Free Porn
xbporn
Več

  UTRIP: KO RESNICA ZABOLI

   

  Sobotni Utrip (15. januarja 2022), ki ga je pripravil novinar RTV SLO dr. Jože Možina, je razburil mnoge politične obraze na levi strani politike (kontinuiteta).

  Inštitut 8. marec – predsednica Nika Kovač – je objavil na Twitterju:

  Hej, Jože Možina.
  V kampaniji nas ne zanima preteklost. Ne zanima nas tvoja interpretacija zgodovine (tragedija, in ne partizanski mit o bitki v Dražgošah januarja 1942 – oddaja Utrip in knjiga Slovenski razkol – okupacija, revolucija, začetki protirevolucionarnega upora, dr. Jože Možina, op. a.). Ne bomo pojasnjevali naše. Mi hočemo prihodnost. #utrip #gremovolit 

   

  - Advertisement -

   

  Zaničevalna in populistična izjava »mladenk« (brez zgodovinskega spomina) o avtorju obsežne knjige o slovenski zgodovini iz začetnega obdobja 2. svetovne vojne, ki temelji na dokumentih, množici že znanih in tudi novih arhivskih podatkov. Družbenopolitična delavka Nika, kot kaže ne ve, da ni uspešne prihodnosti brez poznavanja preteklosti (zgodovina je naša učiteljica).

   

  Vir: https://twitter.com/vinkovasle1/status/1483023634352463873/photo/1

   

  Prihodnost zanima, tako pravi, tudi Tanjo Fajon, čeprav se stalno vrača v preteklost, ko se klanja svojim političnim prednikom in noče javno obsoditi dokumentiranih zločinov in njihovih nosilcev. “Določila” je, da je njen interes tudi javni interes, ko je na Twitterju objavila: “Javni servis = vladni servis. RTV Slovenija, sramota. Možina in ekipa. Ni opravičila za uredniško politiko, ki ne deluje več v javnem interesu.”

   

   

  Je njen interes tudi moj (naš) interes?

  Ne, Tanja Fajon! Moj interes je prikazovanje resnice, ki temelji na dokazljivih celovitih dejstvih, brez pometanja pod preprogo tebi-vam socialnim demokratom, ponosnim naslednikom komunistov, neljubih dejstev – resnice.

   

   

  Čeprav že dolgo ne spremljam več oddaje Utrip (kot tudi ne enoumne oddaje SC z Marcelom Štefančičem in njegovimi gosti), me je zgornje pisanje prepričalo, da sem si tokratni Utrip ogledala.

  In sem bila seveda pozitivno presenečena, kajti Možinova oddaja Utrip (pregled dogajanja v preteklem tednu) je bila resnica (priče) »o preteklosti in sedanjosti«!

   

  UTRIP, 15. 1. 2022

  https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/174839845?s=tv

   

  Predsednik RS Borut Pahor se priklanja pred spominsko ploščo v spomeniku v Dražgošah; vir: zajem slike, https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/174839845?s=tv

   

  Zato moje čestitke vsem, ki so pripomogli, da je sobotna oddaja UTRIP ugledala luč. Kar dvakrat sem si jo ogledala. In sem se spomnila svojega spletnega prispevka Protestniki ali prevratniki? Kdo si ti, ki ne vidiš?, ki sem ga začela s citatom: Jezus ga je vprašal: »Kaj hočeš, da ti storim?« Slepi mu je dejal: »Rabuní, da bi spregledal!«

   

  PROTESTNIKI ALI PREVRATNIKI? KDO SI TI, KI NE VIDIŠ?

   

  Mogoče pa le prihaja čas, ko bo Slovenija osvobojena desetletja trajajoče “forme mentis”, ki jo danes še z zadnjimi močmi skuša obraniti tisti, ki si je v 90-ih, ob pomoči medijev, ki jih je obvladoval, oblekel cesarjeva nova oblačila in onemogočil, da bi dr. Jože Pučnik popeljal Slovenijo v demokratično Evropo. Milan Kučan je danes, po 30 letih demokratične države, tudi članice EU, postal ponovno borec za »staro pravdo« (vračanje v preteklost) in »antijanša prevratnik«, namesto da bi se umaknil v tišino!

  Zgodovinska dejstva (ne Repe & Co.) ga bodo v prihodnosti postavila na pravo mesto v zgodovini demokratične Slovenije. Tudi prizadevanja nas državljanov, ki smo na Ustavno sodišče RS vložili pobudo o presoji obstoja strank, ki se še vedno nočejo distancirati od zločinov svojih predhodnikov – komunistov.

   

  Milan Kučan med govorom v Dražgošah 9. januarja 2022; vir: zajem slike, https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/174839845?s=tv

   

  Z vloženo pobudo (ki jo dominantni mediji vključno z javno RTVS še vedno skrivajo pred javnostjo) želimo JAVNO poudariti:
  1. DA je obsodba zločina (pravni akt) nujna za demokratično družbo in njen razvoj in
  2. DA je civilizacijsko nesprejemljivo čaščenje ljudi (tudi spomeniki), ki so odgovorni za zločine proti človeštvu! 

   

  “MI, PONOSNI NASLEDNIKI KOMUNISTOV” POD USTAVNO LUPO

   

  V oddaji Utrip smo lahko gledalci videli tudi nastop Roberta Goloba – “kandidat za bodočega mandatarja” ga dnevno medijsko promovirajo dominantni mediji, čeprav nima stranke in se še ni izjasnil o kandidaturi.

  Golob je z besedami “Programi strank niso pomembni, pomembni so nosilci odločitev” zanikal prav to, kar poudarjajo politični strokovnjaki: da bi morali volivci izbirati med strankami na osnovi poznavanja programskih vsebin (sic!). No, v starem režimu (socializmu) so bili vsi nosilci odločitev člani ZKS, danes pa naj bi bili nosilci odločitev člani antijanša asociacije, pravijo kulovci – tudi Golob? Takle ‘mamo!

   

   

   

  Naslovna FOTO: utrinek s proslave v Dražgošah 9. januarja 2022; vir: https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/174839845?s=tv

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  2 KOMENTARJI

  1. 15 – Januar – 2022 Dan Resnice v Sloveniji RTV SLO 1961 – 2022 61 let dolga pot !
   ———————————————————————————————————
   KOLIKO DESETLETIJ JE POTREBOVALA SLOVENIJA NA POTI DO 1. RESNICE V TV ETRU?
   RTV Ljubljana je začela oddajati nekega davnega 1961, če me ne vara spomin.
   Od takrat pa do Možinovega Utripa je zmagovala na Agitpropu 571 Hlapcev HANZI RTV – Laž!
   15. Januar 2022 je zgodovinski dan, ko je dr.Možina premagal udbokučanistično laž in tako prvič javno
   v medijski eter Slovenije poslal Resnico o partijsko-partizanskih kučanovih Lažgošah.
   Zakaj je ravno letos milan kučan govoril na Lažgošah – simbolni pomen je gromozanski, saj gre po nj.besedah za zgodovinsko zadnjo bitko njegove generacije !
   Za kaj že ?
   OBLAST . Oblast preko trupel. Pod spomenikomm Lažgoše jih proticivilizacijsko, protikrščansko, protizakonito in antietično počiva 57 Slovencev , klenih in nedolžnih Dražgošanov in partizanskih vojakov – kanonfuter politkomisarjev, Kardelja, Mačka in Kidriča. Vse za OF revolucijo – žrtve morajo biti, sicer revolucija ne obstaja.
   Toliko samo o neposrednih žrtvah, vse drugo, trpljenje preživelih do konca vojne, trpljenje z obnovo zminirane vasi, trpljenje mladega rodu Dražgošanov v šikaniranju, obvezni oddaji, borbi za izobrazbo in za delo ne vemo še nič…imeli so posebno “skrb” zanje, tu ni dvomov.

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj