Več

  HUMANITARNA KATASTROFA NESLUTENIH RAZSEŽNOSTI

   

  Nujno obvestilo in nov krik na pomoč predsednika Ukrajine Volodymyra Zelenskyja, objavljen danes ob 15.03: 

   

   

  - Advertisement -

   

   

  Enajsti dan peklenske vojne v Ukrajini, ki jo je ruski diktator Putin začel v četrtek 24. februarja ob 5-ih zjutraj, ko je z vsemi vojaškimi silami brez povoda napadel suvereno, samostojno evropsko državo: Ukrajino. Njegovo pričakovanje, da bo v 72 urah Ukrajina “padla” in kapitulirala, so Ukrajinci zdrobili v prah – Ukrajina se je odzvala silovito, z vsemi svojimi silami in močmi, množično tudi s civilnimi.

  Putin zločinsko bombandira, raketira, strelja, množično masakrira (tudi) vse, kar se ne more braniti: civiliste, bolnišnice, vrtce, šole, fakultete, mesta, vasi, stanovanjska naselja, hiše … Vojni zločini, zločini proti človeštvu, genocid.

  A, do danes je bilo v tej genocidni vojni nad Ukrajino ubitih več kot 11.000 ruskih vojakov, v desetih dneh – Putinu človeško življenje ne pomeni nič, niti življenje njegovih (ruskih) vojakov, ki jih hrani s suho hrano, ki ji je rok trajanja potekel pred sedmimi leti, leta 2015. Še huje: tiranski Putin svoje (preživele) vojake – ki so jih nadrejeni zavedli, češ da gredo na vojaške vaje, ne pa v vojni napad na Ukrajino – sredi “ničesar” na ukrajinskih tleh pušča brez hrane in vode, odrezane od matičnih enot.

   

   

   

   

   

  Predsednik Ukrajine, Volodymyr Zelensky:

  “Naši vojaki, naši mejni stražarji, celo preprosti kmetje ujamejo ruske vojake – in vsi povedo isto. Ne vedo, zakaj so tukaj. To niso bojevniki velesile. To so zmedeni otroci, ki so bili uporabljeni.”

   

   

   

  Kmalu po Putinovem genocidnem vojnem napadu na Ukrajino je ta zločin ostro obsodilo tudi Društvo Slovenija Rusija:  

   

  IZJAVA ZA JAVNOST DRUŠTVA SLOVENIJA RUSIJA

  Ob brutalnem napadu Rusije na Ukrajino Društvo Slovenija Rusija z osuplostjo in ogorčenjem izraža svoje nasprotovanje agresivni politiki ruske države. Kot civilnodružbena organizacija, ki si že 25 let prizadeva za izgradnjo mostov med dvema narodoma in za dialog med kulturami in verstvi na temeljih medsebojnega spoštovanja in sodelovanja obžalujemo, da se je ruski državni vrh odločil za iracionalno delovanje, v nasprotju z načeli temeljne človečnosti. Pridružujemo se obsodbam ruske agresije s strani slovenskega državnega vrha.

  Izražamo svojo polno solidarnost z ukrajinskim narodom, ki se v tragičnih okoliščinah odločno zoperstavlja ruski vojaški sili in istočasno tudi z vsemi segmenti ruske družbe, ki v tem trenutku z veliko poguma nasprotujejo vojni. Z vsakim kilometrom, ki ga bodo prevozili ruski tanki se povečuje tudi civilizacijska oddaljenost Moskve od naših prestolnic. Zato pozivamo ruski državni vrh, naj nemudoma ustavi vojaške aktivnosti zoper Ukrajino in prepreči nadaljnje človeške žrtve, trpljenje in razdejanje na ozemlju
  suverene sosednje države.

  S temi dejanji je ruska država ogrozila prihodnost mirnega sobivanja na evropski celini, saj je namesto izgradnje moderne države, razvoja svoje kulture in gospodarstva izbrala pot v preteklost zazrtega rušilnega revanšizma. V naših očeh je s tem tudi poteptala in oskrunila spomin na premnoge Ruse, ki so izgubili življenja v minulih vojnah. Za Društvo Slovenija Rusija ob tem ni nobenega dvoma – Ruska kapelica pod Vršičem
  ostaja simbol miru in kulture spoštljivega spominjanja. Danes ga potrebujemo bolj kot kadar koli prej. Sporočamo, da bo ta kraj ostal odprt za vse podpornike miru, kot pomemben prostor za dialog in sodelovanje. Obenem posebej poudarjamo pomen strpnosti in medsebojnega spoštovanja v slovenskem javnem prostoru tudi na to temo.”

  Društvo Slovenija Rusija

    

   

  Oleksii Reznikov je obrambni minister Ukrajine – takole je 3. marca 2022 javno nagovoril in bodril Ukrajince: 

   

   

  Na Twitterju se vsakdan javlja in poroča tudi zunanji minister Ukrajine, Dmytro Kuleba:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Apel svetu zunanjega ministra Ukrajine Dmytroja Kulebe 4. marca 2022: 

   

  Na peklensko vojno agresijo Putinove vojske nad Ukrajino in Ukrajinci se je 2. marca 2022 odzvala tudi politična stranka Nova socialdemokracija, sicer članica gibanja Povežimo Slovenijo:

   

   

  Apel svetu obrambnega ministra Ukrajine Oleksiija Reznikova, posnet včeraj 5. marca 2022, potem ko so Rusi napadli in obstreljevali celo nuklearno elektrarno v Zaporizhzhyju in tako ogrožali vso Evropo, ves svet:    

   

   

   

   

   

   

   

   

  Do danes se je z vsega sveta v Ukrajino vrnilo približno 100.000 Ukrajincev, da so se pridružili ukrajinski vojski v vojni zoper brutalnega ruskega agresorja. Ukrajinski vojski je pri obrambi Ukrajine v tej vojni na pomoč priskočilo tudi ogromno tujcev – nastala je Mednarodna obrambna tujska legija Ukrajine, v katero je mogoče vstopiti brez vize.

  Ukrajinsko ministrstvo za zunanje zadeve je odprlo posebno spletno stran, ki prebivalcem z vsega sveta ponuja vse potrebne podatke in napotke, če se želijo pridružiti Mednarodni obrambni tujski legiji Ukrajine in se boriti za mir in varnost sveta – v Putinovi genocidni vojni nad Ukrajino:    

   

   

   

   

   

   

  Vir: https://twitter.com/rocky0413/status/1500197145445605379

   

  Intervju, ki ga je v TV-oddaji “Kdo vam laže?” Boris Tomašič naredil z Ukrajincem Jevgenijem Gorešnikom, ki živi v Sloveniji in je med drugim član Kulturnega društva Ljubljana-Kyiv – bil je eden od častnih govornikov na shodu v podporo Ukrajini v četrtek v Ljubljani -, tudi med peklensko vojno pa ima vsak dan stike s sorodniki, prijatelji, kolegi v Ukrajini:   

   

   

  V četrtek 3. marca 2022 je bil v Ljubljani – kot v mnogih mestih Evrope in sveta – shod v podporo Ukrajini.

   

  DANES OB 17.00 V LJUBLJANI SHOD ZOPER PUTINOV GENOCID NAD UKRAJINCI

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  JEZDECI APOKALIPSE

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  4 KOMENTARJI

  1. I’ve been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj