asd
Več

  TRI UTOPIJE NAŠEGA ČASA

   

  Tisti, ki smo že nekoliko starejši, smo živeli v času komunizma. Komunistična utopična ideja in deklariran cilj je bila socialna enakost, pravičnost, brezrazredna družba in v končni fazi odmrtje države. Kako lepo! Kako veličastna osvoboditev! Kdo si ne bi želel na svetu več pravičnosti? Ideja je dobila številne privržence. Za spremembe je seveda potrebna revolucija. V imenu zares prekrasne ideje je bilo pobitih 100 milijonov ljudi. Toda kljub zelo odločni in totalitaristični tiraniji do obljubljenega rezultata ni prišlo. Nasprotno, prišlo je do še večjih krivic in nekateri so bili bolj enaki kot drugi. Končno se je zgodil tudi padec Berlinskega zidu, ki simbolizira propad te prekrasne utopične ideje.

   

   

  - Advertisement -

  A marksizem je kot virus, ki neprestano mutira. Njegovi najnaprednejši privrženci so začeli kulturno revolucijo. Spremeniti je treba človeka! Tudi tako, da človek postane neodvisen od kulturne in celo biološke danosti. Zato mu je treba omogočiti spreminjanje socialnega, pa tudi biološkega spola, da niti ne govorimo o istospolnih porokah, umetnem oplojevanju … Spet se sliši krasno! Kdo ne bi podprl nekoga, ki se čuti suženj svojega biološkega spola, in mu omogočil osvoboditve, glede na to, da znanost to omogoča. Toda sprememba biološkega spola le ni preprosta operacija. Je sploh mogoča? Premalo je zamenjati spolne organe in odpraviti ali pa zagotoviti poraščenost telesa. Če bi hoteli spremeniti spol, bi morali menjati tudi možgane in vsako celico telesa. Tudi po opravljeni operaciji mnogi niso zadovoljni oziroma so prav nasprotno razočarani ter hočejo povrnitev na prvotni spol. A tu ideologi niso več navdušeni privrženci t. i. novih človeških pravic, prav tako ne, ko gre za željo istospolno usmerjenih, da bi se podvrgli terapijam in svoja občutja uskladili z biološkim spolom. To je vsekakor dvolično. Zelo radi nam, ki nasprotujemo tej ideologiji, rečejo, da smo »homofobi«, kar sploh ne drži, poleg tega pa pri tem zlorabljajo tudi samo besedo »homofobija«, saj ji spreminjajo dejanski pomen. Sam nimam nobenega problema s spoštovanjem istospolno usmerjenih, odločno pa nasprotujem teoriji spola, predvsem pa temu, da s to ideologijo poučujejo v vrtcih in šolah naše otroke.

  Če je šlo v utopiji komunizma predvsem za spremembo družbe, gre v teoriji spola za spremembo človeka, ki pa še vedno ostane človek. Spremeni le spol, prepričanja, navade.

   

   

  V tretji ideologiji, ki vedno bolj in z velikimi zamahi stopa na oder, pa gre za spremembo človeka kot človeka, če se malo pošalim. V vsakem humorju pa je tudi kanček resnice: da bomo skočili više, nam bodo vgradili kakšen gen od kobilice, da bomo hitreje tekli, nas bodo križali z zajci, da bomo vzdržljivi, s kamelo … Da bomo bolj pravilno informirani (tako kot reče »RTV«!), nas bodo priključili na računalnike, tako, da bomo pol ljudje, pol roboti. Zdi se, da mitične pripovedi o morskih deklicah in kentavrih, mitoloških bitjih, ki so pol konj, pol človek, postajajo resničnost, in ne gre več za bajeslovje. Zgodovinski trenutek za uresničevanje ideje o hibridnem človeku in posthumani družbi je idealen. Poleg takih in drugačnih prednosti, ki naj bi jih imel »človek-hibrid«, se zdi, da je v tem trenutku največji argument za posthumano družbo, zdravje. Kdo ne bi hotel biti zdrav? Kdo ne bi hotel biti odgovoren za zdravje bližnjih? Torej si je treba vgraditi čip, ki nas bo opozoril, če smo se okužili s koronavirusom ali kako drugo nalezljivo boleznijo. Testiranje ne bo več potrebno. V državi bomo vsak trenutek vedeli, koliko ljudi je okuženih, in jim zagotovili karanteno. Tako se okužba ne bo mogla širiti, državljani bodo zdravi, družba uspešna. Ideja je privlačna, argumenti so zelo močni. Dejansko so prvi poskusi že narejeni in zadeva deluje. Treba je le še doreči ustrezno zakonodajo, financiranje, aplikacijo … Postavljajo pa se tudi mnoga trenutno še nerešena vprašanja. Kaj bomo naredili z neposlušnimi in s hudobnimi »sovražniki«, ki si ne bodo hoteli vgraditi čipa, se cepiti …? Treba jih bo pobiti, kot v preteklosti kapitaliste in nasprotnike komunizma, sicer ideja ne bo delovala. In še eno vprašanje: kaj če bo tudi pri teh plemenitih ciljih prišlo do zlorab – in v resnici sploh ne gre za zdravje, temveč za doseganje drugih skritih ciljev?

   

   

  Pri vseh treh omenjenih utopijah vidim skupni imenovalec. Vedno gre za krasne ideje, ki pa na koncu ne obrodijo svobode in sreče, temveč vodijo v tisoče mrtvih in pohabljenih ljudi. Neverjetno, kako verujemo v perfektno družbo, v nadčloveka, ki naj bi gospodoval tudi biologiji, v sposobnost človeka, da na Zemlji doseže popolno zdravje … Vse to naj bi ljudje dosegli sami s svojo človeško pametjo, znanostjo in tehnologijo. To je zares zelo močna religija! Za človeštvo obstajajo tudi druge možnosti in poti, a kaže, da to nikogar ne zanima. Morda zato, ker niso zanimive in spektakularne. Zdi se, da danes ni pomembna resnica in to, kar je prav, temveč se odločamo le na osnovi marketinga. Res znanost lahko naredi vse, kar zmore?

   

   

  Zanimivo se mi zdi, da so pred kratkim na to grožnjo zgoraj omenjene tretje utopije, ki je po mojem mnenju resnična grožnja, opozarjali demonstranti pred parlamentom, ki so na kolesih demonstrirali proti Janezu Janši in njegovi vladi. Če sem prav razumel, naj bi obvezno čipiranje uvedel Janez Janša. Kaj pa, če se za to zavzemajo tisti, ki na deklarativni ravni temu nasprotujejo, če poskušajo na vsak način zrušiti sedanjo vlado ravno zato, da bodo lahko uresničili te bolne ideje? Če to drži, potem je to ogabna sprevrženost. Čas bo pokazal, kdo si za kaj prizadeva. Nihče ni imun pred poskusom uresničevanja teh zamisli, posebej če vemo, da za njimi stojijo največji bogataši in najmočnejši lobiji na svetu. Prepričan pa sem, da se tudi tokrat ne bo izšlo. Lepa ideja bo imela grozljive posledice. Morda pa do tega vendarle sploh ne bo prišlo. Ne zato, ker bi človeštvo prišlo k pameti, to možnost je treba izključiti, temveč zato, ker se bodo uresničile napovedi o tem, da bo prišel med nas veliko hujši virus, da bo naš planet oplazil komet, da bo preživela le četrtina človeštva … Koronavirus, ki so ga nekateri napovedovali, kar je veljalo za teorijo zarote, je postal dejstvo. Če se bodo napovedi uresničile, bodo tudi teorije zarote o veliki katastrofi, postale dejstvo. Sprašujem se, kaj je večja katastrofa: apokalipsa posthumne družbe ali katastrofa, ki bo to katastrofo preprečila?

   

   

   

   

  /Fotografije: https://pixabay.com//

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  JEZDECI APOKALIPSE

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj