Več

  TOŽIMO DRŽAVO

  Goran Arh, arhitekt
  Goran Arh, arhitekt
  V šole sem hodil v Novi Gorici, tudi večino življenja sem preživel tu. Sem sin očeta Gorenjca, Bohinjca, če sem natančen, in matere iz srbske družine. Rojen sem v Mostarju (Bosna in Hercegovina); moja mama mi je pojasnila, da takrat v tem novo nastajajočem mestu ni bilo dovolj hrane, ne bolnišnice, če bi se kaj zapletlo, medtem ko je njen rojstni kraj (Mostar) bilo staro mesto, z ogromnim kmečkim zaledjem, dovolj hrane in dobro organiziranim zdravstvom. Zato je šla tja rodit, kjer so ji njeni ljudje lahko pomagali. Potem se je vrnila v Gorico (vedno smo govorili Gorico, nikoli nismo rekli Novo Gorico!). Sem torej otrok juga in severa. Vzhoda in zahoda. Tu ob meji je komunizem mejil na kapitalizem, življenje je potekalo z vsemi napetostmi, pa tudi potenciali novo nastajajočega, obmejnega mesta, ki jih je okolje ponujalo. In ponujalo jih je dosti! Pa vzelo je tudi dosti. Po gimnaziji sem odšel v Ljubljano študirat, tako kot večina mojih sošolcev. Študiral sem arhitekturo in potem 30 let delal v poklicu. Nekaj časa v firmah, večinoma pa kot svobodnjak.

   

  Ta država nas zdaj že odkrito zmerja s fašisti. Pravzaprav ne mine dan, ko ne bi z RTV SLO poslušali fašist ta, fašist oni, “fašisti, fašisti… Pri tem pa mi “fašisti” nočemo drugega kot delujoč pravni sistem, ki bo enak za vse! Kajti zdaj ni enak za vse.

  Potemtakem nam ne kaže drugega kot tožiti lastno državo, pa naj ta presodi, ali smo fašisti. Uradno!

  In naj svojo sodbo tudi uradno utemelji.

  Naj nam torej jasno pove, da je spoštovanje ustave fašizem – da je baniti lastno državo pred poplavo migrantov, ki prestopajo mejo brez identitete in brez dolžnosti, a z neomejenimi pravicami, sovražno dejanje, uperjeno proti pravicam ljudi! Da je to rasizem, ksenofobija in fašizem.

  - Advertisement -

  Predvsem pa naj sodišče samo in po veljavnih zakonih presodi o tem, ali je vsak antikomunizem, antinacizem in antifašizem avtomatično že fašizem in ali so zato po svetu in v EU države, ki so podpisale resolucijo o izenačenju treh diktatur nacizma, komunizma in fašizma –. fašistične že zato, ker so jo podpisale.

  Naj ta država na sodišču presodi, ali smo zato fašisti, ker smo to, kar smo (ne bom prejudiciral, kaj da smo!) 

  Vedno so nam govorili, da imamo Slovenci težave z identiteto. No, zdaj imamo lepo priložnost izvedeti, kaj smo.

   

   

   

  &  &  &

  PODPIRAM(O) SLOVENSKI NEODVISNI MEDIJ:
  Spletni medij DOSJE – od 20. 5. 2020 pri Ministrstvu za kulturo RS vpisan v Razvid medijev RS-, ki ne prejema nikakršne subvencije, želim(o) podpreti z donacijo:  https://www.paypal.com/paypalme/mojcavocko?locale.x=en_US

  Naslovna fotografija: fašist Benito Mussolini; vir: https://www.historyanswers.co.uk/

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  JEZDECI APOKALIPSE

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj