Več

  TEŽKO VERJET’, DA JE ŠAREC LAHKO BIL PREcEDNIK VLADE

  Goran Arh, arhitekt
  Goran Arh, arhitekt
  V šole sem hodil v Novi Gorici, tudi večino življenja sem preživel tu. Sem sin očeta Gorenjca, Bohinjca, če sem natančen, in matere iz srbske družine. Rojen sem v Mostarju (Bosna in Hercegovina); moja mama mi je pojasnila, da takrat v tem novo nastajajočem mestu ni bilo dovolj hrane, ne bolnišnice, če bi se kaj zapletlo, medtem ko je njen rojstni kraj (Mostar) bilo staro mesto, z ogromnim kmečkim zaledjem, dovolj hrane in dobro organiziranim zdravstvom. Zato je šla tja rodit, kjer so ji njeni ljudje lahko pomagali. Potem se je vrnila v Gorico (vedno smo govorili Gorico, nikoli nismo rekli Novo Gorico!). Sem torej otrok juga in severa. Vzhoda in zahoda. Tu ob meji je komunizem mejil na kapitalizem, življenje je potekalo z vsemi napetostmi, pa tudi potenciali novo nastajajočega, obmejnega mesta, ki jih je okolje ponujalo. In ponujalo jih je dosti! Pa vzelo je tudi dosti. Po gimnaziji sem odšel v Ljubljano študirat, tako kot večina mojih sošolcev. Študiral sem arhitekturo in potem 30 let delal v poklicu. Nekaj časa v firmah, večinoma pa kot svobodnjak.

   

  /aktualno te dni, spisano lani te dni/

  Ljudem je težko verjet, da je Šarec lahko precednik vlade, ampak treba se je zavedati, da je kučan iskal igralca, ki bo igral precednika vlade, ne pa tudi bil precednik vlade.

  Precednik vlade je on, milan kučan!

  Pri Šarcu pa gre le za fasado, in to ornk izolirano fasado, za katero se kučan skriva, za katero je varen, da se lahko igra vse precednike, pa tudi precednika države, plus samega sebe: bivše-prihodnjega, stalnega nad-ob-precednika!

  - Advertisement -

   

  Milan Kučan 25. 6. 1991 v parlamentu ob razglasitvi samostojnosti in neodvisnosti Slovenije; FOTO, vir: https://mojepodravje.si/

   

  Seveda bo, ko bodo snemali kučanov biografski film, kučana igral nihče drug kot Rade Šerbedžija!

  Trenutno že potekajo pogovori s Šerbedžijo, da bi igral Franceta Bučarja v filmu o slovenski osamosvojitvi po scenariju zgodovinarja Repeta.

  Mal mu je res podoben. 

  Pa tudi če ne bi bil, saj ga ni človeka, ki mu Šerbedžija ne bi bil podoben. Ali bolje, da ga ni lika, ki ga Šerbedžija ne bi mogel igrati. Tudi črnca! 

  Če lahko igra Slovenca, lohk igra tud črnca.

  Nema toga koga Šerbedžija ne bi mogao glumiti.

   

  Rade Šerbedžija; FOTO, vir: https://www.rtl.hr/

   

  Sedaj, ko je v penziji in ima čas, kučan pripravlja »osamosvojitev« Katalonije, ker je to njegova intimna želja. V bistvu pa pospešeno pripravlja nove »španske borce«, saj se zaveda, da se zgodovina ponavlja.

  Poskrbeti mora le, da bomo imeli španske borce, pardon, katalonske borce, in na tem zdaj dela.

  Material za nove špansko-katalonske borce bo kučan dobil v Levici. Mesec, Kordiš, Vatovec (ostale priimke sem pozabil), Sukička, Trček … to so vse prvoborci oziroma ante-prima-pred-prvoborci! Ko bo konc, bodo pa dobili boračku penziju od slovenačke ulade!

   

  Tomič, Mesec, Kordiš; FOTO vir: https://www.finance.si/

   

  Kasneje, ko bodo posneli drugi del filma Komu zvoni, bo to obdobje zgodovine znano kot komuzvonizem.

  Dom španskih borcev v Ljubljani bodo preimenovali v Dom katalunskih borcev.

  Ko bodo snemali nov film Komu zvoni, bo Garyja Cooperja igral Rade Šerbedžija.

  Bomo pa našo himno tedaj peli takole: 

   

  “Žive naj vsi narodi,

  ki hrepene dočakat dan,

  ko, koder sonce hodi ...,

  prost bo vsak,

  ne daj se Ines.”

   

  Vir: https://www.cede.com/

   

   

  &  &  &
  PODPIRAM(O) SLOVENSKI NEODVISNI MEDIJ:
  Spletni medij DOSJE – od 20. 5. 2020 pri Ministrstvu za kulturo RS vpisan v Razvid medijev RS -, ki ne prejema nikakršne subvencije, želim(o) podpreti z donacijo:  https://www.paypal.com/paypalme/mojcavocko?locale.x=en_US

  Naslovna FOTO: Nova24 TV

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  JEZDECI APOKALIPSE

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj