Več

  USTAVNO SODIŠČE RS NA POLITIKANTSKIH OKOPIH ALI V POSMEH USTAVI RS

   

  Sodstvo, državno tožilstvo, državno odvetništvo so na primer tri nedotakljive “utrdbe”, nad katerimi je v Sloveniji zgolj sinje nebo. Nikakršnega nadzora, nikakršnih sankcij za (namerna ali naklepna) nezakonita početja in svinjarije, nikakršne odgovornosti niti za najbolj zavržne delikte ali (njihova) kazniva dejanja. Sodniki, državni tožilci, državni odvetniki so v Sloveniji nedotakljivi bogovi. Nedvomno pa je to takšen antagonizem vsesplošni veri v ustavno pravico, ki se ji reče demokratična država in pravna država, da premnogi državljani v ta šokantna dejstva sploh ne verjamejo – niti se jih ne zavedajo.    

  Sodniki lahko v Sloveniji po mili volji in na 101-način postopajo in sodijo pristransko, nezakonito, nepošteno, koruptno, pa jih ne doleti nikakršna sankcija niti jih ne dohiti nikakršna odgovornost.

  Državni tožilci lahko prosto po Bavconu nezakonito kazensko preganjajo in z zlaganimi, izmišljenimi obtožnicami sodno meljejo nedolžne ljudi, pa jih ne doleti nikakršna sankcija niti jih ne dohiti nikakršna odgovornost. Če nedolžna žrtev premore dovolj energije in vitalne moči ter sreče in denarja za mastne odvetniške honorarje, se iz nezakonitega brutalnega kazenskega pregona reši, kar utegne trajati tudi deset ali več let, sicer triumfira sprevrženo državno tožilstvo in nedolžno tarčo v navezi s kontaminirano sodnijo nezakonito zmelje in zlomi ali uniči – z nezakonito obsodbo.

  Državno odvetništvo “blesti” v kršenju zakona o državnem odvetništvu in postavlja državne rekorde v nezakonitem mletju utemeljenih zahtevkov in pravic slovenskih državljanov – ministrstva pa pred sodišči zastopa kar brez obveznega pooblastila za zastopanje, čemur “dame” v sodniških togah dajejo celo potuho, tudi kadar so na to nezakonito nedopustnost opozorjene. Požvižgajo se sodnice na zakon in zakonitost.

  - Advertisement -

  Vladavina socializma pač, ki je antagonizem vladavine prava.    

   

  Ustavno sodišče?! Ustavno sodišče RS je svojevrsten paradoks, ki že leta brez obrazložitve množično neustavno pometa ustavne pritožbe premnogih državljanov ali običajnih državljanov Slovenije brez politične, družbene, finančne moči. To je še en absolutni antagonizem – vladavine prava, pravne države, demokracije in ustave Republike Slovenije, ki neizpodbitno zahteva sodno obrazložitev sodb in sodnih odločb. Iz lastnih izkušenj lahko dokazno (iz)povem, da sta tak(šn)e absurdne negativne neustavne sodne odločbe brez obrazložitve na eni sami samcati piškavi strani, kot bi se iz vlagatelja ustavne pritožbe Ustavno sodišče RS norčevalo, neustavno ali brezsramno silno radi podpisovali na primer ustavni sodnici dr. Dunja Jadek Pensa in dr. Etelka Korpič-Horvat kot predsednici 3-članskih senatov. Enako nerodno je, da je pri takih zavržnih neustavnih odločbah Ustavnega sodišča RS kot ustavni sodnik sodeloval tudi Jan Zobec, ki je zatem v nekem (političnem) trenutku začel na ves glas in javno ostro komentirati delikte, zločine, svinjarije socialistične sodnije v Sloveniji. Težko je sicer razumeti, kako je lahko predtem kot član senatov molče in nemo pritrjeval neustavnim odločitvam ali odločbam, s katerimi je Ustavno sodišče RS nedopustno (po)teptalo ali uničevalo (pre)mnoge Slovence – celo v zadevah, kjer so se vlagatelju ustavne pritožbe grobo kršile človekove pravice in z ustavo zaščitene ustavne pravice. Eden iz množice takih primerov je tale iz serije mojih, kjer se je 3-članski senat ustavnih sodnikov – skupaj z dr. Dunjo J. P. na čelu in z danes glasnim J. Zobcem – nesramno brez obrazložitve podelal (tudi) na mojo ustavno pravico do popravka ali odgovora, zapisano v 40. členu ustave RS:

   

  8. julija letos je Ustavno sodišče RS odmevno udarilo po mizi, kar izzveneva politično ali operativno politikantsko – ta miza je za spremembo bila nihče drug kot parlamentarna komisija, ki se je pod vodstvom mag. Dejana Kaloha kot njenega predsednika prva in edina lotila preiskovanja zločinskih nezakonitih kazenskih pregonov Franca Kanglerja, katerih motiv in cilj je bil izključno političen. Naklepni nezakoniti kazenski pregon nedolžnega v imenu njegovega političnega onemogočenja – no, pregoni, neverjetnih 25 ali 26 pregonov je bilo! Vsi brutalno nezakoniti, vsi so – po medijski likvidaciji tarče Franca Kanglerja – kot domine zgrmeli v vodo, pravnomočno.

  Odgovornost za te uničevalne svinjarije, pri katerih so zagrizeno (nezakonito) sodelovali celo mariborski kriminalisti?! Ah, kakšna odgovornost neki – nekateri akterji so bili celo povišani ali povzdignjeni na višje, (še) boljše plačane položaje s še več moči. Eden le-teh, celo kardinalnih – danes generalni državni tožilec Drago Šketa v navezi s podrejenim Vrhovnim državnim tožilstvom RS – se je letel zjokat na Ustavno sodišče RS kot kakšen partijsko dresiran aparatčik. In Ustavno sodišče RS mu je seveda takoj ponudilo bel robček in ramo – parlamentarno komisijo pa z ustavno oporečno odločbo škandalozno usekalo po prstih.

  Da, Ustavno sodišče RS je zdaj postavilo spomenik javni tajni ali dejstvu, da so državni tožilci v Sloveniji absolutno nedotakljivi kot nikoli odkriti ostanki potopljenega razstreljenega tankerja Berge Istra sredi Tihega oceana.

   

  Kot že neštetokrat je tudi tokrat čast zakonitosti, strokovnosti in pravice (u)branil najmlajši in najbolj izobražen ustavni sodnik: prof. dr. dr. Klemen Jaklič. Ob svojem utemeljenem delnem glasovanju “proti”, ko je nasprotoval 1., 2., 3. in 5. točki izreka predmetne odločbe US RS, je 9. avgusta spisal izčrpno ločeno mnenje:

   

  Prof. dr. dr. Klemen Jaklič, ustavni sodnik; vir: https://www.us-rs.si/sodnik/ddr-klemen-jaklic/

   

   

   

  Ob ustavnem sodniku prof. dr. dr. Jakliču je famozni odločitvi US RS delno nasprotoval ustavni sodnik Marko Šorli, ki je glasoval proti 5. točki njenega izreka: 

   

  Ustavni sodnik Marko Šorli, vir: https://www.us-rs.si/sodnik/marko-sorli/

   

  AFERA “RADARJI” PADLA Z ZLAGANO OBTOŽNICO BREZ DOKAZOV!

   

  Famozne odločitve US RS je 8. julija v celoti v en glas potrdilo pet ustavnih sodnikov: dr. Rajko Knez kot predsednik senata, dr. Špelca Mežnar, dr. Dunja Jadek Pensa, dr. Matej Accetto, dr. Marijan Pavčnik. Ustavni sodnik dr. Rok Čeferin je bil iz glasovanja izločen.

  Predmetni ep US RS s političnim prizvokom je v svoji triler razgibanosti vreden ležernega poletnega branja ob kozarcu rujnega ali osvežilnega, tudi kakšen poživljajoč prigrizek ali posladek tam do konca 42. strani obrazložitve ni odveč:       

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Naslovna FOTO: Plečnikova palača na Beethovnovi ulici 10 v Ljubljani, kjer domuje Ustavno sodišče RS; vir: https://www.us-rs.si/o-sodiscu/plecnikova-palaca/

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  JEZDECI APOKALIPSE

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj