test
Več

  10 LET TOMAŽ GANTAR IMEL BREZPLAČNI OBČINSKI PARKIRNI ABONMA – PA ZANJ NI VEDEL?!

   

  Tomaž Gantar je pridobil abonma za mesto Piran, ko je leta 2006 postal župan. Da je še vedno imetnik abonmaja, je bilo ugotovljeno pri reviziji izdanih abonmajev, ki je potekala od septembra 2019.” – tako je Občina Piran 30. 9. 2020 odgovorila na moje novinarsko vprašanje Od kdaj do kdaj točno je Tomaž Gantar, zdaj minister za zdravje RS, imel vaš parkirni abonma oziroma parkirno kartico? Vse do tega meseca? 

  Ta odgovor Občine Piran meče senco na demanti Tomaža Gantarja, ministra za zdravje RS, ko se je na Twitterju 29. 9. 2020 na komentar izpod peresa Andreja Uršiča, v DOSJEJU objavljen prejšnji večer, odzval z besedami “/…/ A te kartice nisem nikoli uporabljal, niti nisem vedel za to, /…/. Ta njegova parkirna kartica, torej ta brezplačen parkirni abonma, je bila aktivna vse od leta 2006 – dokazano tudi še septembra 2019, ko je za to neformalno izvedel piranski župan. In od Okolja Piran, d. o. o., zahteval izklop nezakonito aktivnih brezplačnih parkirnih abonmajev, kot odgovarja občina. 

  Tomaž Gantar je po izteku županskega mandata približno 10 let posedoval aktivno parkirno kartico za brezplačno parkiranje v piranski občini – kar pisno potrjuje Občina Piran -, pa tega ni vedel?! Zakaj je po koncu županskega mandata ni vrnil? Zakaj občine ni obvestil o aktivnosti njegovega brezplačnega parkirnega abonmaja? 

  Hm, imaš aktivno npr. plačilno kartico, pa ne veš, da jo imaš?!

  - Advertisement -

  Parkirni abonmaji veljakov Občine Piran – bivših županov, podžupanov in še koga – so bili leta in leta nezakonito in neupravičeno aktivni. Še dolga leta po koncu županskih, podžupanskih ali uradnih mandatov, za kar je krivo ali odgovorno občinsko podjetje Okolje Piran, d. o. o., čigar direktor je razvpiti Gašpar Gašpar Mišič, kar je škandalozno. Vsi abonenti bi lahko te nezakonite brezplačne parkirne abonmaje uporabljali ali izkoriščali iz dneva v dan, iz leta v leto. Kot običajno, za to seveda nihče ne bo odgovarjal – hkrati pa občina Piran ekspresno do gat odre vsakega voznika, ki parkira brez vidnega parkirnega listka, četudi zaradi nujnega skoka v portoroško lekarno tik ob cesti. Občinski redarji z zajedljivim parkirnim nadzorom prej škodujejo Piranu, Portorožu, Luciji, Parecagu, Strunjanu, Sečovljam itd. ter bolj odganjajo turiste, kot privabljajo.

       

  FOTO, vir: https://okoljepiran.si/

    

  “TAKOJ, KO JE ŽUPAN IZVEDEL …” 

  Preostali odgovori Občine Piran na moja tozadevna novinarska vprašanja, prejeti 30. 9. 2020:

  Na kakšni pravni podlagi ste Tomažu Gantarju podelili parkirni abonma in na kakšni pravni podlagi ga je imel tudi potem, ko ni bil več župan? Koliko takšnih – brezplačnih – vaših parkirnih abonmajev je zdaj aktivnih?

  Vsak župan lahko zaradi opravljanja svoje funkcije v mestu Piran pridobi abonma za mesto Piran in parkirišče Fornače v Piranu. Na JP Okolje, ki na območju občine Piran upravlja s javnimi parkirišči, abonmaja po zaključku mandata za župana zaradi pomanjkljivih evidenc in postopkov niso izklopili. Po reviziji so bili vsi takšni abonmaji izklopljeni. Evidence so se po reviziji osvežile in postopki prilagodili, tako da do takšnih primerov v prihodnje ne bo več prihajalo.


  Kdo je po zakonu upravičen do parkirnega abonmaja, kakršnega ste podelili Tomažu Gantarju? Koliko sicer stane tak parkirni abonma na mesec?

  Stalni prebivalci mesta Piran, cena 13,00 EUR mesečno.

  Vir (z imenom in priimkom) trdi, da mu je župan vaše občine nedavno potrdil, da Tomaž Gantar, minister za zdravje RS, še vedno ima vašo parkirno kartico, ki je aktivna. Prosim za županov komentar tega dejstva.

  Takoj, ko je župan izvedel, da so nekatere kartice bivših županov in podžupanov še aktivne, je od JP Okolje zahteval, da jih nemudoma izklopijo, kar so na JP Okolje tudi naredili. Velja poudariti, da Tomaž Gantar ni več uporabljal abonmaja po preteku svoje županske funkcije, kar je razvidno in dokazljivo s pomočjo informacijskega sistema.

  Dokaza (iz) informacijskega sistema o tej zadnji trditvi mi občina Piran ni poslala. 

   

  Piran; vir: https://www.piran.si/

   

  Demanti ministra Tomaža Gantarja Uršičevega komentarja z naslovom Minister Tomaž Gantar že leta koruptno zlorablja parkirno kartico Občine Piran  – https://www.mojcavocko.si/2020/09/28/minister-tomaz-gantar-ze-leta-koruptno-zlorablja-parkirno-kartico-obcine-izola/ –, ki ga je 29. 9. 2020 podal na Twitterju:

   

   

  Link s tem ministrovim demantijem:  https://twitter.com/tomazgantar/status/1310912161179488256

   

  Povedati velja, da se je avtorju zgoraj navedenega komentarja, ki se podpisuje s psevdonimom Andrej Uršič, pripetila lapsusna napaka, ko je zapisal “občina Izola”, namesto občina Piran, o čemer sem se prepričala sama, ko sem dan zatem vpogledala v njegovo dokazno podlago. To nerodnost pri zapisanem lastnem imenu sem zatem v objavi njegovega komentarja takoj popravila. Moč pa je sklepati, da je prav ta komentar bil povod za članek z naslovom Pozabljeni abonmaji nekdanjih županov, ki so ga že naslednji dan (29. 9. 2020) objavile Primorske novice.  

   

   

  &  &  &

  PODPIRAM(O) SLOVENSKI NEODVISNI MEDIJ:
  Spletni medij DOSJE – od 20. 5. 2020 pri Ministrstvu za kulturo RS vpisan v Razvid medijev RS -, ki ne prejema nikakršne subvencije, želim(o) podpreti z donacijo:  https://www.paypal.com/paypalme/mojcavocko?locale.x=en_US

  Naslovna fotografija, vir: https://okoljepiran.si/  

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  JEZDECI APOKALIPSE

  ON, KI RAZDVAJA …

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  ODPRTO PISMO VARUHU ČLOVEKOVIH PRAVIC!

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj