Več

  DISKRIMINACIJA OČETOV V LOČITVENIH SODNO-SOCIALNIH POSTOPKIH SE MORA KONČATI!

   

  Otroci staršev, ki se razhajajo ali ločujejo, so v Sloveniji – že dolgo in še vedno – zlorabljene žrtve izkrivljenega sodnega sistema s pridihom socializma, diletantskih, nesposobnih, pokvarjenih, feminističnih sodnic (sodniški moški spol je tu rariteta kot proteus), ki v spregi s kriminalnimi psihiatričnimi ali psihološkimi sodnimi izvedenci iz nadpomenke “fušarji za debel denar” nemočne otro(č)ke kot poštne pakete nasilno, nezakonito trgajo iz naročja enega od staršev in prisilno mečejo v naročje drugega od staršev – običajno po intenci simpatije ali moči, finančne, družbene, zakulisne … Te mukotrpne, krivične, nestrokovne, krute, zločinske sodne farse se odvijajo za zaprtimi vrati slovenskih sodnih dvoran, po zakonu zaprte za javnost (!), kar je specialna sramota pred ustavo Republike Slovenije. Tako te sodn(išk)e svinjarije ali zlorabe nimajo prič, s čimer so žrtve oropane ključnih dokazov in lastne moči, zagotovljene z ustavnimi pravicami, imajo pa ogromno žrtev, med otroci in starši. A to je tabu. Sovpadajoče so glavni rablji teh nesrečnih, trpečih, nemočnih otro(č)k(ov), ki v resnici sodno krojijo njihove usode – sodni izvedenci, nevredni tega naziva – iz etape v etapo bogatejši za masten sveženj evrov … Uničena otroštva, uničene mladosti, pohabljene osebnosti, zlomljeni značaji, zdrobljene duše sodnih akterjev in operativcev (seveda) ne zanimajo.           

   

  Vir: https://pixabay.com/illustrations/divorce-child-custody-custody-2321087/

   

  Door, Društvo za otroke, očetovstvo in resnico, je na dan žena, 8. marca 2021, Janezu Ciglerju Kralju, ministru za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS, poslal pomemben apel:  

  - Advertisement -

  Spoštovani g. Janez Cigler Kralj, 

  ob dnevu žena vam sporočamo, da očetje, ki smo zbrani v DOOR izjavljamo, da žene, ženske in matere cenimo, spoštujemo in si ne znamo predstavljati življenja brez njih. Otroci, ki smo jih skupaj spočeli, so plod ljubezni, odgovornosti, ja in tudi strasti. Naša odgovornost do otrok je trajna. Otroke želimo vzgajati, vzdrževati in ljubiti tudi v primeru, da smo se z njihovo materjo razšli.  

  Ni hujše stvari, kot pritisk v srcu, ki ga povzroča kopičenje ljubezni, ki je ne moreš izživeti v odnosu do svojega otroka! 

  Pozivamo vas, da nemudoma pričnete postopke, ki so potrebni, da se sedanja diskriminacija očetov v sodno socialnih postopkih ločitev preneha! 

  Nedopustno je, da že več mesecev čakamo na odgovore na naše številne pozive in vprašanja, ki jih lahko strnemo v 3 alineje:

  • Kaj boste naredili zaradi dolgih, dragih in diskriminatornih sodnih postopkov? (Navajanje izbranih členov iz DZ ni ustrezen odgovor!)
  • Kako ocenjujete novo ločitveno paradigmo Sostarševstvo – Uravnoteženo skrbništvo, ki jo kot rešitev ponujamo?
  • Kdaj boste odločili o naši pritožbi za pridobitev statusa društva v javnem interesu?

  DOOR je član vodilne svetovne organizacije ICSP, ki z znanstvenimi dognanji utemeljuje in promovira skupno/uravnoteženo skrbništvo po ločitvi. Na nedavni letni skupščini so predsednika DOORa izvolili tudi v Upravni odbor ICSP-ja. To ni samo priznanje za naše delo pač pa tudi priložnost, da vaše ministrstvo lažje pride do sodobnih in znanstveno utemeljenih dognanj o tem, kaj je največja korist otrok po ločitvi. Tega naš/vaš Družinski zakonik ne pozna. 

  Poslano tudi v vednost nekaterim medijskim hišam 

  Lep pozdrav, 

  Iztok Ivančič, predsednik društva

   

  Vir: https://pixabay.com/illustrations/beach-sun-sunset-woman-sea-wave-323453/

   

  Naslovna fotografija, vir: https://pixabay.com/illustrations/family-children-father-mother-1466262/

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  JEZDECI APOKALIPSE

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  1 komentar

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj