Več

  CINIZEM (KOT) VODILO TE CIVILIZACIJE

  Goran Arh, arhitekt
  Goran Arh, arhitekt
  V šole sem hodil v Novi Gorici, tudi večino življenja sem preživel tu. Sem sin očeta Gorenjca, Bohinjca, če sem natančen, in matere iz srbske družine. Rojen sem v Mostarju (Bosna in Hercegovina); moja mama mi je pojasnila, da takrat v tem novo nastajajočem mestu ni bilo dovolj hrane, ne bolnišnice, če bi se kaj zapletlo, medtem ko je njen rojstni kraj (Mostar) bilo staro mesto, z ogromnim kmečkim zaledjem, dovolj hrane in dobro organiziranim zdravstvom. Zato je šla tja rodit, kjer so ji njeni ljudje lahko pomagali. Potem se je vrnila v Gorico (vedno smo govorili Gorico, nikoli nismo rekli Novo Gorico!). Sem torej otrok juga in severa. Vzhoda in zahoda. Tu ob meji je komunizem mejil na kapitalizem, življenje je potekalo z vsemi napetostmi, pa tudi potenciali novo nastajajočega, obmejnega mesta, ki jih je okolje ponujalo. In ponujalo jih je dosti! Pa vzelo je tudi dosti. Po gimnaziji sem odšel v Ljubljano študirat, tako kot večina mojih sošolcev. Študiral sem arhitekturo in potem 30 let delal v poklicu. Nekaj časa v firmah, večinoma pa kot svobodnjak.

   

  “Želja je Mati Življenja!
  Civilizacija jo ubije, ko je še majhna, preden odraste in pokaže, kaj zmore. Zato ne vemo, česa je sposobna kot odrasla. Nikoli ji ni bilo dano odrasti – prej so jo ubili! 
  Po moje se je bojijo, groza jih je pred njo! Zato jo preganjajo in ubijejo, mi jim pa pri umoru pomagamo.”

  ***

  Človek, ki v sebi ohranja srce, nosi nekaj vrednega. Če je pameten, naj to varuje in ceni, naj ne steguje rok po tujem in po tem, kar mu je tuje, ker se zdi, da samo drugi imajo – on pa nima!
  Verjemite mi, da nihče nič nima. Stvarstvo pravkar to manifestira.

  Samo ti imaš tisto, kar je v srcu, in to je zdaj prezrto! Prezrto je v tebi, prezrto je v drugem, prezrto je v vseh.
  Lucifer je to pogruntal pred nami. Pogruntal je to celo pred Bogom!

  - Advertisement -

  Zato pa je stanje zdaj takšno, kakršno je.

  Lucifer je vedel, da če bo osvetljeval tuje s posebno neonsko (s)lepoto (reklame, filmi, hvala in samohvala …), bodo mnogi pri tem mislili, da le tisto nekaj velja, in bodo potem to hoteli še zase. Toda – to nič ni!

  Tačas, ko se ljudje pulijo za silno tuje “bogastvo” … za nekaj, za kar so prepričani, da sami nimajo, pa morajo imeti, ker brez tega ne morejo – saj jim je Lucifer v svojih reklamah povedal, da se svet tako vrti (!) – ko se vsi trgajo za nekaj, kar mislijo, da morajo imeti, pa tačas pustijo svoje srce nezavarovano.
  In tedaj ga Lucifer potepta! Uniči ga!
  Pomendra s parklji, ga onečasti, pljune nanj … in mi se tedaj oddaljimo od lastnega Srca, ki je večni božji otrok v nas, in ima drugačne želje od odraslih, druge želje kot odrasli. Ima namreč NAŠE želje.

  In izvir, s skupnim imenom Želja, je zdaj nezavarovana in sama, prezebla in zapuščena v nas … vendar nima kam, ker ima le nas. Mi hočemo stran, ker hočemo nekaj drugega.

  Jaz nočem drugega! Hočem samo SVOJO Željo! Objel jo bom, ji obljubil, da je ne zapustim, da tokrat ostanem z njo. Ne glede na to, kako se svet vrti, JAZ OSTAJAM Z NJO!

  Potem, ko se ji rane zacelijo (rane, ki sem ji jih sam zadal!), jo bom nežno objel in potihoma vprašal, kaj je tisto, česar si želi …

  Boste videli, kako zelo malo potrebuje! Samo tisto, kar lahko ponudite, ko nič nimate. Samo to hoče.

   

  Vir: https://pixabay.com/photos/dandelion-umbrella-flying-blow-4186350/

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  JEZDECI APOKALIPSE

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  1 komentar

  1. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get three e-mails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Bless you!

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj