Več

  MARKO BANDELLI – KOMENSKI BETONARSKI MATADOR ZA PRAVICE NAŠE ŠIVILJSKE GOSPE MAG. ALENKE BRATUŠEK

   

  „Povsod je polno cest in betona, povsod je polno zvezd.
  Težko zaspim, ker vem, da je ona, kraljica temnih mest. 

  Siddharta, Matador, Album: Nomadi, 2017

   

  Zakon privlačnosti je vsekakor kompleksno filozofsko vprašanje, ki pa dejansko v praksi deluje. Vsi smo ustvarjalci svojih življenj in vsak trenutek je odvisen zgolj od naših odločitev. Žal pa se v mnogih primerih zakon privlačnosti izkorišča tudi za podle interese posamezne osebe, ki je za svoj obstanek v družbi pripravljena iti tudi preko trupel.

  - Advertisement -

   

  Minuli ponedeljek je bilo v slovenskem hramu demokracije spet glasno in veselo. Na ta dan je namreč potekala že 61. izredna seja Državnega zbora, na kateri so predstavniki ljudstva »debatirali« o konstruktivni nezaupnici aktualni vladi Janeza Janše, pobudnik katere je bila  Koalicija KUL z enim izmed največjih zagovornikov privilegirancev ljubljanskega, murgelskega kraljestva, Karčijem Viktorjem Erjavcem na čelu.

  Na tem t. i. Stand up-u nižjega ranga smo bili ponovno deležni, če se slogovno, slikovito izrazim v jeziku naših balkanskih južnih bratov, »svega i švasta«.

  Kot se za takšne predstave spodobi, so pod taktirko ljubljanskega murgelskega kraljestva, njegove ekscelence Milana Kučana Plavega in njegove žene Štefanije, rojene Krpač, njeno glavno vlogo kot ponavadi spet prevzeli levi ekstremisti poslanske skupine Levica, katerih domet je ponovno pripadal dvema najbolj krvoločnima zagovornikoma strankine marksistične/socialistične ideologije: škofjeloškemu »wanna be Che Guevara boyu« tovarišu Kordišu in pa seveda samostojni kulturnici v prostem času, pa nekdanji voditeljici  kviza – Najšibkejši  člen –, ki pa si še vedno kljub drugemu zaporednemu poslanskemu mandatu ni uspela urediti svojega minimalca, Violeti Tomić. Torej še ena predstava nevredna svojega denarja.

   

   

  Pred kakšnim tednom dni sem si po sto letih ponovno privoščila večer v dvoje.

  Saj poznate tisto »foro«, ko zvečer počakaš, da otroci zaspijo, in se ti kakšno uro kasneje pridruži tvoj prijatelj, s katerim si poleg kozarca vina privoščiš še ogled enega filma, čigar primarni cilj je sprostitev utrujenih možganskih celic, ki so v toku vsakdanjika zaradi velike odgovornosti do lastnih otrok primorane delovati na najvišji stopnji možganskega delovanja.

  Torej je ta večer obveljala moja, zato sva si ogledala nek italijanski film nižjega miselnega ranga, bistvo katerega pa je bil, kakopak, mlad, lep italijanski mafijaš s prelepo vilo na morju, z dragim voznim parkom ter elitnim stilom življenja, čigar obvezen dodatek so bile seveda tudi lepe ženske. Torej, nič kaj presenetljivega, kar mi že ne bi bilo poznano.

  Še sama točno ne vem, zakaj, ampak med temi posameznimi, pocukranimi kadri, se mi je v misli večkrat prikradel nihče drug kot pa naš komenski, betonski matador Marko Bandelli, poznan kot največji častilec lika naše gospe dive Alenke Bratušek.

   

   

  Matador Marko je vsekakor posebnost aktualne slovenske politike in ga z največjo možno mirnostjo na tem mestu etiketiram kot enega izmed najzvestejših sopotnikov naše gospe dive Alenke.

  Prvič so se poti našega matadorja Marka in gospe dive Alenke križale v času delovanja šerifove instant strančice, ki je bila, kot že vemo, ustanovljena za potrebe murgelskega kraljestva Kučana Plavega in njegove žene Štefanije, rojene Krpač, Pozitivne Slovenije.

  Svojo politično kariero pa je matador Marko uradno pričel z zmago na županskih volitvah 23. oktobra 2014, ko je postal župan Komna. Po tistem znamenitem notranjem razkolu šerifove instant strančice v Pozitivni Sloveniji, ko so gospa diva Alenka odstopili s svojega položaja, ji(m) je matador Marko namreč pridno sledil in tako kandidiral na njihovi kandidatni listi SAB in bil tako na predčasnih volitvah, ki so potekale 3. 6. 2018, v volilnem okraju Postojna II. izvoljen za poslanca 13. sklica državnega zbora Republike Slovenije.

   

  Potem, ko so najtesnejši sodelavci murgelskega kraljestva njegove ekscelence Milana Kučana Plavega in njegove žene Štefanije Krpač z zadnjimi atomi moči 17. avgusta 2018 na oblast spravili našega Marjana, je matador Marko, ker je pridno sledil svoji šefici, gospe divi Alenki, bil 13. septembra izvoljen v funkcijo ministra za razvoj, strateške projekte in kohezijo Republike Slovenije in s tem se je matadorjev dvomesečni šov pričel.

  Matador Marko Bandelli je namreč lakomen, kot je, svojo ministrsko funkcijo skušal opravljati po načelu zakonov italijanske mafije. Torej nekako takole: »Jaz sem Marko Bandelli, kaj boš pa ti meni?«, kar pa na nek način, če se poglobim v njegovo preteklost, ni niti tako presenetljivo.

  Matador Marko je namreč rojen v Trstu, kjer je tudi preživel svoje otroštvo in mladost, torej je na ulicah Trsta moral doživeti in videti marsikaj.

  Prav tako pa tudi njegova zunanjost, način oblačenja, kič okoli vratu, govorici telesa, obrazna mimika in omejena zmožnost razvoja normalne komunikacije, ki jo najbolje ponazorim z verzom enega največjih hitov nekdanje, slovenske najuspešnejše dekliške pop skupine Power Dancer »Pozor, pozor, aha, pripravi se, svet je moj in jaz napadam te. Pozor, pozor, aha, pripravi se, z mano boš, ne ustavim se.«, pričajo o tem, da mu italijanska mafija predstavlja izjemno velik življenjski vzor in da od tam črpa svojo življenjsko inspiracijo.

   

  Marko Bandelli, vir: https://twitter.com/BandelliMarko/status/1361326546011779073

   

  Matador Bandelli se je tako na svoji ministrski funkciji obdržal točno dva meseca. Vendar pa dovolj dolgo, da je s svojimi res neumnimi manevri, kot je zloraba modrih luči na vladnem službenem vozilu, s pomočjo katerih se je skušal izogniti gneči na ljubljanskih ulicah, in pa odkrite grožnje v elektronskih sporočilih sedanjemu županu Komna, Eriku Modicu, dosegel lastno dno od dna, kar pa ga žal spet ni »spravilo« k sebi.

  Prav tako ga ni k sebi spravila niti zaušnica našega Marjana, ki pa mu moram, kljub temu da o njem nimam najboljšega mnenja, vseeno priznati, da je v primeru Bandelli perfektno odigral svojo vlogo potem, ko ga je – Bandellija namreč – kot majhnega nebogljenega kužka poslal nazaj v poslanske klopi, njegovo ministrsko mesto pa je kasneje zasedel še en kader iz kvote stranke SAB, Iztok Purič. Bandelli pa je s svoje performanse s seje v sejo »veselo« nadgrajeval.

  Svoj performanski vrhunec je dosegel ravno prejšnji ponedeljek, ko je med krčevitim branjem svoje šefice Alenke, v katero je nedvomno zagledan do onemoglosti, predlagal postavitev kipa v njeno čast, saj očitno tudi on deli njeno bolno mnenje o tem, da je ona edina rešiteljica države Slovenije. Res, to pa je izjava, vredna svojega zapisa v bienale slovenskega povojnega političnega delovanja.

  O tem, kako so Alenkini očesni bliski ob tej res neumni izjavi dosegli vrhunec notranjega zadovoljstva, sploh ne rabim izgubljati besed.

   

   

  Vseeno pa moram matadorju Bandelliju tukaj, ker me je na socialnem omrežju Twitter že pred časom iz meni neznanih razlogov blokiral, sporočiti, da že več kot štiri leta živim v prestolnici avstrijske zvezne dežele Štajerske, Gradcu (Grazu), in mu tako s prve roke povem, da so bile tukaj vse prodajalne, razen tistih nujnih življenjskih, od 26. 12. 2020 do 8. 2. 2021 ZAPRTE.

  Torej matadorjeve izjave temeljijo vedno znova zgolj na principu tistega znanega slovenskega pregovora: »Lastna hvala, cena mala!« ali po domače: matador Bandelli nimam pojma prav o ničemer, kar je sramotno za nekoga, ki naj bi spadal v krog najpomembnejših slovenskih poslovnežev.

   

  In še čisto na koncu bi rada dodala še to: ta njegov izbruh, ko je za vikend preko socialnega omrežja Twitter iz čistega mira napadel in grozil poslanski SDS Anji Bah Žibret, je presegel vse meje dobrega okusa. To gnusno dejanje mora biti najostreje sankcionirano!!!

  Predsednik Državnega zbora Republike Slovenije, g. Igor Zorčič, ima sedaj idealno priložnost,  da se v proceduro vloži nov poslanski etični kodeks, ki bo najostreje sankcioniral takšne poslance, ki očitno nimajo pojma, kar je dejansko osnovno poslanstvo, ki bi ga naj opravljali izvoljeni predstavniki ljudstva.

   

   

  Vir: https://twitter.com/SVesel/status/1363402736335790081
  Gospe divi Alenki pa bi ob tem rada sporočila, naj se neha sprenevedati in naj že enkrat začne postopati v skladu s svojimi prepričanji, ki jih tako vneto zagovarja: torej naj zaščiti omenjeno poslanko in sankcionira poslanca komenskega betonskega matadorja za njene pravice, Marka Bandellija, ker pač on ne zasluži biti del nečesa, kar naj bi bilo poslanstvo vseh tistih, ki so bili za to funkcijo od nas volilcev in volilk izvoljeni.
  Vir: https://twitter.com/Alexander_SLO/status/1363796052466425856/photo/1
  &  &  &
  PODPIRAM(O) SLOVENSKI NEODVISNI MEDIJ:
  Spletni medij DOSJE – od 20. 5. 2020 pri Ministrstvu za kulturo RS vpisan v Razvid medijev RS -, ki ne prejema nikakršne subvencije, želim(o) podpreti z donacijo:  https://www.paypal.com/paypalme/mojcavocko?locale.x=en_US
  Kontakt za donacije in oglaševanje: pošlji e-pošto
  Naslovna fotografija: Marko Bandelli; vir: Stanko Dušak, @bo7ksar, Twitter

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  JEZDECI APOKALIPSE

  ON, KI RAZDVAJA …

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  ODPRTO PISMO VARUHU ČLOVEKOVIH PRAVIC!

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  1 komentar

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj