Free Porn
xbporn
Več

  JUNAŠKA AKCIJA: RDEČ NAGELJ NA MARIBORSKIH VSTAJAH LETA 2012/2013

  Zoran Šarič, kriminalist v pokoju
  Zoran Šarič, kriminalist v pokoju
  Sem Zoran Šarič, rojen Mariborčan, domoljub, junija leta 1991 sem aktivno sodeloval v osamosvojitveni vojni kot delavec organov za notranje zadeve, od meseca decembra 2020 upokojen, do takrat pa 32 let redno zaposlen v policiji, 25 let na delovnim mestih kriminalistične policije kot kriminalist, zadnjih 7 let pa pomočnik vodje izmene v Operativno komunikacijskem centru Policijske uprave Maribor. Predvsem v zadnjem desetletju sem pri svojem delu pričel zaznavati veliko nepravilnosti in nezakonitosti v samih vrstah organov preiskovanja in pregona, kar sem kljub veliki izpostavljenosti predstavil v knjigi Županov boj o Francu Kanglerju. Danes nadaljujem s tovrstno tematiko, v pripravi je druga knjiga Boj še ni končan. Aprila 2020 sem bil celo deležen njihovega maščevanja zaradi mojih nazorov in aktivnosti v obliki predkazenskega pregona in hišne preiskave, vendar jim ni uspelo, dosegli so le svoj debakel, še enkrat več dokazali svojo zahrbtnost in nesposobnost. Ker skoraj do potankosti poznam delovanje in zakulisje teh organov, hkrati pa imam dober vpogled tudi v sedanje vroče politično dogajanje, smatram, da bodo moje kolumne prikazale neko realno stanje in predvsem resnico, kar je danes v množici medijskih manipulacij in sprevračanja dejanskega stanja nujno potrebno.

   

  Današnja družbenopolitična situacija v naši državi počasi, ampak zanesljivo, dobiva neke nove dimenzije, stvari se nekontrolirano zaostrujejo, leva opozicija je prešla v popolno ofenzivo proti aktualni vladajoči strukturi, z edinim in izključnim namenom zrušitve Janeza Janše in njegove vlade, pri čemer uporablja vse mogoče prijeme za dosego svojih ciljev. Ob tem početju se očitno ne zaveda, kam lahko vse skupaj privede.

  Dobra iztočnica in smerokaz so lahko mariborske vstaje, ki so se dogajale v mesecih november, december 2012 in januar 2013, ko so prav tako politično hujskaštvo, diskreditacije, medijski umori privedli skoraj do državljanske vojne v celotni državi, z inicialom pa v Mariboru. Povod bi naj bila domnevna kriminalna dejanja takratnega mariborskega župana Franca Kanglerja, na katerega so se obesili kriminalisti, FURS, KPK, tožilstva, sodišča, MSM-mediji. Danes je vesoljni Sloveniji znano, da je sodni epilog v korist Franca Kanglerja, z rezultatom 25:0.

   

  2. mariborska vstaja 26. 11. 2012; FOTO: Zoran Šarič

   

  - Advertisement -

  Deset tisoči Mariborčanov in državljanov celotne Slovenije so se tiste mesece zgrinjali v sam center mesta Maribor, tam protestirali zoper župana Kanglerja in koruptivno elito, v začetku mirno in glasno, nato pa koncem meseca novembra in v začetku decembra 2012 na dveh vstajah zelo nasilno, tragično.

   

  Sledi nasilja na 2. mariborski vstaji 26. 11. 2012; FOTO: Zoran Šarič

   

  Organizatorji, ki so se s pozivi k vstajam hoteli le malo poigrati s Kanglerjem, so v nadaljevanju izgubili kontrolo nad dogajanji, posledica pa je bila na desetine hudo in lažje poškodovanih občanov in policistov. Kilogramske granitne kocke, prometni znaki, celo izredno močna eksplozivna sredstva so leteli proti policistom in le sreči se je moč zahvaliti, da ni prišlo do smrtnih žrtev. Zanimivo in žalostno je, da še do danes mariborska policija ni izsledila in procesirala organizatorjev vstaj, čeprav so znani.

   

  Eksplozivno telo na 2. mariborski vstaji 26. 11. 2012, FOTO: Zoran Šarič

   

  V tem času sem kot kriminalist PU Maribor službeno deloval na več vstajah in lahko si mislite, kako nemočen in besen sem se počutil ob spremljanju prelivanja krvi mojih kolegov, pa tudi marsikaterega nedolžnega občana. Takšno dogajanje mi je bilo popolnoma nesprejemljivo in venomer sem razmišljal, kaj storiti, da se to prelivanje krvi nemudoma konča.

  Zadnje dni meseca novembra 2012, po drugi mariborski vstaji, ki je bila ekstremno nasilna, sem se odločil na zasebnem družbenem omrežju kontaktirati osebo, Bojana P., ki je bil pravzaprav nazorsko, poklicno, moje popolno nasprotje, v tistem času tudi eden od gorečih Kanglerjevih nasprotnikov in vstajnikov, sumil sem celo, da bi lahko bil eden od organizatorjev. Je pa bil tudi oseba, s katero sem imel sam že dalj časa zelo pristne, kolegialne in človeške odnose, spoštovala sva drug drugega, čeprav sem bil jaz kriminalist, on pa nekako na drugi strani.

  Oba sva se strinjala, da je nasilje na vstajah zavržno, nesprejemljivo, in treba je bilo takoj najti rešitev, da se to zaustavi. Ampak kako in kdo sva sploh midva med to ogromno množico, da bi lahko karkoli rešila?

   

  Granitna kocka; vir: https://unsplash.com/photos/4cV4QhKilD8

   

  Ne spomnim se, komu se je utrnila ideja, njemu ali meni, ampak ugotovila sva, kako bi bilo fantastično videti, da protestniki oziroma vstajniki namesto granitnih kock policistom raje izročijo rdeč nagelj v znak sprave, saj niso ne eni ne drugi krivi za nastalo situacijo. Nasilne izgrednike pa bi policija vsekakor osamila in izločila iz mirne množice.

  Odločila sva se, da vsak po svojih močeh in straneh pozoveva k uresničitvi najine ideje. In takrat sva ugotovila, kakšno moč imajo dejansko socialna omrežja. Sam sem na več policijskih facebook skupinah posredoval najino idejo, napisal, da se pripravlja umiritev razmer z akcijo »podarimo policistom rdeč nagelj«, Bojan pa je med vstajniki, kjer je imel možnost in kontakte, predlagal ter prosil, da se v nadalje vzdržijo vsakršnega nasilja na protestih in v znak umiritve raje policistom podarijo rdeč nagelj. Začetni odzivi so bili vsekakor zasmehujoči, zadržani, skeptični, potem pa se je kmalu pričel dogajati čudež.

   

  Nagelj, vir: https://pixabay.com/photos/flower-red-flowers-petal-bloom-4997990/

   

  V decembru 2012 in januarju 2013 je bilo v Mariboru kar nekaj protestov, ki so se hkrati razširili po celotni Sloveniji. Pa se je za najin apel očitno razvedelo po družbenih omrežjih in v medijih sem lahko opazoval protestnike, ki so podarjali policistom rdeče nageljne. V začetku posamično, na naslednjih protestih pa že množično. Z Bojanom sva komunicirala in bila oba vzhičena, kar evforična nad tem, da je uspel najin poziv k tej akciji.

   

  Pripadnik posebne policijske enote med eno od vseslovenskih vstaj leta 2012; vir: knjiga Županov boj

   

  Še danes verjetno redko kdo ve, da sva jaz in Bojan P. v ozadju akcije »podarimo policistom rdeč nagelj«, in ponosen sem na to. Predvsem mi je pomembno to, da sva s tem humanim pozivom zanesljivo preprečila tragedijo, smrt, nasilje, kajti od dne, ko je akcija na protestih stekla, do nasilnih protestov nikdar več ni prišlo.

  Ne želim Nobelove nagrade za to najino dejanje, svoj ponos pa želim izraziti tudi s to kolumno.

   

  Utrinek izpred slovenskega parlamenta med eno od vseslovenskih vstaj leta 2012; vir: knjiga Županov boj

   

  Takšen kot sem, ne morem mimo tega, da si pomembne dogodke v življenju ne dokumentiram, in tako sem v tistem času arhiviral tudi zasebno korespondenco na družbenem omrežju med menoj in Bojanom P., prav o tem, kako sva speljala akcijo »rdeč nagelj«.

  Najino komunikacijo v nadaljevanju citiram brez lektoriranja in olepševanja:

   

  2012/11/28 03:44 popoldne 

  Zoran Šarič

  Plasiral sem informacijo policistom o rdečem svetu in odziv je v trenutku fantastičen. Poteka pa pod sloganom RDEČ CVET PODARI POLICISTU. Na FB je skupina Policisti dovolj nas je, samo je zaprta in samo za izbrane. Jaz sem tam član in je marsikaj mogoče prebrati…nezadovoljstvo…v glavnem ogromno nas, enako mislečih, ki smo za novi red.

   

  2012/11/28 03:48  

  Bojan P.

  Zoran srčno upam za vse nas, da nam bo uspelo! Absolutno verjamem, da vas je dosti takšnih nam enako mislečih! Tudi vi morate reči FERTIK JE!

   

  2012/11/28 03:49  

  Zoran Šarič

  Fertik je, bi trebalo narediti en načrt demonstracij, kako naj potekajo v najbolj optimalnih pogojih za vse, skratka, mirno, GLASNO, rdeč cvet, če je treba dolgo trajajoče, brez povoda, da policija ukrepa, če pa se pojavijo tistih nekaj vandalov, jih je treba takoj osamiti, da se vsi ostali od njih umaknejo, da jih lahko policaji pofišajo in da nedolžni ne nastradajo.

   

  2012/11/28 03:55  

  Bojan P.

  Mislim Zoran da se dela na tem! Nov datum protesta v MB še ni določen! Zato je potrebno idejo z rožo čim bolje spromovirat, ker sem mnenja, da je narod bolj za takšne vrste protesta, kot Hunsko divjanje! P.S. Kar se provokatorjev tiče, se popolno strinjam s teboj!

   

  2012/11/28 03:55  

  Zoran Šarič

  Super, pa če se proda tisoče rdečih rož, bodo demonstracije pripomogle k dodani vrednosti…:)

   

  2012/11/28 04:03  

  Zoran Šarič

  To sem jim napisal: Od danes naprej je med organizatorji in večino protestnikov v Mariboru zavel nov veter…namreč na naslednjih demonstracijah se nameravajo ograditi od nasilja, granitnih kock, bakel…vsi bodo imeli pri sebi rdeč cvet, ki jih bodo podeljevali nam policistom. Zavedajo se, da smo mi vsi eno, enako razmišljujoči. Slogan RDEČ CVET PODARI POLICISTU že intenzivno poteka na facebooku. Prav bi bilo, da jim vrnemo z isto mero…rdečim cvetom. Ne vem le, kako reagirati, če bodo med njimi kljub vsemu tistih nekaj ekstremistov…

   

  Nagelj; vir: https://pixabay.com/photos/background-pattern-red-glitter-wet-4404945/

   

  2012/11/28 08:36 

  Bojan P.

  Zoran malo se rdeč cvet že prijema na medmrežju! Administratorji že pozivajo na miren protest z rožami! Če pride do tega, naj policija spusti ščite in sname čelade, boš videl, da jih bo ljudstvo vzelo za svoje!

   

  2012/11/28 10:30 

  Zoran Šarič

  Bojan, a veš kaj pišejo policaji iz vse Slovenije…če se to zgodi z rožami, potem bo to zgodovinski trenutek za vso Slovenijo. Zdaj ti posredujem komentarje iz njihove skupine, ampak prosim, naj to ostane med nama, da ne bi prišlo ven, da zlorabljam podatke iz njihove skupine:

  To je všeč osebam Miran Šadl, Boštjan Petek, Edi Gajšek in še 22 drugim..

  Sandra S. – rdeč cvet bo ločo gnile jabolke od zrelih in čistih!!!!!!!!!!

  Zoran Šarič – Informacija je preverjena in izvira od enega glavnih ogranizatorjev.

  Zoran Šarič – Izjava enega od udeležencev: Zoran distancirali se bomo od nasilnih!Sam bom prišel na proteste z Nagelni, ki jih bom podaril policistom z upanjem, da bodo odložili ščite in čelade ter se pridružili ljudstvu, s katerim delijo isto usodo! Oboji smo zlorabljeni s strani koruptivnih elit! FERTIK JE!

  Andrej F. – Čelade dol pa je …. treba bo riskirat ni druge …

  Leban V. – lepo.

  Dejan M. – Končno. Zdej bomo poleg vsega pač še vaze vlačl zraven. 😉

  Leban V. – ne pozabi na vodo, da ne bodo ovenele, hehe

  Andrej F. – Saj ko bojo že talal, še lahko kako pivo, ker bo prav prišlo …

  Dejan M. – Vaza more biti temno modre ali črne barve, obvezno iz umetne mase. Prav tako mora imeti možnost, da se zatakne na opasač.

  Metka C. – Kva kompliciraš Dejan, lukno v tonfo zvrtat s svedrom pa maš vazo….

  Dejan M. – na tonfi mam že transparent zaliman…

  Metka C. – Ama me nis zastopu: tam zvrha, kjer je bunka 😀

  Iztok S. – Pa vsi v en glas…;)

  Dejan M. – Pa sigurno ne bojo rože na tlakovcih narisane?

  Tadej Č. – z veseljem dam dol čelado, če le ne bo kaj po zraku letelo…nazadnje sta dva blizu mene z vso opremo pristala na tleh in v bolnici…in to pred vsemi razpršilci in solzivcem…

  Miran Šadl – Pa na ščite je treba zalepit “GOTOF JE” oz. “FERTIK JE”

  Tobias R. – ja pa pol kile kiblflajša bo vsak dobil za malico, to je baje tudi že v pripravi. SLOGAN ki glasi KIBLFLAJŠ ZA VSAKEGA

  Mario M. – iz vaših ust v prava ušesa…to je moja želja….

  Milan M. – Ne vem kaj vam gre po glavi, toda meni se zdi ta idejo odlična in na mestu. V takem primeru pa je le od nas odvisno kako se bo vse izšlo. Če bomo agresivni in s spraji špricali kamor se roka pač obrne, potem bomo mi krivci za vsa “sranja”. Zoran Petrovič – tebi pa hvala in čestitke za tisti kratek a na mestu intervju. Tokrat si zadel čisto sredico – 100%. Ja, mi razumemo in podpiramo protestnike, ker vemo v kakem kaous smo vsi skupaj – oni in mi. Torej, naj bo – rdeč cvet. Če ne bom v službi in če ne pride nič vmes, pridem tja, kjer pa se bo dogajalo.

  Dejan M. – ko damo čelade dol, prosim ne pozabit dat gor kape! Kamere bojo, itd. 🙂 Hecam se, da me ne bote požrli.

  Matjaž P. – če bo sneg, bodo tudi kape prav prišle 🙂

  Stanislav S. – To je pa najbolše, kar se lahko v tem trenutku naredi!!! 😀

  Milan M. – DRAGI MOJI….ČE SE TO ZGODI – JE TO ZGODOVINSKI TRENUTEK ZA VSO SLOVENIJO, ZA VSE PREBIVALCE SLOVENIJE. Podpiram to idejo in držim pesti, da se zgodi kot se napoveduje. Ne vem pa ali bodo nadrejeni dovolili kaj takega danes, ko vsi trepetajo za svojimi stolčki (mislim na to, da bo varovanje brez čelad, ščitov ipd…). Zdaj pa bo treba pokazati jajca – kdor jih ima seveda.

  Stanislav S. – Mislim da ima vsak svojo hrbtenico… 😉

  Andrej F. – Keri mi bo pa dal čelado nazaj na glavo ?

   

  2012/11/28 10:40 

  Bojan P.

  Zoran ko berem komentarje, mi ledeni kri po žilah! Pa ne od sovraštva, ampak od ponosa, da zmoremo biti ljudstvo! Dajmo delat še naprej da nam skupaj uspe postavit spet pravno državo!

   

  2012/11/28 10:40

  Zoran Šarič

  Seveda, tudi jaz dobim kurjo kožo, ko to vse berem, tako sem ponosen, da se nekaj takega dogaja. To ti je čisti dokaz, kaj policaji razmišljajo.

   

  Nagelj; vir: https://pixabay.com/photos/carnation-blossom-bloom-flower-wet-4404886/

   

  2012/11/28 10:47 

  Bojan P.

  Zoran jaz ga pokam po fejsu na polno to za rože! Res si srčno želim da to uspe!

   

  2012/11/28 10:50 

  Zoran Šarič

  Jaz tudi, ravno sem napisal en komentar v skupini združeni za boljšo slovenijo…so ljudje tam skeptični.

   

  2012/11/28 10:55 

  Bojan P.

  Želel bi vam javit da se med policisti širi upanje o protestu z rožo! Veliko jih bo tako pogumnih, da bodo sneli čelado! Naša odgovornost je, da pozivamo na proteste ljudi z miroljubnimi nameni! Dajte poizkusit to zadevo z cvetjem izpeljat! Tako je bila že v začetku mišljena! Jaz sam sem prepričan da bi to bil pravi znak policistom, da jih sprejemamo med nas! To morate poizkusit že iz razloga, da res ne pride do prvih človeških žrtev! L.P. GOTOVI SO!

  Zoran to sem pravkar posredoval organizatorjem!

   

  2012/11/28 10:56 

  Zoran Šarič

  Bravo

   

  2012/11/28 11:01 

  Bojan P.

  Bomo šli na to! GOTOVI TOTALNO! Zoran Prejel odgovor!

   

  2012/11/28 11:02

  Zoran Šarič

  Super…evo napredujemo maksimalno pozitivno.

   

  2012/11/28 11:04 

  Bojan P.

  Mater zdaj sva pa midva strica iz ozadja! Hahahah! Prokleti svet!

   

  2012/11/28 11:04 

  Zoran Šarič

  Hahaha…če bo kaj pomagalo, zakaj pa ne, če bo uspelo, bom pa res zelo ponosen, da sem bil eden od idejnih vodij tega…in to v sodelovanju s teboj…dobitna kombinacija hahahaha.

   

  2012/11/28 11:09 

  Bojan P.

  To lajkam hahahah.

   

  2012/11/28 11:09 

  Zoran Šarič

  Evo, ravnokar sem od informatorja dobil podatek, da bo drugi teden Kangler odstopil, ampak ni preverjeno.

   

  2012/11/28 11:12 

  Bojan P.

  Upam! To bo vsaj prvi korak v umiritvi razmer! Še prej pa je potrebno rešit petkov protest v Ljubljani! Mariborskega bomo že speljali!

   

  2012/11/28 11:12 

  Zoran Šarič

  Ja…grem zdaj, jutri začnem ob 05.00, lahko noč

   

  Nagelj; vir: https://pixabay.com/photos/red-carnations-flowers-blooming-4260546/

   

  2012/11/29 05:15 popoldne 

  Bojan P.

  Zoran ideja z nageljni se prijema! Sedaj pa molimo še malo k bogu, da bo vse kot mora bit!

   

  2012/11/29 05:15  

  Zoran Šarič

  Lepo, sem vesel, vidim na sliki, da že deluje, bravo.

   

  2012/11/29 05:17  

  Bojan P.

  Bravo tudi tebi gredo zasluge!

   

  2012/11/29 05:18  

  Zoran Šarič

  Hvala enako…kaj si nor, 24ur.com poroča o naših nageljnih.

   

  2012/11/29 05:19 

  Bojan P.

  Jap, na to si res lahko ponosen!

   

  2012/11/29 05:20 

  Zoran Šarič

  Pa ti tudi, koliko je moja, toliko je tvoja ideja in realizacija.

   

  2012/11/29 05:22 

  Bojan P.

  Torej tudi rehabilitiranci lahko postanemo vzorni državljani hahahha! Res sem vesel!

   

  2012/11/29 05:22 

  Zoran Šarič

  Hahaha…pozabi na to in se osredotoči na lepšo prihodnost in bodočega otroka.

   

  2012/11/29 05:26 

  Bojan P.

  Hvala! Upam samo, da me sedaj kdo od skorumpirane politične garniture ne bo preganjal in mi grenil življenja! Danes me je namreč že Sašo Peče kontaktiral! Vsi bi sedaj pritiskali ko je konec!

   

  2012/11/29 05:28 

  Zoran Šarič

  Sašo Peče JE GOTOF…normalno, da se bo še malo branil na koncu, ampak on tudi ve, da je politično mrtev, jaz pa imam hvala bogu v službi ful podporo.

   

  2012/11/29 05:58 

  Bojan P.

  Se strinjam s teboj! In sem vesel za podporu v službi! Pa še 20 %-ni dodatek boš dobil 5 Decembra! Lepega Miklavža smo porihtali a ne?:)

   

  2012/11/29 07:39

  Bojan P.

  Zoran v Kranju je danes uspelo! Naj se ta val uspeha rdeče rože nadaljuje še naprej! L.P.

   

  Prizor s protesta konec novembra 2012 v Kranju; FOTO: Saša Despot, vir: https://www.zurnal24.si/slovenija/naj-shod-poteka-z-ramo-ob-rami-173338

   

  2012/11/29 10:22 

  Zoran Šarič

  Sori, da se tako pozno oglašam, ker smo imeli zdaj Jagodni izbor vaje skoraj štiri ure in je bilo fenomenalno. Naša nova pevka Mateja…glej, kapo dol, kaj pa ona dela!!! Sem na hitro pregledal vse novice in sem vzhičen nad tem, kar se je danes dogajalo in da tudi tistih nekaj vandalov v Kranju ni pokvarilo demonstracij. In presrečen sem, da so se demonstrantje obnašali prav tako, kot sva včeraj predvidevala…poskušali so izločiti te ekstremiste, policija pa skoraj ni ukrepala. Kolikor berem, so se celo pomešali med demonstrante, dobili so rdeče rože….pa kaj si ja nor, kurjo kožo sem dobil od ponosa. Sploh ni bilo nekega varovanja s strani policije, kljub 1000 demonstrantom! Bravo.

   

  2012/11/29 10:29 

  Bojan P.

  Zoran vesel sem tudi sam! Malo si lastim zaslug za takšen dan! A to je samo začetek! Provokacije se namreč nadaljujejo! SDS je lansiral posnetek govora Janeza Janše o odzivih na trenutno krizno stanje v državi! Lansiran posnetek prav v času potekanja soočenja predsedniških kandidatov na tv, se mi osebno zdi provokativno dejanje! Vse je odvisno sedaj od tega, da predsednik vlade s tem ni podžgal ognja na tako nezadovoljno ljudstvo! Vse v videu izgleda tako, kot sva pri meni debatirala! Borba dveh struj v Ljubljani! Sedaj se bodo na to namreč odzvali 100% v Kučanovem klanu z enako mero!

   

  Vir: https://pixabay.com/photos/carnation-flower-red-764665/

   

  Naslovna FOTO, vir: knjiga Županov boj 

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  2 KOMENTARJI

  1. KOLIKO HUDEGA ? in , kaj ? 25 : 0 za Kanglerja, za Resnico !
   Tega Slovenija ne ve, ni slišala.
   Če bi samo vsak stoti novinar od svobodnih, samostojnih i neodvisnih novinarjev Agitpropa 571 Hlapcev nekam napisal en člančič res svobodoljubnega novinarčka bratu, sočlovečku, bi dežela vedela veliko več kaj je Zlo in kaj ni Zlo. Tako pa tonemo.
   Neverjeten dosežek. Brez besed.
   g.Šarič, globok priklon in kapo dol, za to izjemno dejanje, za veliko delo s kolegom!

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj