Več

  LIPICANCE KOLJEJO! JEDO NA BRDU?!

   

  ABSOLUTNO IN Z ZAKONOM PREPOVEDATI KLANJE LIPICANCEV ZA MESO!

  To bi morala storiti Kobilarna Lipica že leta 1947 s prvim dnem svojega obstanka! Pa ni! Le nestrokovno hvaliti se znajo o svoji vrhunski oskrbi lipicancev (laž!, o. p.).

  Kako je mogoče, da v tako »vrhunski« kobilarni čudežno umre na desetine lipicancev? Bodisi pod sedlom ali zaradi poškodb pri nestrokovnem treningu, zaradi slabe prehrane, zaradi »nesreč« na pašniku, nepotrebne, ekonomske in “šparavne” evtanazije … Še najhuje pa je, ko jih Kobilarna podarja ali prodaja za drobiž ljudem, ki v teh konjih vidijo le meso … V zadnjih 30 letih se je zamenjalo že 16 direktorjev, a niti eden se ni odločil, da bi lipicanca izločili od klavnih konj!

  Zato, za vraga, dajte že enkrat v Zakon o Lipici člen, ki prepoveduje klanje lipicancev!

  - Advertisement -

   

  “Tradicija reje lipicancev je bila na prvi decembrski dan leta 2022 vpisana na Unescov reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva,” navaja Lipica na svoji spletni strani. Tozadevne svečanosti se je udeležila tudi ministrica za kulturo RS dr. Asta Vrečko, ki je takole pozirala z neprecenljivim Unescovim dokumentom. Vir: https://www.lipica.org/sl/vpis-reje-lipicancev-na-unesco-ov-reprezentativni-seznam-nesnovne-kulturne-dediscine/

   

  Lipicanci v Lipici, vir: https://www.lipica.org/sl/lipicanci/

   

  Lipicanci v Lipici; vir: https://www.lipica.org/sl/o-podjetju/

   

  Grčija je lani celo prepovedala klanje vseh konj v državi! Morda se Grki bolje zavedajo svoje antične, kulturne in zgodovinske dediščine! V Sloveniji pa nič od tega.

  Lipicanec je naša kulturna in naravna dediščina, povsod se z njim hvalimo, z njim potvarjamo zgodovinska dejstva in celo lažemo! Upodabljamo ga na kovancih, podarili smo ga celo vidnim državnikom (Gadafi, Elisabeth II – prav njen konj je čudežno umrl zaradi slabega srca, obdukcija je pa pokazala dva polmetrska hematoma), darujemo Kogojevega lipicanca najpomembnejšim obiskovalcem Slovenije, častimo ga v nebesa … na koncu pa marsikaterega lipicanca zakoljemo in pojemo na krožniku. Celo na protokolarnem Brdu!

  Lepo vas prosim, podarite mu vsaj to čast …

  Iztok Humar v imenu Akademije klasične šole jahanja in dela z lipicanci, februar 2024

   

  Znamenito (prestižno) Brdo, del katerega je tudi grad Brdo blizu vasi Predoslje, prvi renesančni dvorec na Kranjskem, že dolgo državni protokolarni objekt. Izjemen poznavalec Kobilarne Lipica Iztok Humar, sicer nekdanji dresurni in klasični trener konj Kobilarne Lipica, razkriva, da na protokolarnem Brdu servirajo in jedo zaklane lipicance! Vir: https://brdo.si/objekti/o-gradu/

   

  Ta alarmantni strokovni komentar njegov avtor objavlja na svoji Facebook strani, kjer je tudi dosegljiv.

  Naslovna FOTO: lipicanci v diru v Lipici; vir: https://www.lipica.org/sl/o-podjetju/

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj